xtrim

فلز سرخ در کانال ۷۰۰۰ دلاری

جهان صنعت نیوز| مس فلزی با خصوصیات منحصربه‌فرد که خصوصیات مشابه آن فقط در طلا و نقره پیدا می‌شود که قیمت آن به‌مراتب بالا و استفاده از آن توجیه اقتصادی ندارد. در سال گذشته حدود ۲۱٫۵ میلیون تن تولید در سطح جهانی محقق شده است که سهم ایران حدود ۱٫۵ درصد از بازار این صنعت است. در خرداد سال گذشته قیمت جهانی مس به دلیل کمبود عرضه به ازای هر تن به مقدار ۷۲۵۰ دلار رسید؛ اما در سال ۲۰۱۹ پیش‌بینی می‌شود با افزایش تقاضای جهانی به‌ویژه در بخش تولید خودروهای برقی که سهم عمده‌ای از مصرف را به خود اختصاص داده است قیمت مس افزایش پیدا کند. هم‌اکنون به‌صورت میانگین مصرف مس به ازای هر خودروی هیبریدی در حدود ۱۰۰ کیلو مس است.
درسال ۲۰۱۸ حدود ۱۱ میلیون تن مس در صنعت خودروسازی مصرف شده است. از طرفی دیگر میزان ذخایر مس در بورس فلزات لندن نسبت به دوره مشابه در سال گذشته تقریباً ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده است. همچنین، افزایش تقاضای اقتصادهای نوظهور مانند هند و برزیل نیز از عمده دلایلی است که پیش‌بینی می‌شود در کوتاه‌مدت قیمت مس وارد کانال ۷۰۰۰ و در بلندمدت وارد کانال ۸۰۰۰ دلاری شود.

گفتنی است، قیمت جهانی مس در سال ۲۰۱۱ به دنبال افزایش نرخ رشد اقتصادی و بر طرف شدن رکود امریکا و کمبود عرضه کانال ۱۰۰۰۰ دلاری را رد کرده بود. علاوه بر این، با مراجعه به دادهای تاریخی می‌توان رابطه مستقیمی بین قیمت مس و حامل‌های انرژی مخصوصاً نفت خام را پیدا کرد که با ادامه قیمت جهانی نفت خام انتظار بیشتری از افزایش قیمت جهانی مس می‌رود.
به‌طور خلاصه با توجه به اخبار مربوط به رشد اقتصادی چین به‌عنوان کشوری که حدود ۵۰ درصد از تقاضای جهانی را به خود اختصاص داده است و از طرفی با توجه به کاربرد وسیع در ساخت خودروهای برقی و رشد تقاضای ۲۰ درصد در سال هند انتظار می‌رود که قیمت این کامودیتی هم در روند کوتاه‌مدت هم در روند بلندمدت افزایش پیدا کند.

اقتصاد کلانصنعت و معدن
شناسه : 22037
لینک کوتاه :