xtrim
گزارشی از آخرین وضعیت بازار طلا و ارز:

دلار ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان

جهان صنعت نیوز| در پی روند کاهشی نرخ ارز طی سه روز گذشته، امروز نیز بازار آزاد ارز بسیار شلوغ بود و مردم برای فروش ارزهای خود به بازار هجوم آورده‌اند و نرخ خرید دلار در بین دلالان رقمی بین ۱۰ تا ۱۱ هزار تومان است. همچنین دلالان، دلار را به قیمت ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان می‌فروشند که بر خلاف هفته گذشته اختلاف چشمگیری بین قیمت خرید و فروش آن به چشم می‌خورد و دلالان، این اختلاف قیمت را به دلیل روند کاهشی نرخ ارز اعلام می‌کنند.

همچنین یورو در بازار آزاد بین دلالان از ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان تا ۱۵۰۰۰ تومان خریداری می‌شود و این در حالی است که نرخ فروش این ارز در بازار آزاد ۱۶ هزار تا ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان متغیر است. این در حالی است که بیشتر دلالان معتقدند نرخ ارز در روزهای آینده نیز کاهشی خواهد بود و حتی ممکن است تا ۸۰۰۰ تومان نیز برسد.

در بازار شلوغ امروز تقریبا تمامی صرافی‌ها، تابلوی نرخ ارز خود را برداشته‌اند و در صرافی‌ها دلار و یورو خرید و فروش نمی‌شود و به این ترتیب مردم در حال فروش ارزهای خود به دلالان بازار ارز هستند.

بازار پرنوسان ارز در این روزها قابل پیش‌بینی نیست و به همین دلیل تفاوت میان قیمت خرید و فروش در بین دلالان بازار ارز تفاوت زیادی دارد. حتی دلالان نیز برای خرید و فروش، نرخ‌های متفاوت با فاصله زیادی را اعلام می‌کنند و عمدتا با فروشنده‌ها و خریداران راه می‌آیند.

نکته جالب در این میان به عملکرد یکی از صرافی‌ها برمی‌گشت. این صرافی که دلار را با قیمت ۱۳ هزار تومان می‌خرید، ولی وجه آن را دو روز  دیگر پرداخت می‌کند! البته این صرافی نیز پس از یکی دو ساعت کارش را تعطیل کرد.

همچنین در بازار غیر رسمی ارز در خیابان فردوسی تهران، برخی دلالان با ایجاد درگیری و زد و خورد مانع تصویربرداری عکاس ایسنا شدند.

همچنین امروز رحمانی فضلی – در جلسه ستاد اطلاع‌رسانی و تبلیغات اقتصادی – به عنوان رییس این ستاد، به تلاطم غیر واقعی بازار ارز و سکه اشاره و تصریح کرد که با تصمیمات مناسبی که در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا گرفته شد، شاهد سامان‌یابی وضعیت بازار و سیر نزولی قیمت ارز و سکه خواهیم بود.

در سوی دیگر، در بازار طلا و سکه نیز (تا ساعت ۱۲) امروز قیمت‌ها به روند کاهشی سه روز پیش خود ادامه داده و سکه تمام طرح جدید به چهار میلیون و ۴۳۲ هزار تومان کاهش یافته که نسبت به آخرین نرخ روز گذشته ۷۵ هزار تومان ارزان شده است.

طبق اعلام اتحادیه طلا و جواهر، امروز هر قطعه سکه تمام طرح قدیم چهار میلیون و ۳۰۱ هزار تومان قیمت‌گذاری شده و نیم سکه نیز دو میلیون و ۲۹۱ هزار تومان معامله می‌شود.

امروز ربع سکه یک میلیون و ۳۰۱ هزار تومان و سکه گرمی ۶۸۱ هزار تومان فروخته می‌شود که روند کاهشی قیمت خود را حفظ کرده است.

هرگرم طلای ۱۸ عیار ۴۲۶ هزار و ۲۰۰ تومان در طلافروشی‌ها داد و ستد می‌شود که نسبت به روز گذشته تقریبا ثابت است.

در بازار امروز هر مثقال طلای ۱۷ عیار که از آن به عنوان طلای آب شده یاد می‌شود یک میلیون و ۸۴۶ هزار و ۵۰۰ تومان قیمت دارد و هر اونس طلا در بازار جهانی نیز ۱۱۹۴ دلار و ۷۰ سنت معامله می‌شود.

چرا دلار کاهشی شد؟

محسن حاجی بابا – نایب رییس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی ایران – در این باره اظهار کرد: در حال حاضر تحلیل بازار ارز متفاوت‌تر از تحلیل‌هایی است که طی سال‌های قبل داشته‌ایم و هیچ دلیل قانع کننده‌ای برای افزایش آن دیده نمی‌شود، چراکه ظرفیت فعلی اقتصادی و اجتماعی ایران دلار ۱۴ – ۱۵ هزار تومان به بالا را توجیه نمی‌کند.

او چهار عامل اصلی که تاثیرگذار در کاهش قیمت ارز بوده را احتمال تصویب FATF، ارتباط بانکی اروپا (به غیر از سوئیس) با ایران که تقریباً قطعی شده، اعلام کردن واردات ارز بدون محدودیت همراه با مسافران دانست و گفت: این شرایط باعث شد خریداران دلار یا دلال مقداری در خرید احتیاط کنند و احتیاط در خرید باعث کاهش قیمت‌ها شده و با همان شدت هیجانی که خرید کردند اکنون عرضه می‌کنند که بازار تاحدودی به تعادل برگشته است اما این عوامل تنها نمی‌تواند تعادل نرخ را نگه دارد. بنابراین عوامل بنیادی دیگر را باید دولت در تصمیمات در نظر بگیرد تا قیمت ها تثبیت شود.

اما یک دلیل دیگر کاهش نرخ دلار در بازارهای غیر رسمی از دید یک کارشناس مسائل اقتصادی به خاطر دادن اختیارات بیشتر به بانک مرکزی توسط سران سه قوه است.

مهدی پازوکی با اشاره به مسائل پیش آمده در بازار آزاد ارز درباره علت کاهش قیمت‌ها در این باره می‌گوید به نظر می‌رسد که هماهنگی سران سه قوه و دادن اختیارات جدی به بانک مرکزی توانسته بر کاهش قیمت‌ها در بازار ارز هم اثر بگذارد.

نرخ واقعی دلار

اما رییس سابق اتاق بازرگانی تهران ضمن تاکید بر اینکه دولت باید بازار ارز را به سمت قیمت واقعی آن که حدود ۷۰۰۰ تومان است، هدایت کند، معتقد است که  قطعا قیمت واقعی دلار آن نرخ‌های کذایی هفته‌ گذشته که تا بیش از ۱۹ هزار تومان رفته بود، نیست و به دلیل عوامل متعددی مانند عوامل بین‌المللی، جو روانی و … این شوک در بازار ارز به وجود آمد که می‌توان گفت همه عوامل آن غیر اقتصادی بود.

به گفته یحی آل‌اسحاق دولت باید به گونه‌ای بازار ارز را مدیریت کند که نرخ دلار به  کمتر از ۱۰ هزار تومان یعنی حدود ۷۰۰۰ تومان برسد و پس از آن کنترل‌ها و نظارت‌های خود را بر این بازار به گونه‌ای اعمال کند که قیمت‌ها تثبیت شود.

۸۰۰۰ تومان قیمت منطقی برای ارز

در این باره یک کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به روند کاهشی قیمت دلار در بازار، پیش بینی کرده که روند کاهشی فعلا ادامه داشته باشد. به گفته او به نظر می‌رسد قیمت هشت هزار تومان برای دلار قیمت منطقی باشد.

علی حیات‌نیا یکی از مهمترین دلایل کاهش نرخ دلار را تضمین اتحادیه اروپا برای مبادلات تجاری و مالی با ایران می‌داند و معتقد است به تدریج و در بلندمدت حباب دلار به طور کامل خالی خواهد شد و شاهد به ثبات رسیدن قیمت‌ها در بازار خواهیم بود.

اقتصاد ایران کشش دلار ۱۰ هزار تومانی را ندارد

یک استاد اقتصاد اما معتقد است اقتصاد ایران تحمل پذیرش دلار ۱۵ و حتی ۱۰ هزار تومانی را هم ندارد؛ خرید دلار معمولا از سوی دارندگان کسب و کارهای واقعی و متقاضیان سفر به خارج از کشور انجام می شود که در شرایط فعلی این دو قشر بر اساس میزان درآمدی که دارند، اصلا قادر به خرید دلار نیستند. حتی مسافران سفرهای زیارتی نیز نمی توانند با چنین نرخی سفر کنند.

مهدی طغیانی درباره نرخ دلار واقعی گفت: نرخ های کنونی دلار نرخ های واقعی نیست و به طور قطع اقتصاد ایران کشش دلار ۱۰ هزار تومان به بالا را ندارد و حتی نرخ واقعی دلار بسیار پایین تر از ۱۰ هزار تومان است، اما نباید تصور کرد که نرخ دلار به ۱۰ سال پیش برگردد.

دلار در شیب سقوط می‌ماند؟

در این باره همچنین یک متخصص علم اقتصاد می‌گوید به نظر می‌رسد این روند کاهش قیمت دلار هر چند ممکن است تا ۱۴ آبان با نوسانات افزایشی یا کاهشی همراه باشد ولی در مسیر بلندمدت کاهش قرار گرفته است و اینکه در واقع به چه عددی برسد تابع عملکرد مردم و دولت است.

به اعتقاد علی یونسی افرادی که در شرایط اقتصادی بوجود آمده هیجان زده شده و به سمت خرید دلار رفتند باید آرام آرام به سمت فروش دلار حرکت کنند که در غیر این صورت سرمایه‌های خود را از دست رفته خواهند دید. دولت هم باید از شرایط کنونی درس اقتصادی بگیرد و به این نتیجه برسد که فقط از طریق تقویت تولید و توسعه صادرات است که باید ارز وارد کشور شود وگرنه چانه زنی و مذاکره برای فروش نفت، اقتصاد ایران را وارد مکانیسم‌های خودتحریمی جدید خواهد کرد.

دلار تا ۸-۹ هزار تومان کاهش می‌یابد

یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با پیش بینی کاهش نرخ دلار تا ۸-۹ هزار تومان گفت: نرخ دلار در بدبینانه‌ترین حالت روی ۱۰ هزار تومان متوقف خواهد شد.

به گفته مهرداد لاهوتی زمانی که دولت کالاهای اساسی را تامین کند، مابقی نیازها متناسب با عرضه و تقاضا تعیین قیمت می‌شود و دلارهایی که در خانه‌ها جمع شده بود به خاطر کاهش نرخ به بازار سرازیر می‌شود. در چنین شرایطی عرضه بیشتر و تقاضا کمتر خواهد شد و طبیعتا به سمت کاهش نرخ پیش می‌رویم.

همچنین علی کاظمی  – عضو دیگر کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی – معتقد است که کاهش نرخ دلار نشان داد که تحلیل‌ها در مورد حباب قیمت درست بوده است. در آن شرایط طلا فروشان و صرافان کمترین خرید و فروش را داشتند. در حالی که افزایش قیمت‌ها نیز عمدتا جنبه‌ی روانی داشت.

تاثیر توافق ایران و اروپا در سیر نزولی قیمت ارز

در این باره رییس اتحادیه طلا و جواهر مشهد با اشاره به سیر نزولی قیمت طلاو ارز اظهار کرد: توافق ایران و کشورهای اروپایی، قول‌هایی که کشورهای اروپایی به ایران دادند و همچنین به صفر نرسیدن صادرات نفت علت این سیر نزولی است.

محمدباقر معبودی نژاد با بیان اینکه آمریکا نمی‌تواند مبادلات یورو را رصد کند و حالا می‌تواند نفت خود را در بازار جهانی به راحتی بفروشد، اظهار کرد: شایعات و هیجاناتی که هفته قبل مبنی بر افزایش قیمت طلا و ارز صورت گرفته بود ریزش کرد و قیمت سکه و ارز دیشب به شدت کاهش پیدا کرد.

وضعیت بازار در تبریز (۹:۵۵)

بازار ارز در تبریز هم شاهد کاهش محسوس قیمت ارز و هجوم مردم به خیابان دارایی تبریز برای فروش ارز بود. نوسانات شدید قیمت ارز که از ظهر روز گذشته آغاز شد، درحالی کماکان ادامه دارد که قیمت دلار حتی به کمتر از ۱۵ هزار تومان هم رسیده و با این حال بازهم دلالان برای خرید دلار مردمی که در خیابان دارایی تبریز صف کشیده‌اند، تمایل نشان نمی‌دهند.

یکی از صراف‌های خیابان دارایی تبریز به ایسنا می‌گوید: بعد از آن‌که  نرخ دلار از ۱۹ هزار تومان به کمتر از ۱۵ هزار تومان رسید، بیشتر مردم از ترس ریزش قیمت، دلار خود را می‌فروشند. بر اساس مشاهدات عینی خبرنگار ایسنا، شب گذشته دلار در بازار تبریز زیر ۱۴ هزار تومان هم معامله می‌شد.   همچنین صحبت با برخی صرافی‌ها گویای آن است که امکان خرید  یورو نیز در بازار بسیار محدود است.

وضعیت بازار ارز در شیراز (ساعت ۱۱:۳۳)

بررسی‌ها بازار در شیراز نشان می‌دهد که افت شدید قیمت دلار، بسیاری از شهروندان شیرازی را که طی هفته‌های گذشته به خرید دلار مبادرت کرده بودند را به مرکز مبادله رسمی و غیررسمی ارز در این کلانشهر کشانده است. بر این اساس چهارراه زند در شیراز روزهای هشتم و نهم مهر پر رفت و آمدترین روزهای سال را تجربه کرد؛ بسیاری از خریداران دیروز دلار و سایر ارزهای رایج، راهی این مرکز شده بودند تا شاید جلوی زیان تصاعدی که دارایی شان را تهدید می کرد، سدی ایجاد کنند.

آخرین وضعیت قیمت ارز در همدان (ساعت ۱۲:۴۰)

همدانی‌ها نیز امروز به صرافی‌ها مراجعه کرده‌اند تا دلارهایشان را بفروشند. خبرنگار ایسنا بازدیدی میدانی از دو صرافی موجود در همدان داشت. در این میان یکی از صرافی‌ها خریدوفروش نداشت و فقط دلال‌ها از مردم و فروشندگان دلارهای خانگی را با قیمت ۸۰۰۰ تومان  خریداری می‌کردند و همان دلار را با نرخ ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان می‌فروختند.

بازار ارز در اراک (۱۳:۰۵)

وضعیت در شهر اراک قدری متفاوت‌تر از شهرهای دیگر بود. صرافی‌های اراک هیچ قیمتی برای دلار بیان نکردند، با این جمله که “قیمت نداریم، خرید و فروش هم نداریم” در واقع آب پاکی را روی دست فروشندگان ریختند. با وجود اینکه قیمت دلار در بازار غیررسمی در اغلب نقاط کشور چیزی در حدود ۸۹۰۰ تومان است، اما در اراک قیمتی اعلام نمی‌شود.

حتی در روزهای گذشته نیز وضعیت این بازار در اراک به نسبت به دیگر شهرها متفاوت بوده است، به طوری که اگر برای خرید دلار مراجعه می‌کردید با طرح چند شرط از سوی صرافی‌ها مواجه می‌شدید به این شکل که بیش از ۱۰۰ دلار فروش نخواهیم داشت، مبادله به صورت کاملا نقد انجام می‌شود و نکته جالب تر اینکه دلار با قیمتی کمی بیشتر از قیمت بازار به شما فروخته می شود. به این معنا که قیمت دلار در بازار هر رقمی باشد قیمتی که شما باید می پرداختید قدری بالاتر بود و امروز هم که دیگر نه قیمتی وجود ندارد و نه خرید و فروشی!

دلار در بازارهای خراسان رضوی(ساعت ۱۳:۱۰ )

روند اخبار ناامید کننده‌ای که از چند ماه گذشته از مقابل صرافی‌ها و خیابان امام خمینی مشهد به گوش می‌رسید از شب گذشته برعکس شد؛ فروشنده بود و خریدار نبود، قیمت از حدود ۱۷ هزار تومان به یکباره حدود ۵ هزار تومان کاهش پیدا کرد و به قیمتی حدود ۱۲ هزار تومان رسید.

بر اساس مشاهدات میدانی خبرنگار ایسنا در کوچه ثبت مشهد دلار امروز ابتدا با قیمت ۱۳ هزارتومان معامله می‌شد اما در حال حاضر به حدود ۱۲ تا ۱۱ هزار تومان رسیده که احتمال افت قیمت نیز وجود دارد.

زمزمه‌های دلار ۱۱ هزار تومانی در کرج (۱۳:۴۰)

به عنوان مثال مشاهدات میدانی خبرنگار ایسنا در البرز نشان می‌دهد که همزمان با روند کاهشی و سیر نزولی سریع قیمت ارز در کشور، قیمت دلار در کرج هم تحت تأثیر قرار گرفته و از روز گذشته با کاهش حدوداً ۶۰۰۰ تومانی همراه بوده است. بازار ارز کرج در حال تجربه نوسانات سریع و لحظه‌ای قیمت دلار است و به حدی که قیمت دلار ناگهان بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ تومان تغییر می‌کند.

طبق آخرین قیمتی که بر روی تابلوی صرافی‌های کرج نقش بست تا ساعت ۱۳:۴۰ امروز سه‌شنبه ۱۰ مهر هر دلار آمریکا توسط صرافی‌ها ۱۲ هزار و ۴۰۰ خریداری و با قیمت ۱۲ هزار و ۹۹۰ به فروش می‌رسد.  در بازار غیررسمی هم زمزمه‌هایی از خرید و فروش دلار در کانال ۱۱ هزار تومان وجود دارد.

آخرین اخبار از وضعیت قیمت ارز در بازارهای سایر استانها هم متعاقبا منتشر خواهد شد.

فروش دلار ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان (ساعت ۱۳:۱۰)

تازه‌ترین خبرها از بازار غیر رسمی ارز حاکی از آن است که دلالان دلار را به قیمت ۱۱ هزار تومان می‌خرند و آن را به قیمت ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان می‌فروشند. حضور پررنگ فروشندگان ارز در بازار همچنان ادامه دارد.

تغییر نرخ خرید دلار به ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان (ساعت ۱۴:۴۴ )

اما براساس گزارش میدانی از بازار ارز در خیابان فردوسی و چهارراه استانبول، نرخ خرید دلار در ساعت ۱۴:۴۴  به ۱۳ تا ۱۳هزار و ۵۰۰ تومان تغییر کرده و همچنین برای فروش این ارز قیمت ۱۴ هزارو ۷۰۰ تا  ۱۵ هزار و ۲۰۰ تومان هم اعلام می‌شود.

پیشنهاد ویژه
شناسه : 2262
لینک کوتاه :