حزب کمونیست چین بر فراز ایران
محمدصادق جنانصفت *
تاریخ معاصر نشان داده است هیچ حزب کمونیستی در هیچ کشوری نه تنها برای دیگر کشورها و شهروندان جهانی خوشبختی و آزادی و عدالت نیاورده، بلکه با اسیر کردن شهروندان خودش در زندان باورهای غیرواقعی و عقیدتی و آزادیکش، آنها را نیز به سوی بدبختی و بردگی کشانده است. چرا چنین شده است؟ چون ذات ایدئولوژی مارکسیستی با آزادی تناقض بنیادین دارد و رهبران حزب کمونیست جز با بردهداری نمیتوانند شهروندان را اداره کنند. استالین، مائو، انور خوجه، فیدل کاسترو، پدر و پسر و نوه حاکم بر شهروندان کرهشمالی در چند دهه تازهسپریشده نمونههایی هنوز به یادماندنی از این مفهوم هستند. اگر حزب کمونیست چین در این سه دهه در حوزه اقتصاد کامیابی به دست آورده آن را مدیون بازار و بخشندگی غرب بوده و هست. رهبران حزب کمونیست چین نیک میدانند اگر راه خود را به سوی بازار کج نمیکردند هرگز تواناییهای لازم و کافی برای دستیابی به رشدهای بالا را نمییافتند. اگر حزب کمونیست چین به رهبری نزدیکترین شخصیت به مائو تسهتونگ رهبر بیرحم چین، تصور میکند میتواند راه رفتهشده در چند دهه تازهسپریشده را برگرداند و با انسداد بیشتر سیاست و بستن بازارهای کشور از مسیر دامپینگ پولی که نقش و کارکرد همان تعرفههای گمرکی را دارد به پیشرفت بیشتر برسد خیال خام در سر دارد.
رهبران حزب کمونیست چین باور دارند برای این باور خام خود با یارگیری از میان کشورهای در ستیز با غرب به این هدف میرسند و دست بالا را در سیاست و اقتصاد جهانی به دست میآورند. این رهبر شبیه مائو برای سرگرم کردن غرب از ورود به مسائل گسترده کشورش میخواهد جنگ در کشورهای سوم را به راه بیندازد و کرهشمالی را به مثابه کشوری الگو به جهان نشان میدهد.
شوربختانه ایران در وضعیتی دشوار و غیرعادی از نظر اقتصادی ناگزیر از همکاری با این حزب کمونیست شده و بدون اینکه بداند این حزب که جان و مال میلیاردها چینی را در چنگ دارد و کارنامهای سیاه از همکاری با کشورهای ضعیف اقتصادی دیگر در پرونده آنها دیده میشود میخواهد ایران را در این مسیر به کار گیرد. دیروز رییس انجمن دوستی ایران و چین و وزیر خارجه دولت اول احمدینژاد سعی کرد در جمع بازرگانان تهرانی چین را قالب کند و با این داوری که چین در ایران سابقه بد ندارد این کشور را یک دوست کارآمد جا بزند و در ستایش چین چند گام جلوتر از بقیه همفکرانش برداشت. بخش خصوصی ایران اما در پاسخ به او به درستی تاکید کردند شرکتهای چینی در اقتصاد و رهبران حزب کمونیست چین در سیاست در همراهی کامل در تحریم ایران و ندادن منابع ارزی ایران و خرید نفت با قیمت ارزان به ایران آسیب رساندهاند و کارنامهشان سفید نیست.
بخش خصوصی ایران نمونههایی از بدعهدی و ناکارآمدی و تکنولوژی متوسط این کشور را برشمردند. علاقهمندان به سربلندی و آبادانی ایران میگویند کاش به جای اینکه با یک حزب آزادیکش قرارداد ۲۵ساله امضا میکردیم آن را به پنج دوره پنجساله تقسیم کنیم و ببینیم آیا چین در پنج سال نخست از توانایی کافی برخوردار است یا نه و سپس کار را ادامه دهیم. حزب کمونیست چین نباید رایگان و زیر فشار واردشده بر ایران بدون آزمایش شدن یک سره بر بام ایران بنشیند.
اخبار برگزیدهیادداشتلینک کوتاه :