xtrim

سرمایه‌گذاری ۲۴ هزار میلیاردی شرکت ملی صنایع مس در مجتمع مس سونگون

به گزارش جهان صنعت نیوز:   اردشیر سعدمحمدی روز سه شنبه، ۲۳ شهریورماه، در آیین عقد قرارداد احداث کارخانجات تولید مس کاتد در مجتمع معدن مس آذربایجان، اظهار کرد: میزان ذخایر مس سونگون در دو سال اخیر، ۵۲۳ میلیون تن ارتقا یافته و استفاده از تکنولوژی‌های برتر در اکتشافات شرکت صنایع مس در دستورکار بوده و در این راستا نیز ۱۵ دستگاه حفاری آخرین مدل خریداری و تا سه ماه آینده وارد کشور می‌شود که پنج دستگاه از آن‌ها در معدن مس سونگون مستقر خواهد شد.

وی با بیان این‌که میزان ذخایر قابل استخراج مس سونگون تا چهار سال پیش، ۳۲۰ میلیون تن بود، افزود: اکنون میزان کل ذخایر مس سونگون به دو میلیارد تن رسیده که یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تن از آن، اقتصادی و قابل استخراج است.

وی ادامه داد: میزان متوسط عیار مس موجود در مجتمع مس سونگون ۰.۵۶ درصد است که معادل ۱۵ میلیون تن مس خالص می‌شود. در حالی که مجموع ذخایر مس خالص کشور به ۴۰ میلیون تن رسیده و ذخایر بین المللی مس خالص جهان نیز بالغ بر ۸۵۰ میلیون تن است.

opal

سعدمحمدی گفت: اکنون ایران در رتبه هفتم جهان از نظر ذخایر مس قرار دارد که با توجه به اکتشافاتی که با استفاده از دستگاه‌های آخرین مدل انجام خواهد گرفت، حداقل به رتبه ششم دنیا از این نظر دست می‌یابیم.

وی با بیان این‌که معدن مس سونگون، هفتاد و چهارمین معدن بزرگ مس در جهان و معدن مس سرچشمه نیز با دارابودن یک میلیارد و ۶۲۰ میلیون تن مس قابل استخراج، سی و چهارمین معدن بزرگ مس دنیا است، اظهار کرد: در مجموعه تولید کاتد مس سونگون، تمامی برنامه ریزی‌ها و توافقات برای تولید ۲۰۰ هزار مس کاتد انجام می‌گیرد.

وی با بیان این‌که فاز عملیاتی احداث این پروژه از یکم مهرماه زده می‌شود، اظهار کرد: در این قرارداد برای تولید مس کاتد، از تکنیک حمام‌های ذوب به عنوان آخرین فناوری و تکنیک جهانی در ذوب مس استفاده می‌شود که کمترین آلودگی و بهترین بهره‌وری را خواهد داشت.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با اشاره به تولید اسید سولفوریک در این مجموعه، گفت: قیمت این ماده در بازارهای جهانی، ۱۶۸ دلار است اما برنامه ریزی می‌کنیم تا قابلیت تبدیل آن به اسید فسفریک با قیمت ۱۲۵۰ دلار را اجرایی کنیم. از این طریق کودهای فسفری برای استفاده کشاورزان در آذربایجان شرقی که قطب تولیدات کشاورزی است نیز در دسترس قرار می‌گیرد

وی با اشاره به بخش فلوتاسیون سرباره در این مجموعه، گفت: در ۵۰ سال عمر تولید مس در ایران، همواره سرباره‌های ذوب روی زمین موجب آلودگی محیط زیست می‌شوند، بر اساس تکنیک جدید فلوتاسیون سرباره، این سرباره‌ها تبدیل به فلوتر و سپس وارد چرخه ذوب می‌شوند.

وی در ادامه گفت: برای تولید ۲۰۰ هزار تن مس کاتدی در مجتمع معدن مس سونگون به یک میلیون تن کنسانتره نیاز داریم که با افتتاح‌ چهار فاز تولید کنسانتره، ظرفیت تولید آن‌ها به ۶۰۰ هزار تن در سال خواهد رسید. فاز سوم کنستانتره تا پایان ماه جاری تعیین تکلیف شده و فاز چهارم نیز آغاز خواهد شد.

سعدمحمدی با تاکید بر افزایش کمک‌های اجتماعی این شرکت در منطقه، گفت: سه میلیارد تومان برای احداث مدارس ورزقان و ارتقای بیمارستان این شهر اختصاص می‌یابد. شرکت ملی صنایع مس ایران توجه به روستاها، کمک‌های معیشتی و اختصاص ۵۰ میلیارد تومان اعتبار توانمندسازی و گردش تسهیلاتی کم بهره را در دستورکار قرار داده است.

وی با اشاره به قطعی برق در مجتمع مس سونگون ورزقان، افزود: قطعی برق منجر به تعطیلی کار و ضرر اقتصادی به مجموعه شد اما ما تلاش کردیم تا کمبود تولیدمان را جبران کنیم و امروز نیز می‌توان گفت که تولید امسال مس کمتر از سال قبل نبوده است.

وی در خصوص مالیات مجتمع مس سونگون نیز اظهار کرد: نیاز به لایحه‌ای در مجلس داریم تا بر اساس آن به جای پرداخت مالیات به خزانه کشوری، مستقیما به منابع استانی پرداخت شود. سود خالص سالانه معدن مس سونگون ۷۴۰۰ میلیارد تومان است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با اشاره به وضعیت درخشان این شرکت در بورس، گفت: شرکت ملی صنایع مس ایران تنها شرکت کشور است که پایان مردادماه سالماری توانسته ۱۰۴ درصد رفع تعهد انجام دهد و تمامی امور آن نیز با شفاف سازی انجام می‌گیرد.

وی در ادامه با اشاره به وضعیت بد دفع باطله مجتمع مس سونگون، گفت: رمپ باطله معدن مس سونگون دچار ریزش شده و جان کارکنان در خطر است. هر تعهدی که لازم باشد انجام می‌دهیم و فقط از مسئولان استانی خواهشمندیم اجازه بدهند این مشکل را حل کنیم.

بر اساس این گزارش، این قرارداد EPC (مهندسی، تدارکات و اجرا)  مابین شرکت مس ایران و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا امضا شده و شامل مجموعه کارخانجات ذوب، پالایش، اسید، اکسیژن و فلوتاسیون سرباره مس می‌شود.

در این مجموعه سالانه ۱۰۰ هزار تن کاتد مس با گرید LME_A تولید شده  و قابلیت افزایش ظرفیت به ۲۰۰ هزار تن کاتد مس را دارد که اجرایی شدن آن منجر به اشتغال زایی مستقیم ۵۰۰ نفر و اشتغالزایی غیرمستقیم ۳۰۰۰ نفر خواهد شد.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانصنعت و معدن
شناسه : 215620
لینک کوتاه :