xtrim

واکنش چهره‌های پزشکی به اظهارات استاندار فارس:اجازه مهاجرت ما دست شما نیست!

به گزارش جهان صنعت نیوز:  استاندار فارس با اشاره به اینکه تهدید پزشکان به مهاجرت درصورت قطع مبالغ غیرقانونی آنهاست، گفت: «پزشکانی که تهدید به مهاجرت می‌کنند می‌توانند بروند و ما آنها را بدرقه خواهیم کرد؛ زیرا دوران منحصر‌به‌فرد بودن پزشکان سر آمده است و در تمامی رشته‌ها افراد توانمند صالح و سالم وجود دارد.» ایمانیه با بیان اینکه به غلط در ذهن مردم جا افتاده که برخی پزشکان بیمار را از مرگ نجات می‌دهند و دستان شفابخش دارند، بیان کرد: «به عنوان کارشناس این حوزه می‌گویم که هیچ پزشک منحصر‌به‌فردی نداریم و این مساله باعث شده که افراد خانه و زندگی خود را بفروشند تا هزینه جراحی پزشکان را تامین کنند. به همین خاطر اجازه نمی‌دهیم هرکس هر طور که خواست در حوزه پزشکی جولان دهد.»

 اما این سخنان واکنش پزشکان زیادی را برانگیخته است. زیرا به عقیده اکثریت پزشکان بیش از ۵۰ درصد از آنها توان پرداخت هزینه‌های مطب خود را هم ندارند و با سیلی صورت‌شان را سرخ نگه می‌دارند. بنابراین شاید بهتر بود جناب استاندار اکثریت پزشکانی که همواره و به خصوص از زمان شیوع کرونا عاشقانه و بی‌منت به مردم خدمت کرده‌اند و همچنان نیز جان بر کف به مردم خدمت می‌کنند را فدای اقلیت نمی‌کردند. البته استاندار دولت رییسی که به این اظهارات بسنده نکرده بود، ساعاتی بعد نیز در توئیتر نوشت: «تعرفه درمان کاملا مشخص است و هیچ پزشکی حق زیرمیزی گرفتن ندارد. پزشکان من را تهدید به مهاجرت نکنند، هرکه می‌خواهد برود به سلامت! خودم برایش بلیت پرواز هم می‌گیرم. امروز ما پزشکان حاذق و متخصص زیاد داریم و دوره منحصر‌به‌فرد بودن به بیست سال پیش برمی‌گردد.»

نباید اکثریت را فدای اقلیت کرد

در این میان پزشکانی همچون محمود تارا- دکترای انفورماتیک پزشکی- بر این عقیده‌اند که نباید اکثریت را فدای اقلیت کرد. او به «جهان‌صنعت» می‌گوید: «به نظرم همیشه در هر شغلی درصدی از افراد قابل دفاع نیستند، اما نباید ‌تر و خشک را با هم سوزاند. این روزها پزشکان با وجود معیشت سخت امتحان خود را پس دادند و اولویت آنها خدمت به مردم بوده است. این در حالی است که طی سال‌های اخیر مسوولان و سیاستگذاران به پزشکان بی‌مهری و ظلم کردند.»

برخی پزشکان هم بر این باورند که نباید فردی که از جنس پزشکان است، این‌گونه ضدجامعه پزشکی صحبت کند. آنها می‌گویند اگر زیرمیزی و رشوه‌ای در شغل پزشکی وجود داشته باشد در تمامی مشاغل وجود دارد، بنابراین ریشه چنین موضوعی را باید در بوروکراسی اداری ایران بررسی کرد. در هر صورت به عقیده اکثریت پزشکان، سخنانی که پزشکان را از ماندن و خدمت به مردم مایوس می‌کند، بسیار نگران‌کننده است و دود آن به چشم مردم می‌رود و اگر مسوولان نسبت به جان مردم متعهد‌اند، باید از بیان حرف‌های ضدپزشکی پرهیز کنند.

برخی مسوولان نسبت به جان مردم تعهد ندارند!

دکتر بهروز برومند- متخصص بیماری‌های داخلی و فوق‌تخصص بیماری‌های کلیه- با بیان اینکه استانداری که این‌گونه سخن گفته، گویا نسبت به جان مردم تعهد ندارد به «جهان‌صنعت» می‌گوید: دکتر محمدهادی ایمانیه از سال‌ ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۶ به مدت ۱۲ سال رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز بود و در این همه سال، دستاورد چندانی نداشت و هیچ پیشرفت علمی در دانشکده پزشکی شیراز ایجاد نکرد. پیشرف دانشکده پزشکی شیراز مدیون کسانی است که در دنیا شناخته شده‌اند ولی تابع دانشگاه نبودند. درخصوص اظهارنظر اخیر ایشان نیز باید بگوییم به نظر می‌رسد تجربه سیاسی مورد نظر برای استاندارشدن را ندارد. با توجه به کارنامه وی در مقام ریاست یک مرکز  بزرگ آموزش پزشکی به نظر می‌رسد بود و نبود ایشان در جامعه پزشکی هیچ تفاوتی ندارد ولی بی‌تردید اگر افرادی همانند دکتر ملک حسینی- پدر پیوند کبد- از ایران مهاجرت کنند، آسیب بسیار جدی به مملکت و ملت وارد می‌شود.

پدر نفرولوژی نوین ایران افزود: استاندار فارس به جای اینکه شرایط را به گونه‌ای فراهم کند تا پزشکان حاذق به ماندن علاقه‌مند شوند، در تریبون رسمی به پزشکان می‌گوید هر کی می‌خواهد برود، به سلامت؛ این رفتار نشان‌دهنده عدم تعهد او نسبت به سلامت مردم و بیماران است. حال سوال اینجاست به راستی اگر پزشکانی همچون دکتر ملک حسینی از ایران مهاجرت کنند، چه کسی پیوند‌های سخت و پیچیده را انجام می‌دهد؟

دکتر برومند اظهار کرد: اگر مسوولی ذره‌ای به ایران علاقه‌مند باشد، به گونه‌ای رفتار می‌کند که پزشکان، پرستاران و دیگر افراد جامعه به ماندن و خدمت به مردم علاقه‌مند شوند، نه اینکه در تریبون رسمی بگوید هر که می‌خواهد برود. چراکه این مردم‌اند که خسارت مهاجرت پزشکان زبده را با جان‌شان می‌پردازند، نه مسوولان. اگر پزشکان متخصص و جراحان به هر دلیلی از کشور مهاجرت کنند، مردم مجبور هستند برای درمان‌های ساده هم راهی خارج شوند.

به ما نگویید از کشور بروید یا نروید!

دکتر ایرج خسرونیا- رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران- نیز در این‌باره به «جهان‌صنعت» گفت: جامعه پزشکی از این سخنان زیاد شنیده است. مساله خیلی مهمی نیست؛ از قضا چندی پیش نیز نتایج مطالعات مردمی نشان داد پزشکان همچنان یکی از مورد اعتمادترین افراد در بین مردم به حساب می‌آیند. حال در این بین برخی چون به دلایلی نتوانستنه‌اند محبوبیت مردمی و مقبولیت علمی در حرفه پزشکی به دست آورند، ناراحت به نظر می‌رسند. اگر چه استاندار فارس که چنین سخنی را بیان کرده پزشک است اما این سخنان چیزی به منزلت و جایگاهش اضافه نمی‌کند. افراد بسیاری درخصوص جامعه پزشکی صحبت‌های نادرست می‌کنند، حتی رییس‌جمهور سابق نیز در مجلس چنین سخنانی را بیان کرد. برخی از وکلای مجلس هم بر ضد جامعه پزشکی صحبت می‌کنند. متاسفانه همین سخنان باعث افزایش مهاجرت و دلسردی در پزشکان شده است. این در حالی است که چنین ضربه‌هایی مستقیما به مردم وارد می‌شود. پس تنها مردم هستند که چوب حرف‌های نابخردانه مسوولان را می‌خورند.

وی افزود: بنده به مسوولان توصیه می‌کنم، اگر قرار است در میان جمعی سخنی را بیان کنند حتما آن حرف‌ها را مقداری در مغز و دهان‌شان تکرار کنند، چراکه بیان چنین سخنانی برای همه هزینه دارد. ممکن است بیان چنین سخنانی برای فردی که دارای مسوولیت است، هزینه نداشته باشد ولی بعد از ترک مسوولیت نگاه مردم به آنها فرق خواهد کرد. البته تاکنون تجربه ثابت کرده که وقتی مسوولان ترک کار می‌کنند، گفته‌ها و نظرات‌شان هم تغییر می‌کند. مسوولان وقتی پشت میز هستند یک حرف می‌زنند و وقتی از پشت میز بیرون می‌آیند، حرف دیگری می‌زنند!

دکتر خسرونیا اظهار کرد: ای کاش مسوولان به جای اینکه از پزشکان برای خدمت به مردم دعوت کنند، آنها را به کشورهای دیگر فراری ندهند. این در حالی است که اجازه مهاجرت یک پزشک در دست وزیر، استاندار و رییس‌جمهور نیست که به ما بگویند از کشور بروید یا بمانید! پزشکان بخش قابل اعتمادی از جامعه هستند و شهروندان به تخصص آنها نیاز دارند و تمایل دارند با وجود بی‌مهری‌ها در ایران بمانند و با تمام توان به مردم عزیزمان خدمت کنند.

او ادامه داد: در حال حاضر حدود ۵۰ درصد پزشکان اگر به سختی کار نکنند، ممکن است بعد از دو ماه به نان شب محتاج شوند. این روزها بخشی از پزشکان صورت خود را با سیلی سرخ نگه می‌دارند. این در حالی است که متاسفانه برخی مسوولان قدر پزشکان حاذق ایران را نمی‌دانند. در هر صورت به نظرم مسوولانی که گوش شنوا دارند حتما تذکرات لازم را به استاندار مذکور بدهند.

گوش پزشکان از این حرف‌ها پر است!

دکتر محمدمهدی قیامت معاون اسبق نظام پزشکی تهران نیز با اشاره به اینکه تبعات سخنان استاندار فارس به چشم مردم می‌رود، به «جهان‌صنعت» گفت: به نظرم برخی مسوولان انگار دوست ندارند، پزشکان حاذق در ایران وجود داشته باشند چون وقتی برخی مسوولان کنار پزشکان قرار می‌گیرند، احساس خوبی ندارند. آقای ایمانیه کمتر در تخصص پزشکی خود فعالیت کرده و به همین دلیل به نظرم در مورد حرفه پزشکی باید با احترام نظر دهند.

وی افزود: به نظرم مسوولان سخنانی بیان می‌کنند که بعد از آن پشیمان می‌شوند. به همین دلیل چنین سخنانی را نباید جدی گرفت. چه‌بسا امثال ایشان از مهاجرت پزشکان خوشحال هم می‌شوند، چراکه دوباره اعزام بیمار به خارج از کشور شروع می‌شود و تعدادی هم پزشک سهمیه‌ای وارد چرخه جامعه پزشکی می‌شوند. در نتیجه دود این قضیه به چشم مردم می‌رود. پزشکان به قدری به مردم و شغلشان تعهد دارند که به حرف استاندار فارس و امثال ایشان گوش ندهند. با این حال گوش پزشکان از این حرف‌ها پر است!

سخنان استاندار فارس به درستی منتشر نشده!

اما دکتر محمود تارا دکترای انفورماتیک پزشکی و استادیار دانشگاه معتقد است گفته‌های استاندار فارس مختص به گروه کوچکی از پزشکان بوده است. او به «جهان‌صنعت» گفت: به نظرم تمام گفته‌های استاندار فارس منتشر نشده است. ایشان گفته‌اند، هیچ پزشکی در بخش خصوصی یا دولتی حق دریافت رشوه ندارد و معنا ندارد که برای جراحی قلب ۹۰ میلیون تومان هزینه دریافت شود، زیرا تعرفه بخش خصوصی ۱۲ میلیون تومان است و دلیلی ندارد که پزشکی چندین برابر مبلغ مشخص‌شده هزینه دریافت کند. بنابراین گفته‌های ایشان به برخی پزشکان مربوط می‌شود نه همه‌ جامعه پزشکی. چه‌بسا طی دو سال اخیر ۹۰ درصد جامعه پزشکی با جان و دل به مردم خدمت کرده‌اند و از آن دسته از افراد رشوه‌بگیر نیستند.

وی افزود: در هر صورت به نظرم همیشه در هر شغلی درصدی از افراد قابل دفاع نیستند. با این حال پزشکان با وجود وضعیت معیشت سخت امتحان خود را پس داده‌اند و اولویت آنها خدمت به مردم است. این در حالی است که طی سال‌های اخیر مسوولان و سیاستگذاران در حق پزشکان ظلم کرده‌اند، زیرا به دلیل مالیات‌های سنگین و تعرفه‌های پایین روزمره بسیاری از پزشکان در معرض آسیب است، اما با تمام این شرایط جامعه پزشکی بدون ادعا به مردم خدمت کرد. در نتیجه به نظرم ایشان باید بار دیگر درخصوص سخنانی که بیان کردند، مورد مصاحبه قرار بگیرند. ایشان باید تاکید کنند که پزشکان بسیار محدودی به دنبال منفعت شخصی خودشان هستند.

دکتر تارا اظهار کرد: طرح چنین سخنانی در زمانی که پزشکان دچار بی‌مهری قرار دارند، تبعات بسیار سنگینی دارد. امروزه پزشکان زیرمیزی بگیر انگشت‌شمار هستند و نباید همگان را با یک چوب زد، بنابراین بیان چنین سخنانی با واقعیتی که مردم مشاهده می‌کنند، سازگاری ندارد.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانپیشنهاد ویژهسیاسی
شناسه : 238998
لینک کوتاه :