ائتلاف ضد روسی پشت درهای بسته

به گزارش جهان صنعت نیوز: این واحدها به دستور جو بایدن، رییس‌جمهور و به توصیه لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا به حال آماده‌باش درآمده‌اند. کربی همچنین افزود، این سربازان آماده پاسخگویی به طیفی از احتمالات، ازجمله حمایت از نیروهای واکنش سریع ناتو در صورت فعال شدن این نیروها شده‌اند. کربی این اقدام را نشانی از جدیت آمریکا در تعهد خود به ناتو خوانده است.


چند ساعت پیش از اعلام این خبر چند کشور عضو ناتو، از جمله دانمارک، اسپانیا، فرانسه و هلند اعلام کردند که برای دفاع و بازدارندگی در مقابل حمله احتمالی روسیه به شرق اروپا قوای کمکی خواهند فرستاد. دانمارک ناوچه‌ای را به دریای شرقی و ۴ جت جنگی را به لیتوانی اعزام می‌کند. اسپانیا نیز کشتی‌هایی را آماده کمک به نیروهای دریایی ناتو کرده و درصدد گسیل چند جت جنگی به بلغارستان است. بنا بر اعلام ناتو، فرانسه نیز اعلام آمادگی کرده که واحدهایی را تحت رهبری ناتو به رومانی بفرستد. به علاوه، هلند از ماه آوریل دو جت «اف ـ ۳۵» را راهی بلغارستان می‌کند و یک کشتی و واحدهایی را آماده کمک به نیروهای واکنش سریع ناتو کرده است. این خبر در حالی منتشر می‌شود که روسیه باوجود استقرار صد هزار سرباز در مرز اوکراین هرگونه قصدی برای اقدام نظامی علیه این کشور را انکار می‌کند.

استراتژی مشترک در قبال تهدید روسیه

در این میان، جو بایدن، رییس‌جمهور آمریکا عصر دوشنبه در تماسی ویدئویی با متحدان اروپایی خود درباره یک استراتژی مشترک در قبال روسیه گفت‌وگو کرد. همزمان بریتانیا نیز به روسیه هشدار داده که در صورت تهاجم به اوکراین با تحریم‌های بی‌سابقه مواجه خواهد شد.

در تماسی که دوشنبه انجام شد علاوه بر بایدن، بوریس جانسون نخست‌وزیر بریتانیا، امانوئل مکرون رییس‌جمهور فرانسه، اولاف شولتس صدر اعظم آلمان، ماریو دراگی نخست‌وزیر ایتالیا و آندری دودا رییس‌جمهور لهستان شرکت کردند. اورزولا فن‌درلاین و شارل میشل رهبران اتحادیه اروپا هم در این نشست شرکت داشتند. ینس استولتنبرگ، رییس ناتو نیز در این گفت‌وگوی ویدیویی حاضر شد.

در بیانیه کاخ سفید هم آمده است که این رهبران درباره تلاش‌های مشترک برای ایجاد بازدارندگی مقابل تخاصم بیشتر روسیه علیه اوکراین ازجمله تدارکات برای اعمال تبعات سنگین و هزینه‌های اقتصادی جدی بر روسیه برای چنین اقداماتی و همچنین تقویت امنیت در جبهه شرقی ناتو رایزنی کردند.

همچنین ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو با استقبال از یک سری استقرار نیروها از طرف اعضای ائتلاف در روزهای اخیر گفت: ناتو تمام تدابیر ضروری را اتخاذ خواهد کرد. او در بیانیه‌ای گفت: ما همواره به هرگونه وخامت فضای امنیتی خودمان ازجمله از طریق تقویت دفاع جمعی خودمان پاسخ خواهیم داد. در حال حاضر ناتو حدود ۴۰۰۰ نیرو در گردان‌های چندملیتی در استونی، لیتوانی، لتونی و لهستان با پشتیبانی تانک‌ها، پدافندهای هوایی و یگان‌های اطلاعاتی و شناسایی دارد.

همچنین مقام‌های آمریکایی گفتند که پنتاگون در حال نهایی‌سازی برنامه‌هایی برای شناسایی یگان‌های ویژه‌ای است که بتواند در جبهه شرقی ناتو مستقر کند. یک مقام آمریکایی گفت که ممکن است تا ۵۰۰۰ نیرو مستقر شود، در حالی که یک دیپلمات ناتو گفت واشنگتن در نظر دارد به طور تدریجی برخی نیروهای مستقر در غرب اروپا را طی هفته‌های آتی به شرق اروپا منتقل کند.

بایدن درباره این دیدار ویدیویی گفت: من یک جلسه بسیار، بسیار، بسیار خوب داشتم. ما با تمامی رهبران اروپایی اتفاق نظر کامل داریم. سخنگوی دولت بریتانیا نیز گفت متحدان غربی درمورد اهمیت اتحاد بین‌المللی در برابر رفتار خصمانه و فزاینده روسیه توافق کردند.

رهبران غربی همچنین توافق کردند در صورت تهاجم روسیه به اوکراین، متحدان باید واکنش‌های تلافی‌جویانه اتخاذ کنند، از جمله اعمال مجموعه بی‌سابقه‌ای از تحریم‌ها. همزمان، آمریکا و بریتانیا کارکنان سفارت خود را از اوکراین فراخوانده‌اند. بوریس جانسون هشدار داده است که اطلاعات سازمان‌های امنیتی حاکی از آن است که روسیه قصد دارد حمله‌ای برق‌آسا به کی‌یف ترتیب دهد. او گفت: ما باید این موضوع را برای کرملین، برای روسیه، کاملا روشن کنیم که این یک حرکت فاجعه‌بار خواهد بود.

این در حالی است که افزایش تنش‌ها میان کرملین و کشورهای غربی بر اقتصاد روسیه نیز تاثیر منفی گذاشته است. نرخ برابری روبل با دلار روز دوشنبه با افتی ۵/۲ درصدی به کمترین میزان طی ۱۴ ماه گذشته رسید و شاخص سهام بازار بورس روسیه نیز هشت‌درصد سقوط کرد.

طی چند ماهی که دولت پوتین دست به تهدید اوکراین و ارسال ده‌ها هزار نیروی نظامی به مرزهای با این کشور کرده، روبل حدود ۶ درصد و شاخص سهام مسکو حدود ۲۷ درصد ارزش خود را از دست داده‌اند که به معنی تحمیل ده‌ها میلیارد دلار هزینه بر اقتصاد روسیه است. بانک‌های روسیه روز دوشنبه و با سرعت‌گیری افت ارزش روبل، معاملات ارزی را متوقف کردند. آمریکا و اتحادیه اروپا هشدار داده‌اند که با اولین اقدام نظامی روسیه، این کشور با تحریم‌های «شدید و فوری» مواجه خواهد شد.

آماده‌باش ۸۵۰۰ نیروی آمریکایی

این در حالی است که سخنگوی پنتاگون اعلام کرد که بخش عمده‌ای از نیروهای آمریکایی که در حالت آماده‌باش شدید قرار گرفته‌اند برای تقویت نیروهای واکنش سریع ناتو هستند، اما افزود که آنها برای هرگونه احتمالات دیگر نیز آماده خواهند بود. کربی گفت: ایالات‌متحده اقداماتی را برای افزایش آمادگی نیروهای خود در داخل و خارج انجام داده است، بنابراین آنها آماده هستند تا به طیفی از موارد احتمالی، از جمله پشتیبانی از نیروی واکنش ناتو در صورت فعال شدن، پاسخ دهند.

سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفت، این استقرار فقط زمانی انجام خواهد شد که پیمان نظامی ناتو تصمیم به فعال کردن یک نیروی واکنش سریع بگیرد یا اگر وضعیت دیگری پیرامون تجمع نظامی روسیه روی دهد. او افزود که برنامه‌ای برای استقرار نیرو در اوکراین وجود ندارد. کربی گفت: این ثابت می‌کند که آمریکا تعهد به ناتو را خیلی جدی می‌گیرد.

سخنگوی وزارت دفاع آمریکا با این حال اعلام کرد، پنتاگون باوجود تقویت آمادگی نظامی برای پاسخ دادن به هرگونه حمله احتمالی روسیه، به حمایت از تلاش‌های دیپلماتیک برای کاهش تنش‌ها در بحران اوکراین ادامه می‌دهد.

کربی در کنفرانسی خبری گفت: وزارت دفاع آمریکا به حمایت از تلاش‌های دیپلماتیک برای کاهش تنش‌ها در بحران اوکراین ادامه می‌دهد. همان‌طور که جو بایدن، رییس‌جمهور آمریکا اعلام کرده، اگرچه به اولویت قرار دادن گفت‌وگو و دیپلماسی ادامه می‌دهیم اما باید آمادگی‌مان را نیز افزایش دهیم. آمریکا در راستای تعهداتش به امنیت و دفاع از ناتو و امنیت شهروندانش در خارج از کشور، طبق دستور رییس‌جمهور و براساس توصیه‌های لوید آستین، وزیر دفاع اقداماتی را برای تقویت آمادگی نیروهایش در داخل و خارج از کشور اتخاذ کرده تا آنها برای پاسخ دادن به طیفی از موارد احتمالی ازجمله حمایت از نیروی واکنش ناتو در صورت فعال شدنش آماده باشند.

این سخنگو همچنین گفت: واشنگتن گزینه اعزام نیروهای آمریکایی به اروپا به منظور تقویت جناح شرقی ناتو در بحبوحه بحران اوکراین را رد نمی‌کند. کربی افزود: اگر هرگونه اقدام تحریک‌آمیزی در اوکراین صورت گیرد، آمریکا آماده است تا ظرف پنج روز نیروهای بیشتری در اروپا مستقر کند.

وی تصریح کرد: همین امروز به آنها اطلاع‌رسانی می‌شود. برخی از این یگان‌ها به خاطر ماهیت وجودی و موقعیت کنونی‌شان در وضعیت آماده‌باش برای استقرار سریع هستند. ژنرال لوید آستین تصمیم گرفته تا در برخی از موارد زمان لازم برای اسقرار را حتی از چیزی که هست کوتاه‌تر کند. بنابراین در برخی مواردی که ۱۰ روز برای استقرار لازم بود، اکنون به پنج روز کاهش پیدا کرده است. این مساله به آن یگان بستگی دارد اما آنها باید هرگونه مقدماتی که لازم است را انجام دهند تا بتوانند این تعهد پنج روزه را عملی کنند.

کربی تصریح کرد: البته استقرار بالقوه نیروهای بیشتر آمریکایی در اروپا به خاطر تنش‌ها در اوکراین به تصمیم ناتو بستگی دارد.   سخنگوی پنتاگون همچنین گفت:‌ آمریکا با دقت نشانه‌ها از پیشروی روسیه به طرف اوکراین را زیر نظر دارد اما تاکنون هیچ نشانه‌ای مشاهده نکرده است.

کربی افزود: ما با دقت مراقب چیزهایی که روس‌ها ممکن است انجام دهند که برای ما نشانه بالقوه‌ای از نوعی حمله قریب‌الوقع باشد، هستیم. هنوز به آن نقطه نرسیده‌ایم اما با دقت همه نشانه‌ها را تحت نظر داریم. تنش‌ها به دنبال صف‌آرایی حدود ۱۰۰ هزار نیروی روس در نزدیکی مرز اوکراین بالا گرفته است، اما کرملین برنامه‌ریزی برای حمله را تکذیب کرده و واکنش غرب را شاهدی بر این می‌داند که مسکو هدف تخاصم قرار گرفته است، نه اینکه خودش محرک باشد.

ماکرون به دنبال تنش‌زدایی در اوکراین

از طرفی کاخ الیزه در بیانیه‌ای اعلام کرد که امانوئل ماکرون قصد دارد در آینده‌ای نزدیک گفت‌وگویی تلفنی را با همتایان روسی و اوکراینی خود انجام دهد. این بیانیه متذکر شده است: امانوئل ماکرون رییس‌جمهوری فرانسه که قصد دارد در روزهای آتی گفت‌وگوی تلفنی را با ولادیمیر پوتین رییس‌جمهوری روسیه و ولودیمیر زلنسکی رییس‌جمهوری اوکراین انجام دهد، مصمم است تا از همه منابع دیپلماسی برای حفظ ثبات در اروپا استفاده کند و همچنین او آماده است تا همبستگی خود را درخصوص حمایت از کشورهای عضو اتحادیه اروپا و امنیت آنها نشان دهد.

براساس این بیانیه، ماکرون همچنین قصد دارد در این تماس، به تنش‌زدایی درخصوص بحران کنونی اوکراین بپردازد. کاخ الیزه اعلام کرد: نگران این وضعیت هستیم و می‌خواهیم از بی‌ثباتی بیشتر جلوگیری کنیم. همچنین یک نشست چهارجانبه در سطح مشاوران سیاسی در فرمت نرماندی میان کشورهای فرانسه، آلمان، روسیه و اوکراین در تاریخ ۲۶ ژانویه در پاریس برگزار خواهد شد.

کاخ الیزه همچنین پیشتر اعلام کرد که رییس‌جمهوری فرانسه در یک تماس ویدئویی که توسط جو بایدن رییس‌جمهوری آمریکا تدارک دیده شده، شرکت خواهد کرد تا درخصوص وضعیت اوکراین گفت‌وگو کنند. این کنفرانس ساعت ۹ شب به وقت پاریس آغاز خواهد شد.

قرار است که در این تماس ویدئویی، اورزولا فون در لاین رییس کمیسیون اروپا، شارل میشل رییس شورای اروپا، ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو و رهبران اوکراین، ایتالیا، لهستان، فرانسه و آلمان شرکت کنند. این تماس ویدئویی بدون حضور رسانه‌ها برگزار خواهد شد. تجمیع نیروهای روسی در مرز اوکراین موجب شده تا غرب و کی‌یف ادعاهایی را مبنی بر حمله احتمالی روسیه به اوکراین منتشر کنند، اما این در حالی ا‌ست که دیمیتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین بارها این ادعاها را رد کرده و آنها را نیز بی‌اساس قلمداد می‌کند.

اخبار برگزیدهپیشنهاد ویژهسیاسی
شناسه : 243705
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا