xtrim

کوتاهی دستگاه‌های نظارتی درکنترل بازار گوشت/ آغاز صادرات دام زنده

به گزارش جهان صنعت نیوز:   شاهپور علایی‌مقدم در نشستی خبری به مناسبت ۱۵ مهر روز ملی روستا و عشایر با اشاره به اینکه ۳.۵ میلیون نفر در جامعه روستایی و عشایری کشور وجود دارد، گفت: ۸۵ درصد گوشت قرمز کشور را روستاییان و عشایر تولید می‌کنند. به عبارتی تولید گوشت قرمز کشور ۸۸۰ هزار تن است که ۸۵۹ هزار تن آن را روستاییان و عشایر تولید می‌کنند که از این رقم نیز ۲۰۰ هزار تن آن معادل ۲۵ درصد توسط جامعه عشایر تولید می‌شود.

وی با بیان اینکه جمعیت عشایر کشور ۱.۲ میلیون نفر است، افزود: هر یک نفر عشایر گوشت قرمز مورد نیاز ۲۰ نفر ایرانی را تولید می‌کند.

رئیس سازمان امور عشایر کشور با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر عشایر بسیار مورد توجه دولت و حاکمیت قرار گرفته است، گفت: در برنامه پنجم توسعه تنها یکبار به نام عشایر اشاره شده بود اما در برنامه ششم ۱۷ بار نام عشایر ذکر شده که این نشان‌دهنده اهمیت این جامعه است.

opal

علایی‌مقدم با بیان اینکه طی هفته جاری حدود ۵۰۰ میلیارد تومان پروژه در بخش کشاورزی روستاها و عشایر افتتاح می‌شود، گفت: تقویت زیرساخت‌ها در این حوزه مد نظر است ضمن اینکه ۶۰۰ خانه بهداشت سیار نیز برای عشایر کشور افتتاح می‌شود.

وی همچنین از افزایش شاخص برخورداری از بهداشت عشایر از ۳۴ درصد به ۵۳ درصد خبر داد و گفت: شاخص برخورداری از آب آشامیدنی نیز از ۴۳ درصد به ۶۳ درصد رسیده است.

رئیس سازمان امور عشایر کشور در ادامه با اشاره به اینکه روند واکسیناسیون عشایر کشور علیه ویروس کرونا بسیار مطلوب است، گفت: تاکنون ۶۳ درصد عشایر دُز اول واکسن و ۴۴ درصد آنها نیز دُز دوم آن را دریافت کرده‌اند که این رقم‌ها نسبت به میانگین کشوری بسیار بالاست.

۳ اقدام دولت برای حمایت از عشایر در شرایط خشکسالی

علایی‌مقدم با اشاره به خسارات خشکسالی به جامعه عشایر گفت: امسال ۶۲۰۰ میلیارد تومان به مراتع کشور به دلیل خشکسالی خسارت وارد شده است و در این راستا دولت برای حمایت از جامعه عشایر، اقداماتی را انجام داده که نخستین اقدام در این راستا خرید تضمینی دام عشایر برای جلوگیری از عرضه دام‌های نارس به بازار بوده است.

وی اضافه کرد: علاوه بر این، بر اساس مصوبه هیئت وزیران، وام‌های عشایری که در راستای تولید تسهیلات دریافت کرده باشند به مدت یک سال استمهال می‌شود. همچنین در راستای تأمین نهاده‌های دامی عشایر تاکنون ۳۰۰ هزار تن نهاده دامی بین آنها توزیع شده و به دستور وزیر جهاد کشاورزی تا آبان ماه نیز ۱۰۰ هزار تن نهاده دیگر میان عشایر توزیع می‌شود.

علایی‌مقدم درباره خرید دام مازاد عشایر نیز با اشاره به اینکه در این طرح، سازمان‌ها و تشکل‌های مختلف دخیل بوده‌اند، گفت: سازمان برنامه و بودجه تأمین اعتبار طرح را بر عهده داشت و شرکت پشتیبانی امور دام نیز مسئول خرید، اتحادیه‌ها و تشکل‌های بخش خصوصی مسئول معرفی دام‌های مازاد و معاونت امور دام نیز مسئول توزیع نهاده به عشایر کشور بود. به عبارتی معاونت امور دام به ازای هر کیلوگرم دامی که عشایر تحویل شرکت پشتیبانی امور دام می‌دادند، سه کیلوگرم نهاده تحویل آنان می‌داد.

وی درباره کندی اجرای این طرح توضیح داد: به دلیل عدم تأمین اعتبار اولیه، روند اجرای طرح کند پیش رفت که مقامات مختلف به این مسئله اعتراض داشتند. تاکنون بیش از ۸۵ هزار رأس دام از عشایر کشور خریداری شده و اخیراً نیز وزیر جهاد کشاورزی دستور داده که خرید با سرعت بیشتری انجام شود البته همین میزان خریدی که انجام شده نیز در قیمت دام تأثیرگذار بوده و میانگین قیمت را بهبود بخشیده است.

صادرات دام زنده به زودی آغاز می‌شود

رئیس سازمان امور عشایر کشور در ادامه با اشاره به مصوبه وزارت جهاد کشاورزی برای صادرات دام زنده گفت: به دستور وزیر جهاد کشاورزی، دستورالعمل صادرات دام زنده در حال تدوین است و به زودی آغاز خواهد شد. در این راستا درخواست داده‌ایم که یک میلیون رأس دام توسط اتحادیه‌ها و همکاری شرکت پشتیبانی امور دام به صورت مدیریت شده از کشور صادر شود که این اتفاق ارزآوری بسیار خوبی برای کشور ما خواهد داشت.

انتقاد از کوتاهی دستگاه‌های نظارتی در کنترل بازار گوشت قرمز

علایی‌مقدم همچنین با اشاره به افزایش قیمت گوشت قرمز طی هفته‌های اخیر، از روند نظارت بر بازار خرده‌فروشی به شدت انتقاد کرد و گفت: مصرف سرانه گوشت قرمز در کشور به دلیل کرونا کاهش پیدا کرده و از ۹.۶ کیلوگرم به ۶.۵ کیلوگرم رسیده و ما طی این مدت با مازاد تولید نیز مواجه بوده‌ایم. بررسی‌های ما نشان می‌دهد که میانگین قیمت لاشه گوشت قرمز در کشور بین ۱۰۵ تا ۱۱۰ هزار تومان و میانگین قیمت دام زنده ۴۵ هزار تومان در هر کیلوگرم است بنابراین چه دلیلی وجود دارد که در خرده‌فروشی‌ها گوشت را کیلویی ۱۷۰ هزار تومان بفروشند؟

وی تصریح کرد: فاصله‌ای که بین قیمت دام زنده و مراکز تولید تا مراکز عرضه وجود دارد، به دلیل کوتاهی دستگاه‌های نظارتی و عدم نظارت است و گاهی شاهد هستیم که در مناطق مختلف عرضه نیز بین ۲۰ تا ۳۰ درصد اختلاف قیمت وجود دارد بنابراین از تعزیرات حکومتی و بازرسی اصناف درخواست داریم که با سرعت و جدیت تمام به این حوزه ورود کنند و اجازه ندهند هرکس به هر قیمتی که دوست دارد گوشت را به دست مصرف‌کننده برساند.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 220181
لینک کوتاه :