طرح مالیات برعایدی سرمایه روی میز مجلسیها
به گزارش جهان صنعت نیوز: سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس در این زمینه میگوید: بررسی طرح مالیات برعایدی سرمایه در مجلس به اتمام رسیده و به زودی نهایی خواهد شد. به گفته غلامرضا مرحبا، بررسی طرح مالیات برعایدی سرمایه در مجلس به اتمام رسیده و نیاز به یکسری هماهنگیها در خصوص برخی معافیتها از جمله در مناطق ویژه و آزاد دارد که باید تعیینتکلیف شود. کمیسیونها متاسفانه در هفته گذشته به دلیل شیوع کرونا تعطیل شدند و این هفته هم نمایندگان مجلس در حوزه انتخابیه به سر میبرند، بنابراین در هفته جاری چنانچه طرح در دستور کار قرار گیرد، بحث مورد اشاره نهایی خواهد شد. وی در رابطه با تاثیرات مثبت طرح مالیات برعایدی سرمایه چنین بیان کرد: مالیات برعایدی سرمایه یک مالیات استاندارد بینالمللی است که تمام کشورها از آن برای جلوگیری از سوداگریهای غیرمولد استفاده میکنند و سرمایه از این طریق به طرف سرمایهگذاری و فعالیتهای مولد اقتصای هدایت میشود. به این معنا جای اینکه مردم دنبال خرید و فروش کالاهایی روند که هیچ نفعی برای اقتصاد ندارد و سوداگری به حساب میآید، کار تولید را در اولویت قرار میدهند. سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در این خصوص افزود: طرح مالیات برعایدی سرمایه امتحان خود را در دنیا پس داده، بنابراین در صورتی که بتوانیم آن را به خوبی اجرا کنیم و در حین اجرا هم به مشکل برنخوریم، انشاءالله خواهیم توانست یک مدل مالیاتی استاندارد و موثر را در کشور پیاده سازیم. نماینده مردم آستارا در خانه ملت درباره اهمیت و الزامات نظام اعتبارسنجی نیز تصریح کرد: نظام اعتبارسنجی بسیار مهم است. بانکها یکی از مهمترین مراجع تامین مالی فعالیتهای اقتصادی به شمار میروند که متاسفانه در کشور از میزان مطالبات معوق، مشکوکالوصول و لاوصول بسیار بالایی نسبت به استاندارد حاکم در دنیا برخوردارند. از طرف دیگر تعداد افرادی که نیازمند دریافت تسهیلات حتی خرد هستند، زیاد است اما به دلیل مشکلاتی مانند ضامن و… در مساله اعتبارسنجی نمیتوانند به آن دست پیدا کنند. چنانچه نظام اعتبارسنجی خوبی در اختیار داشته باشیم به نحوی که افراد ذیصلاح متناسب با اعتبار خود از تسهیلات بانکی استفاده کنند، خواهیم توانست بسیاری از مشکلات مانند تامین مالی و تسهیلات چه در سطح خرد و چه کلان را برطرف سازیم.
مرحبا در این رابطه اظهار داشت: نظام اعتبارسنجی در صنعت بانکداری بسیار مهم است و در صورت راهاندازی آن (البته وجود دارد ولی با مشکلاتی همراه است) دیگر هر کسی متناسب با میزان اعتبار خود، میتواند به نظام بانکی مراجعه و از تسهیلات آن استفاده کند و مشکلاتی که الان با آن درگیر است را نخواهد داشت. وی در این باره که تصور مردم این است که با مراجعه به بانک وام دریافت خواهند کرد، تاکید کرد: تمام مشتریان در نظام بانکی دارای اعتبار مناسب نیستند. فردی که دارای چکهای متعدد برگشتی است یا کسانی که مطالبات معوق دارند و به موقع نسبت به تعهدات خود حساسیت به خرج ندادهاند، طبیعتا نمره اعتباری مناسب نخواهند گرفت. یا کسانی که توانایی بازپرداخت تسهیلات آنان برای بانک احراز نمیشود یا افرادی که تضامین آنان مورد پذیرش قرار نمیگیرد و از نظر اعتباری شرایط مناسبی ندارند. تمام این موارد و مانند اینها باعث میشود که افراد جامعه دارای درجه اعتبار یکسان نباشند، بنابراین بانک باید متقاضیان وام را احراز کند. سخنگوی کمیسیون اقتصادی در خصوص بودجه محدود بانکها برای پاسخ مثبت به متقاضیان وام چنین توضیح داد: بانک منابع محدودی دارد، مهمترین وظیفه آن این است که بین منابع و مصارف خود تعادل برقرار سازد. به این معنا، اولا در جذب منابع موفق باشد، دوما در تخصیص و مصرف آنها به نحوی که بیشترین سود را برای موسسه خود به ارمغان آورد نتایج مثبتی به دست آورد.
نماینده مردم آستارا در ادامه بیان کرد: هر منبع یا سپردهای که نزد بانک قرار دارد را نمیتوان برای تسهیلاتدهی هزینه کرد و در این زمینه میتوان سپردههای مدتدار را مورد استفاده قرار داد که آن هم محدود است و با وجود مراجعهکنندگان بالای چند هزار نفر شاید تنها ۱۰ نفر را بتوان پاسخ داد و این در حالی است که آرزوی رییس بانک ارائه وام به تمام متقاضیان است زیرا برای او بسیار سودآور خواهد بود و ترازنامه از محل تسهیلات به مردم مثبت نگه داشته میشود، بنابراین برای رییس شعبه چارهای جز انتخاب مشتری برای تسهیلاتدهی باقی نمیماند.
لینک کوتاه :