اجماع در داخل، سازگاری با خارج
جهان صنعت نیوز| در پی اجلاس مجمع عمومی و رفتارهای دیپلماتیک ایران و آمریکا و همچنین برخوردهای سیاسی ایران و اروپا شاهد پیروزی روحانی در مقابل ترامپ بودیم. این پیروزی اما نتوانست با سرعتی قابل توجه و در روزهای نخست نقش آفرنی خود بر نرخ ارز را نمایان کند و همچنان بعد از گذشت چند روز و باوجود بازگشت رییس دولت به کشور همچنان شاهد روند افزایشی نرخ ارز بودیم.
ترمیم و تغییر در دولت، بانک مرکزی و تیم اقتصادی روندی بهبود بخش را ترسیم کرد و در ادامه این حرکت رو به جلو افکار عمومی همانگونه که در افزایش نرخ ارز وزنهای قابل توجه بود در کاهش آن نیز نقشی جدی ایفا کرد. تثبیت و ثبات نرخ ارز اما موضوعی است که ادامه حیات اقتصاد کشور و البته معیشت جامعه آونگ وار وابسته به آن است. امروز اعتماد جامعه به دولت موضوعی حیاتی است که بیشک در تثبیت قیمتها اثر گذاری جدی خواهد داشت.
امروز در آستانه دور دوم تحریمها ایستادهایم و با توجه به اینکه آینده روابط بینالملل کشور چگونه ترسیم شود ثبات یا عدم ثبات نرخ ارز را شاهد خواهیم بود. هماهنگی ارکان مختلف برای افزایش نرخ ارز باید در هم شکسته و تلاش همهجانبه باتوجه به آیندهنگری بر اساس رشد اقتصاد کشور ایجاد شود. این موضوع اما نباید ناامنی روانی و فضای رعب و وحشت را در جامعه ایجاد کند.
در حال حاضر شاهد آنیم که رفتارهای بینالملل بر اساس بهبود شرایط پیش رفته و در روزهای اخیر شاهد اظهارنظرهای تند و از سوی آمریکا نبودهایم. گویا لابیگری و تلاش فرانسه به منظور بهبود شرایط نتیجه بخش بوده و همین موضوع آرامش قابل توجهی را به اقتصاد ایران وارد کرده است.
آنچه در مجمع عمومی سازمان ملل رخ داد و مناسبات سیاسی بعدی در نیویورک بیانگر آن است که کشورها خواهان آرامش و بهبود شرایط هستند. بدیهی است هر دو طرف شرایط خود را برای مذاکرات آماده میکنند و تصمیم به ایجاد فضایی مناسب برای مذاکرات ثمربخش دارند.
روند کاهشی نرخ ارز اما افزون بر تغییرات رو به رشد بینالمللی حاصل تدابیر تازهای است دولت به منظور بهبود شرایط به آن توجه میکند. اجماع در داخل و سازگاری با خارج راهکاری بود که پی در پی از سوی کارشناسان مطرح شد و بالاخره بعد از مدتها به نظر میرسد جامه عمل پوشیده است. حرکت رو به جلو و پیشرفت در مناسبات بینالمللی به طور قطع اثری جدی بر روند توسعه اقتصاد کشورها ایجاد خواهد کرد که ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست.
*تحلیلگر اقتصادی
یادداشتلینک کوتاه :