xtrim

شرط سنی واکسیناسیون مادران باردار ملاک نیست

به گزارش جهان صنعت نیوز:  دکتر فرهاد مصدق روز چهارشنبه افزود: برای انجام واکسن باید سن بارداری از ۱۲ هفته گذشته باشد و دو هفته قبل از سزارین باشد.

وی اظهار داشت: مادر بارداری که اقدام به تزریق واکسن کرونا می کند باید مشکوک یا مبتلا به این بیماری نباشد.

این فوق تخصص ریه تصریح کرد: یکی دیگر از شرایط واکسیناسیون مادران باردار آن است که باید از ختم بارداری ۱۰ روز گذشته باشد تا ممنوعیت تزریق نداشته باشد.

opal

رییس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ۱۰ شهریور ماه گفت: به همه مادران بالای ۳۵ سال تزریق واکسن سینوفارم توصیه می‌شود.

نسرین چنگیزی افزود: همچنین به مادران باردار کمتر از ۳۵ سال که با مشکلات قلبی، دیابت، فشار خون، مشکلات کلیوی مزمن، سیروز، کم خونی داسی شکل و یا بیماری های دیگر دست و پنجه نرم می کنند هم واکسن سینوفارم توصیه می شود.  

 اشرف آل یاسین عضو کمیته کشوری سلامت زنان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز ۹ شهریور ماه از سینوفارم به عنوان یکی از واکسن‌هایی مورد تایید سازمان جهانی بهداشت برای مادران باردار یاد کرد و گفت: واکسن کرونا برای مادر و جنین هیچ عارضه ای در پی ندارد.

واکسن سینوفارم تولید گروه دارویی ملی چین است و ۷۹.۳۴ درصد اثر بخشی دارد. واکسن سینوفارم برای استفاده اضطراری در کودکان و نوجوانان در چین تایید شده است. همچنین امارات متحده عربی این واکسن را برای استفاد در افراد سه ساله و بالاتر دوم ماه اوت تایید کرده است.

روابط عمومی وزارت بهداشت چندی پی اعلام کرد از ابتدی آغاز واکسیناسیون(۲۲ بهمن ۹۹) در کشور تا ۲۳ شهریور ماه، ۱۸ میلیون و ۷۱ هزار و ۶۰۲ نفر دز اول و ۹ میلیون ۵۵۶ هزار و ۱۳۷ نفر نیز دز دوم سینوفارم را دریافت کرده اند. 

همچنین عضو ستاد ملی مقابله با کرونا ۱۴ مرداد گفت: مادران باردار و شیرده می‌تواند واکسن آسترازنکا بزنند و منعی برای آنها وجود ندارد.

به گفته مسعود مردانی در حال حاضر دستورالعمل کشوری برای تزریق واکسن مادران باردار و شیرده وجود ندارد اما این افراد می توانند در صورت تمایل خود اقدام به تزریق واکسن آسترازنکا کنند.

واکسن آسترازنکا محصول یک شرکت داروسازی و زیست‌فناوری چندملیتی به همین نام است و از دسامبر ۲۰۲۰ مراحل کارآزمایی بالینی را جهت تولید واکسن کووید ۱۹ آغاز کرد و در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۲۰ این واکسن با ایمنی ۷۰ درصد برای استفاده در برنامه واکسیناسیون برخی کشورها قرار گرفت.

تا کنون چند میلیون دز واکسن آسترازنکا به کشور وارد شده و بر اساس براورد وزارت بهداشت تا ۲۳ شهریور ماه سه میلیون و ۸۷۹ هزار و ۱۲۳ نفر دز اول و یک میلیون و ۵۴۰ هزار و ۹۰۰ دز دوم را دریافت کرده اند.

همچنین مقرر شده بود واکسن فایزر بلژیکی برای زنان باردار وارد شود که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شب گذشته(سه شنبه) اعلام کرد: با توجه به ارجاع موضوع واکسیناسیون زنان باردار توسط وزیر بهداشت به کمیته علمی کرونا، اعضای کمیته ملی واکسن کووید۱۹ در جلسه اخیر خود به این نتیجه رسیدند که واکسیناسیون این افراد کماکان با واکسن سینوفارم ادامه یابد.

تا کنون ۳۶ میلیون و ۹۰۸ هزار و ۱۹۱ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۱۵ میلیون و ۸۲۴ هزار و ۵۲۰ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۵۲ میلیون و ۷۳۲ هزار و ۷۱۱ دُز رسید.

اخبار برگزیدهپیشنهاد ویژه
شناسه : 218813
لینک کوتاه :