xtrim

۲۰ آذر (۱۱ دسامبر)؛ روز جهانی کوهستان گرامی باد

به گزارش جهان صنعت نیوز: به دنبال بزرگداشت سال بین المللی کوهها در سال (۲۰۰۲) مجمع عمومی سازمان ملل متحد در پنجاه و هفتمین جلسه خود در ژانویه ۲۰۰۳ روز ۱۱ دسامبر (۲۰ آذر) را بعنوان روز جهانی کوهستان تعیین و از سازمان خوارو بار و کشاورزی ملل متحد (فائو) دعوت کرد تا مسئولیت هماهنگی این روز در سطح جهان را بر عهده بگیرد. فائو هر سال با تعیین یک موضوع، از کشورهای کوهستانی و اعضای مشارکت برای کوهها دعوت می نماید تا با اجرای آیین های ویژه نظیر گرد همایی و اجرای برنامه های کوهنوردی در بزرگداشت این روز و تاکید هر چه بیشتر بر اهمیت و نقش کوهستان بکوشند و برنامه های سالانه خود را همگام با آن موضوع پیش ببرند.
 
در طی دهه های اخیر صنعت گردشگری و به ویژه شاخه روستایی و گردشگری کوهستان، جایگاه خاصی را در اقتصاد کشورها بدست آورده و نقش فعال و مؤثری را در ارتقاء ساختار اقتصادی ـ اجتماعی و فرهنگی کشورها به خصوص در کشورهای رو به توسعه ایفا کرده است .

وقتی به مقوله گردشگری کوهستان از بعد اقتصادی  نگاه می کنیم می بینیم که به ایجاد طیف گسترده ای از مشاغل برای نیروی کار ماهر و نیمه ماهر، به ویژه زنان مناطق کوهستانی کمک کرده است . 

اما شیوع بیماری COVID-19 در سراسر جهان وهمه‌گیری آن در سراسر جهان اقتصاد کوهستان تا حد زیادی متاثر ساخت.  قرنطینه ها و محدودیت های سفر در سراسر جهان منجر به کاهش شدید تعداد گردشگران و اختلال در زنجیره اقتصاد و کسب و کار، به ویژه در مناطق کوهستانی جهان شد. 

opal

گردشگری کوهستان در برابر شوک‌های خارجی، به‌ویژه شوک‌های ناشی از بحران آب‌وهوایی و همانطور که اخیراً تجربه کردیم همه‌گیری  COVID-19، بسیار آسیب پذیر است. جهان شاهد یک رژیم آب و هوایی جدید است که در آن سیل‌های ناگهانی مرگبار، بارندگی های شدید، ذوب شدن یخچال ها و در نهایت کاهش منابع آب شرین در حال رخ دادن است.

بنابراین نیازمند بازیابی گردشگری پایدار کوهستان به شکلی مقاوم در برابر تغییرات آب و هوا هستیم که برای دستیابی به این مهم باید بر سه حوزه مهم: نوآوری، کارآفرینی و سرمایه‌گذاری تمرکز شود تا گردشگری سبز و انعطاف‌پذیر را ترویج نماید.

رویکردهای نوآورانه و دگرگون‌کننده گردشگری کوهستان به پایداری اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی کمک می‌کند. باید گفت کلید آینده پایدار گردشگری کوهستان در سرمایه گذاری برای گردشگری کم کربن نهفته است. 

شیده عطری 
کارشناس اکولوژی مناطق کوهستانی

اخبار برگزیده
شناسه : 234607
لینک کوتاه :