۲۰ آذر (۱۱ دسامبر)؛ روز جهانی کوهستان گرامی باد
وقتی به مقوله گردشگری کوهستان از بعد اقتصادی نگاه می کنیم می بینیم که به ایجاد طیف گسترده ای از مشاغل برای نیروی کار ماهر و نیمه ماهر، به ویژه زنان مناطق کوهستانی کمک کرده است .
اما شیوع بیماری COVID-19 در سراسر جهان وهمهگیری آن در سراسر جهان اقتصاد کوهستان تا حد زیادی متاثر ساخت. قرنطینه ها و محدودیت های سفر در سراسر جهان منجر به کاهش شدید تعداد گردشگران و اختلال در زنجیره اقتصاد و کسب و کار، به ویژه در مناطق کوهستانی جهان شد.
گردشگری کوهستان در برابر شوکهای خارجی، بهویژه شوکهای ناشی از بحران آبوهوایی و همانطور که اخیراً تجربه کردیم همهگیری COVID-19، بسیار آسیب پذیر است. جهان شاهد یک رژیم آب و هوایی جدید است که در آن سیلهای ناگهانی مرگبار، بارندگی های شدید، ذوب شدن یخچال ها و در نهایت کاهش منابع آب شرین در حال رخ دادن است.
بنابراین نیازمند بازیابی گردشگری پایدار کوهستان به شکلی مقاوم در برابر تغییرات آب و هوا هستیم که برای دستیابی به این مهم باید بر سه حوزه مهم: نوآوری، کارآفرینی و سرمایهگذاری تمرکز شود تا گردشگری سبز و انعطافپذیر را ترویج نماید.
رویکردهای نوآورانه و دگرگونکننده گردشگری کوهستان به پایداری اقتصادی، اجتماعی و زیستمحیطی کمک میکند. باید گفت کلید آینده پایدار گردشگری کوهستان در سرمایه گذاری برای گردشگری کم کربن نهفته است.
شیده عطری
کارشناس اکولوژی مناطق کوهستانی
لینک کوتاه :