شرطبندی از منظر حقوقی
بنابراین براساس قوانین کشور، برگزاری مسابقاتی از قبیل لاتاری، گمانهزنی در مسابقات و امثال اینها که در آن بر اثر هر نوع برد و باخت، مبلغی پرداخت شود، غیرقانونی شمرده شده و از نظر شرعی حرام است. همچنین قانونگذار هر نوع ربا را مطابق با شرطبندی دانسته است.
به نظر من آقایان هنگام طرح اینگونه مسائل توضیح دهند که بر اساس کدام ماده قانونی، شرطبندی در صورتی که باعث تقویت امنیت شود، مشکلی ندارد؟! شاید برخی بخواهند چنین چیزی را اضافه کنند اما من به عنوان یک حقوقدان نه این را شنیده و نه در جایی خواندهام.
نکته دوم درباره صحبتهای اخیر جناب غضنفرآبادی این است که گفتهاند در مواردی مثل مسابقات اسبسواری و یا شمشیرزنی شرطبندی جرم محسوب نمیشود در حالی که خود این مسابقات جرم نیست. به عبارت دیگر، پول حاصل شده در مسابقاتی همچون شمشیربازی که برای برنده شدن کوشش میشود و یا اسبسواری که تعلیم و تربیت اسبها را به نمایش میگذارند، جزو موارد سودآوری بدون زحمت نیست و از جمله مواردی است که فرد در مقابل عمل و زحمت خود، سود حاصل میکند اما این به آن معنا نیست که شرطبندی روی این مسابقات جایز باشد. شرطبندی در این موارد نیز مثل شرطبندی روی برد و باخت تیمهای فوتبال طبق قوانین ما حرام بوده، از نظر حقوقی جرم است و مجاز دانسته نشده است.
* حقوقدان
لینک کوتاه :