xtrim

بانک ها نسبت به تسویه وام های زیر ۱۰۰ میلیون تومان اقدام کنند

جهان صنعت نیوز| محمد حسینی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در خصوص تسویه وام های زیر ۱۰۰ میلیون تومان، گفت: بند (ل) تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۹۸ که تکرار حکم تبصره ۳۵ قانون اصلاح بودجه سال ۹۵ و سنوات آتی آن است در باره تسویه وام های زیر یک صد میلیون  تومان است، با توجه به سقف میزان برداشت از محل نرخ تسعیر ارز که در بانک مرکزی وجود دارد با پیگیری های انجام شده  به۱۰ بانک برای اجرای این حکم دستورالعمل ابلاغ شده و سهمیه تخصیص داده شده است.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه در سال های گذشته ۸ بانک برای تسویه وام ها سهمیه دریافت می کردند، بیان داشت: امسال براساس دستورالعمل بانک مرکزی، پست بانک و بانک توسعه تعاون نیز از سهمیه تسویه وام های زیر ۱۰۰ میلیون تومان برخوردار شده اند بنابراین ۱۰ بانک نسبت به تسویه وام های زیر ۱۰۰ میلیون تومان اقدام می کنند.

نماینده مردم تفرش، آشتیان فراهان در مجلس دهم شورای اسلامی افزود: در دستورالعمل بانک مرکزی که روز دهم اردیبهشت صادر شده اولویت های تسویه این وام ها به  بانک های عامل ابلاغ شده است، در واقع افرادی که می توانند از این امتیاز بهره مند شوند اولویت بندی شده اند.

وی درباره اولویت بندی گفت: این اولویت بیشتر در حوزه های خسارت های ناشی از حوادث غیر مترقبه و احکام مرتبط با تبصره امهال وام ها تعریف شده است، همچنین پرونده های حقوقی، افرادی که به دلیل این وام در زندان به سر می برند و مسکن روستایی در اولویت تسویه وام های زیر ۱۰۰ میلیون تومان قرار می گیرد.

حسینی در ادامه با انتقاد از عملکرد بانک ها، اظهار داشت: بانک ها تا امروز این موضوع را به زیر مجموعه های خودابلاغ نکردند تقاضای ما این است که سریع تر این دستورالعمل به حوزه اجرا در آمده و به سایر شعب ابلاغ شود.

این نماینده مجلس بیان داشت: تسویه وام های زیر ۱۰۰ میلیون تومان ظرفیت خوبی است تا هر کسی که در اولویت قرار دارد این وام معوقه را تسویه کند تا میزان معوقات بانکی کاهش پیدا یابد.

وی افزود: سایر مواردی که در دستورالعمل نیامده و مشمول حکم نشده اند نیز تقاضا داشتند از این ظرفیت استفاده کنند اما با توجه به میزان سهمیه، امکان اصلاح حکم مذکور نیست،  به آنها توصیه می کنیم اگر توان بازپرداخت دارد اقدام کنند تا بانک ها از طریق حقوقی نسبت به وصول طلبشان اقدام  نکنند چرا که این کار باعث ایجاد التهاب در بازار می شود.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: در کل از بانک ها تقاضا داریم دستورالعمل را به شعب ابلاغ، افرادی که ذی نفع هستند نسبت به تسویه اقدام کنند و افرادی که در دستورالعمل مذکور ذی نفع نیستند نسبت به بازپرداخت و تسویه بانک های خود وارد فاز عملی شوند

پیشنهاد ویژه
شناسه : 21503
لینک کوتاه :