حراج آبروی صادراتی
به گزارش جهان صنعت نیوز: با توجه به سهم ارزش صادرات فرآوردههای پتروشیمی، میعانات نفت و گاز و نیز فلزات اساسی در سبد کل صادرات غیرنفتی سهم کمتری به سایر کالاهای قابل صادرات ایران میرسد. اما دولت آقای رییسی اصرار دارد باید ارزش صادرات بیشتر و بیشتر شود. از سوی دیگر افزایش نرخ ارزهای معتبر به ریال تولیدکنندگان را ترغیب میکند صادرات را به هر قیمت در دستور کار قرار دهند.
واقعیت این است که وضعیت این روزهای صادرات کالاهای کشاورزی میتواند تیغ دولبهای باشد که همین میزان صادرات کالاهای ایرانی را با تهدید جدی مواجه کند. در وضعیت فعلی و در روزهای تازهسپریشده روسیه و هند دو کشور با اقتصادهای بزرگ برخی از محصولات صادرشده ایران را به دلیل کیفیت نامطلوب و نیز استفاده از مواد تهدیدکننده شیمیایی برگشت دادهاند و این میتواند زنگ خطری برای صادرات ایران و اعتبار فعلی باشد.
واقعیت این است که صادرات در لفظ آسان اما در عمل سختترین کار دنیا در فعالیتهای اقتصادی به حساب میآید و الزامها و آدابی دارد که اگر آنها را ندانیم و یا بدانیم و خود را به ندانستن بزنیم میتواند ریشه این فعالیت را خشک کند. صادرکنندگان هر کالا به ویژه کالاهایی که به طور مستقیم به مصرف شهروندان جهانی میرسد باید برای جلب رضایت خریدارانی که فرسنگها با آنها فاصله دارند برنامهریزی دقیقی کنند و با رقبای پرشماری نبرد کنند. در این وضعیت تحریمی و فشار ارزی بر کل اقتصاد و نیاز به درآمد ارزی غیر از صادرات نفت خام که در حالت ابهام قرار دارد نباید استانداردهای صادرات از سوی صادرکنندگان و نیز از سوی دولت و نهادهای دولتی ناظر بر امر صادرات را رها و باقی مانده اعتبار ایران را حراج کرد. صادرات حالا یک امر تخصصی پیچیده و چندلایه است که اگر صادرکنندگان آنها را نشناسند و یا به طمع اینکه حالا دلار گران شده بهتر است هر چه میشود صادر کنند آینده صادرات را به خطر میاندازند. واقعیت این است که در سالهای تازهسپریشده صادرکنندگان به مثابه یک پدیده بدخیم در اقتصاد ایران پدیدار شدهاند و با رفتارهای خارج از عرف و قانون صادرکنندگان قدیمی را نیز با دردسر روبهرو کردهاند. نباید در این وضعیت آینده صادرات ایران را به ثمنبخس حراج کرد.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانلینک کوتاه :