xtrim

کاهش ریسک سرمایه‌گذاری با سهامداری غیرمستقیم

به گزارش جهان صنعت نیوز:   مهرزاد جهانی در پاسخ به این پرسش که آیا بازار سرمایه با توجه به همه نوسانات قیمتی که دارد مناسب سرمایه‌گذاری برای عموم مردم است اظهار کرد: بازار سرمایه همواره یکی از مقاصد فعالان اقتصادی به منظور سرمایه‌گذاری است که به شرکت‌های تولیدی و خدماتی فعال در بازار سرمایه در جهت تامین منابع مالی و بهبود کسب‌وکار و توسعه زیرساخت‌ها کمک فراوانی می‌کند و این امکان را به پول‌های خرد می‌دهد تا در سودآوری شرکت‌های بزرگ سهیم باشند؛ بنابراین این ساز‌و‌کار در صورت توسعه درست و سیستماتیک، می‌تواند یکی از ابزار قدرتمند سیاست‌های کلان  اقتصادی باشد.

او بیان کرد: لازمه ورود به بازار سرمایه و کسب انتفاع از آن، آموزش حرفه‌ای و علمی نحوه سرمایه‌گذاری است؛ بنابراین اگر افراد با صرف زمان کافی به درجه علمی مورد نیاز رسیدند، می‌توانند شخصا اقدام به سرمایه‌گذاری کنند و از همه پتانسیل‌های این بازار در جهت کسب منفعت برخوردار شوند. این کارشناس بازار سرمایه افزود: اما اگر زمان و توان کافی برای آموزش حرفه‌ای جهت ورود به بازار سرمایه را ندارند، می‌توانند از صندوق‌های سرمایه‌گذاری فعال در بازار سرمایه استفاده کنند که تیمی حرفه‌ای و با تجربه مدیریت این صندوق‌ها را برعهده ‌دارند. جهانی در خصوص انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت، صندوق سرمایه‌گذاری مختلط و صندوق سرمایه‌گذاری سهامی از صندوق‌های مورد توجه فعالان بازار هستند که سرمایه‌گذاران بر مبنای میزان تحمل ریسک و انتظارات آنها را انتخاب می‌کنند. او بیان کرد: البته در کنار این سه صندوق، صندوق‌های سرمایه‌گذاری در طلا، صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان، صندوق سرمایه‌گذاری پروژه، صندوق سرمایه‌گذاری نیکوکاری، صندوق سرمایه‌گذاری شاخصی، صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه نیز در بازار سرمایه فعال هستند.

صندوق‌های کم‌ریسک

این کارشناس بازار سرمایه در خصوص صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت اظهار کرد: صندوق‌های با درآمد ثابت، بنابر ماهیت آن برای افراد ریسک‌گریز مناسب است. این صندوق‌ها حداقل ۷۵ درصد از دارایی‌های خود را در سپرده‌های بانکی و اوراق با درآمد ثابت سرمایه‌گذاری می‌کنند و حداکثر ۲۵ درصد از دارایی‌های خود را مطابق با مصوبات سازمان بورس، می‌توانند در سهام سرمایه‌گذاری کنند. او بیان کرد: بنابراین با توجه به ترکیب دارایی‌های این صندوق‌ها، سرمایه‌گذاران آنها از نوسانات شدید سهام در شرایط غیرمتعارف مصون می‌مانند و بازدهی معقولی را (که معمولا بیشتر از سود سپرده بانکی است) کسب می‌کنند؛ بنابراین می‌توان گفت که این صندوق‌ها مورد توجه تمام سرمایه‌گذارانی است که میزان تحمل ریسک آنها پایین است، اما خواستار کسب بازدهی بیشتر از نرخ سود بانکی هستند.

opal

صندوق‌های مناسب برای افراد ریسک‌پذیر

جهانی گفت: صندوق‌های سرمایه‌گذاری سهامی نوع دیگری از صندوق‌های مورد توجه سرمایه‌گذاران است که مناسب افراد ریسک‌پذیر است؛ افرادی که میزان تحمل ریسکشان بالاست و انتظار بازدهی بالاتری نسبت به صندوق‌های با درآمد ثابت و مختلط دارند و ریسک آن را نیز می‌پذیرند. او بیان کرد: صندوق‌های سرمایه‌گذاری سهامی، حداقل ۷۰ درصد از دارایی‌های خود را در سهام سرمایه‌گذاری می‌کنند و مابقی نیز به اختیار مدیر صندوق در سهام، اوراق مشارکت، سپرده بانکی یا سایر اوراق بهادار با درآمد ثابت سرمایه‌گذاری می‌شود. وی افزود: این کار باعث می‌شود که ریسک این نوع صندوق‌ها نسبت به صندوق‌های با درآمد ثابت بیشتر شود. به دلیل اینکه بخش زیادی از دارایی‌های این نوع صندوق‌ها در بورس سرمایه‌گذاری می‌شود. این صندوق‌ها بیشتر مناسب افرادی هستند که قصد سرمایه‌گذاری در بورس را داشته، اما فرصت یا اطلاعات کافی برای این کار را ندارند. این کارشناس بازار سرمایه در خصوص صندوق‌های سرمایه‌گذاری مختلط اظهار کرد: صندوق‌های سرمایه‌گذاری مختلط نیز یکی دیگر از صندوق‌هایی است که در بازار سرمایه رواج دارد و مورد اقبال قرار می‌گیرد. این صندوق‌های از لحاظ ماهیت ریسک‌پذیری مابین صندوق‌های با درآمد ثابت و صندوق‌های سهامی قرار می‌گیرد. او بیان کرد: این نوع از صندوق‌ها حداکثر ۶۰ درصد از دارایی خود را در سهام سرمایه‌گذاری می‌کنند و حداقل ۴۰ درصد از دارایی صندوق نیز در اوراق با درآمد ثابت مثل اوراق مشارکت و سپرده‌های بانکی سرمایه‌گذاری می‌شود. سرمایه‌گذاری در این نوع صندوق‌ها به افرادی با سطح ریسک متوسط توصیه می‌شود.

روش‌های سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها

جهانی در پاسخ به این پرسش که، افراد به چه صورتی در صندوق‌های سرمایه‌گذاری می‌توانند اقدام به سرمایه‌گذاری کنند، گفت: صندوق‌های فعال در بازار به دو گونه «صدور و ابطالی» و «قابل معامله در بورس» هستند. افراد به منظور خرید واحد‌های صندوق‌های «صدور و ابطالی» باید به سایت این صندوق‌ها مراجعه و پس از احراز هویت، به صورت اینترنتی درخواست خرید میزان واحد‌های مدنظر خود را ثبت کنند. او بیان کرد: کارشناسان صندوق پس از محاسبهNAV (خالص دارایی‌های صندوق به ازای هر سهم) در روز معاملاتی بعد، درخواست شما را برمبنای NAV محاسبه شده تایید می‌کنند.
به منظور ابطال واحد‌های سرمایه‌گذاری شده نیز همین رویه طی می‌شود. وی اضافه کرد: اما صندوق‌های قابل‌معامله در بورس یا همان ‌ETFها قابلیت خرید و فروش آنلاین در بستر سامانه معاملاتی فرابورس را دارند و قیمت معامله نیز بر مبنای عرضه و تقاضای بازار تعیین می‌شود. البته قیمت معامله بسیار نزدیک به NAV صندوق است و معمولا بازارگردان‌ها اجازه ایجاد شکاف بین قیمت تابلو و NAV را نمی‌دهند. این کارشناس بازار سرمایه در خصوص مزایای سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سرمایه‌گذاری اظهار کرد: از مزیت‌های صندوق‌های قابل معامله در بورس می‌توان به سهولت در خرید و فروش، به روز بودن NAV صندوق‌ها در بازه‌های زمانی کوتاه (خلاف صندوق‌های صدور و ابطالی)، نقدشوندگی بالاتر و کمتربودن هزینه‌های عملیاتی اشاره کرد.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانبانک و بیمه
شناسه : 215246
لینک کوتاه :