xtrim

متعادل‌سازی بازار برنج با لغو ممنوعیت واردات

به گزارش جهان صنعت نیوز:  مسیح کشاورزگفت: در حال حاضر کمبود برنج خارجی و همچنین کاهش تولید داخل موجب افزایش قیمت این محصول شده که در این شرایط لغو ممنوعیت واردات برنج می‌تواند بازار را به تعادل برساند.

دبیر انجمن واردکنندگان برنج افزود: یک ماه پیش در ستاد تنظیم بازار این موضوع را اعلام کردیم که اگر برای واردات برنج ممنوعیتی گذاشته می‌شود باید ضرورت آن وجود داشته باشد، ولی امروز این ضرورت وجود ندارد.

وی گفت: ممنوعیت واردات برنج که از ۳۱ تیرماه برقرار شده و تا اول آبان ادامه دارد در شرایط کنونی که تولید برنج داخلی کاهش یافته و دولت از ذخایر استراتژیک برای تعادل بازار استفاده می‌کند ضرورتی ندارد.

دبیر انجمن واردکنندگان برنج افزود: ذخایر استراتژیک کشور باید در زمان حوادث غیرمترقبه مانند قحطی و به صورت مقطعی مورد استفاده قرار گیرد و در شرایطی که بخش خصوصی توان واردات برنج را دارد مصرف این ذخایر آسیب جدی به کشور وارد می‌کند.

وی گفت: ذخایر استراتژیک کشور از برنج وارداتی شکل گرفته و در واقع شرکت بازرگانی دولتی با وارد کردن برنج وارداتی به بازار دنبال تنظیم بازار است.

کشاورز افزود: ممنوعیت چهار ماهه واردات برنج در فصل برداشت برنج داخلی و به دلیل حمایت از تولید داخلی اعمال می‌شود در حالی که شرکت بازرگانی دولتی برای تعادل بازار، خود برنج خارجی وارد بازار می‌کند.

وی گفت: این در حالی است که بخش خصوصی توانایی واردات برنج را دارد و اگر این موضوع صورت پذیرد هم ذخایر استراتژیک کشور حفظ می‌شود و هم به دلیل استمرار در ورود برنج به بازار قیمت برنج داخلی نیز به ثبات می‌رسد.

دبیر انجمن واردکنندگان برنج افزود: در حال حاضر شرکت بازرگانی دولتی به صورت مقطعی برنج وارداتی با ۱۵ هزار تومان اختلاف نسبت به برنج داخلی عرضه می‌کند که این هم رقابت ناسالم میان برنجی که توسط بخش خصوصی وارد شده و برنج تنظیم بازاری ایجاد می‌کند و هم به دلیل اختلاف قیمت معنادار با برنج داخلی جلوی افزایش قیمت برنج تولید داخل را نمی‌گیرد.

وی گفت: ضمن این که ذخایر استراتژیک کشور مشخص است و شرکت بازرگانی دولتی نمی‌تواند به صورت مستمر و گسترده تزریق برنج به بازار را ادامه دهد در حالی که بخش خصوصی این توان را دارد.

کشاورز افزود: در حال حاضر حدود ۷۰ هزار تن برنج در گمرکات و بنادر کشور دپو شده و ۲۰۰ تا ۵۰۰ هزار تن هم در هندوستان و پاکستان آماده واردات است که به محض پایان محدودیت واردات، کشتی‌ها بارگیری و روانه ایران می‌شوند.

وی گفت: پیشنهاد ما این است که در شرایط فعلی ممنوعیت واردات برنج دو ماه زودتر از موعد لغو شود و تصمیمی در خصوص ادامه ممنوعیت اتخاذ شود تا شرایط ثبات در بازار برنج ایجاد شود.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 215805
لینک کوتاه :

1 دیدگاه

  1. من یک معلم باز نشسته هستم برای گزران زندگی مجبورم کشاورزی کنم اونم بعنوان زارع . پرسش من این است وقتی سم و کود برای برنج را حدود ۳۰۰ الی ۴۰۰ برابر قیمت واقعی اونم بدون کیفیت و اکثرا تقلبی با هزار بدبختی تهیه میکنیم کسی برای منه کشاورز دل نمی سوزونه با توجه با شرایط آب و هوایی امسال مازندران محصول برنج نسبت سال گذشته ۳۰ درصد کاهش داشته در صورتی که قیمت برنج در کارخانه نسبت به سال گذشته ۳۰۰۰ هزار تومان بیشتر شده با حساب و کتاب بنده از مجموع فروش برنج در یک هکتار ۳۵ الی ۴۰ درصد هزینه کرد میشه . بهترین برنج طارم رو امسال فروختم کیلویی ۳۲/۵۰۰ تومان این انصاف هست که تاجر داره میفروشه کیلویی ۴۵۰۰۰ هزارتومان و بیشتر از کشاورز بدبخت چه انتظاری دارید برای تولید ادوات کشاورزی نسبت به ۵ سال گذسته ۶۰۰ برابر شده دستگاه نشا ۶میلیونی شده ۷۰ میلیون تیلر ۶ م شده ۶۰ م کمباین ۷۰ م شده ۸۰۰ م . اینقدر سر کشاورز بیچاره نکوبین