xtrim

پایان نافرجام حمایت‌های دستوری

به گزارش جهان صنعت نیوز:  بدین‌ترتیب با تشدید بی‌اعتمادی معامله‌گران نسبت به شعارهای حمایتی دولت، طی هفته جاری تمامی شاخص‌ها در بازار سرمایه مجددا در سراشیبی قرار گرفتند و ارزش معاملات خرد نیز به سطح دو هزار میلیارد تومان در روز سقوط کرد. این روند در آخرین روز معاملاتی هفته با افت ۸۰۰ واحدی شاخص کل بورس تهران ادامه یافت تا نماگر بازار، بهمن‌ماه را در کانال یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی به پایان ببرد. کارشناسان و تحلیلگران بازار سرمایه رشد دستوری بازار را سیاستی شکست‌خورده می‌دانند که در هیچ مقطعی نتوانسته است روندی پایدار را ادامه دهد؛ رویکردی که طی ۱۸ ماه گذشته بارها از سوی مسوولان دولتی و سازمان بورس دنبال شده و هر بار نیز سرانجامی نامبارک برای بازار سهام به دنبال داشته است.

روز گذشته شاخص کل بورس تهران با عقبگرد ۸۴۵ واحدی در پله یک میلیون و ۲۸۲ هزار واحدی قرار گرفت تا بهمن ماه را در شیب نزولی به پایان ببرد. تحلیلگران بازار سرمایه عنوان می‌کنند شاخص کل برای عبور از قله یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی و تثبیت در کانال‌های بالاتر نیازمند توان و تحرک بیشتری است که تنها از مسیر ورود نقدینگی و بازگشت معامله‌گران به بازار رقم خواهد خورد.

روز گذشته همچنین شاخص هم‌وزن همانند شاخص کل بورس با افت ۰۷/۰ درصدی روبه‌رو شد و در سطح ۳۲۵ هزار واحد قرار گرفت. در این روز همچنین شاخص‌های آزاد شناور، بازار اول و بازار دوم هم به ترتیب با کاهش ۱۶/۰ درصدی، ۱۱/۰ درصدی و ۰۱/۰ درصدی روبه‌رو بودند. در این روز ومعادن و نوری بیشترین تاثیر مثبت را در شاخص کل داشتند اما در برابر اثر منفی شتران، خودرو، شپنا، شبندر و وتجارت ضعیف ظاهر شدند تا شاخص کل در مسیر نزولی قرار گیرد. در همین حال نمادهای فسبزوار، خودرو، شتران، فملی، سپید، خساپا و فولاد پرتراکنش‌ترین نمادهای بورسی در روز گذشته بودند.

opal

ارزش معاملات بورس در آخرین روز معاملاتی هفته جاری به دو هزار و ۶۲۷ میلیارد تومان رسید. روز گذشته شاخص فرابورس هم افتی بسیار خفیف را تجربه کرد و ۰۹/۱ واحد عقب نشست. در این بازار نمادهای تجلی، فزر، اتکای و آریا بیشترین تاثیر مثبت را در شاخص کل داشتند و نمادهای شرانل، فرابورس و توسن بیشترین تاثیر منفی را از خود بر جای گذاشته‌اند. گفتنی است نمادهای فزر، تجلی، توسن، فرابورس، کرمان، مدیریت و گدنا پرتراکنش‌ترین نمادهای فرابورسی بوده‌اند. فرابورس روز گذشته شاهد معاملاتی به ارزش شش هزار و ۴۷۸ میلیارد تومان بود که از این رقم تنها هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سهم معاملات سهام بوده و بیش از چهار هزار میلیارد تومان آن را نیز معاملات اوراق مالی اسلامی به خود اختصاص داده بود.

بی‌اعتنایی بورس به حمایت‌های نمایشی

روند نزولی بورس با عبور از حمایت‌های نمایشی ابتدای بهمن‌ماه، از نیمه ماه جاری آغاز شده بود. به رغم اینکه تلاش می‌شد با حمایت از سهم‌های شاخص‌ساز، شاخص کل بتواند دست‌کم در کانال ۳/۱ میلیون واحدی پایداری کند، اما از هفدهم بهمن ماه نماگر بورس مجددا در سراشیبی قرار گرفت. بدین ترتیب شاخص کل در این روز با ریزش ۲۲ هزار واحدی به آسانی قله ۳/۱ میلیون واحدی را از دست داد. طی دو هفته گذشته شاخص کل بورس در همین سطح نوسان داشته و اگرچه ریزش بیشتری را تجربه نکرده، اما رشد چشمگیری را نیز ثبت نکرده است.

تحلیلگران بازار سرمایه عنوان می‌کنند به سنت هرساله بورس همچنان تا پایان سال در جا خواهد زد، اما امسال به دلیل طولانی شدن روند تصویب بودجه و تداوم ابهامات مذاکرات وین این روند تشدید شده است. طی این مدت شاخص هم‌وزن نیز که همواره از حمایت‌های بالادستی بی‌بهره است در مسیر نزولی قرار داشته و افت را ثبت کرده است. طی دو هفته گذشته این شاخص نیز هم‌مسیر با شاخص کل در سطحی معین نوسان کرده و رشد و ریزش خاصی را تجربه نکرده است. بدین‌ترتیب در حالی که شاخص هم‌وزن در روز هفدهم بهمن‌ماه شش هزار واحد ریزش کرده بود تا روز گذشته هزار واحد دیگر معادل ۳/۰ درصد افت را تجربه کرده که حاکی از نوسان اندک در سطح ۳۲۵ تا ۳۲۶ هزار واحد بوده است.

تداوم خروج پول

طی هفته‌های اخیر همچنین بازار سهام تداوم خروج پول را تجربه کرده و اغلب صنایع ارزنده بازار نیز خروج حقیقی‌ها از چرخه سهامداری را تجربه کرده‌اند. هفدهم بهمن‌ماه و همزمان با ریزش شاخص‌ها در بازار، بیش از هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی در بازار سهام رخ داده بود که به عنوان خروج پول حقیقی قلمداد می‌شود. روند خروج پول طی روزهای معاملاتی اخیر تداوم داشته است اگر چه از شدت آن کاسته شده بود. در گروه‌های صنعتی، محصولات شیمیایی، فلزات اساسی، سیمانی‌ها، محصولات دارویی، غذایی‌ها، بیمه و صندوق‌های بازنشستگی، قند و شکر، فرآورده‌های نفتی، ماشین‌آلات، عرضه برق و گاز، لاستیک و پلاستیک، محصولات فلزی، هتل و رستوران، استخراج زغال‌سنگ و خدمات فنی و مهندسی طی این مدت شاهد خروج مداوم پول به طور روزانه بوده‌اند اما دیگر گروه‌ها به ویژه سرمایه‌گذاری‌ها، بانکی‌ها، خودرویی‌ها، کاشی و سرامیک و استخراج کانه‌های فلزی ورود پول را تجربه کرده‌اند.

رکود معاملاتی

بازار سرمایه در حالی مورد حمایت‌های اسمی و شعاری قرار گرفته و تنها برخی سهم‌های شاخص‌ساز آن در مسیر رشد قرار گرفته بودند که بر اساس گفته تحلیلگران، مهم‌ترین نیاز و محرک بازار ورود نقدینگی تازه است. با این حال اما همان‌گونه که گفته شد طی روزهای اخیر بازار همچنان با خروج پول حقیقی‌ها و انفعال حقوقی‌ها روبه‌رو بوده و بدین‌ترتیب ارزش معاملات خرد نیز روندی کاهشی را تجربه کرده است.

به نحوی که از هفدهم بهمن‌ماه تاکنون و طی هشت روز کاری، ارزش معاملات خرد بازار از سه هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان به دو هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان رسیده است. طی هفته پایانی بهمن‌ماه نیز در تمامی روزهای معاملاتی، ارزش معاملات خرد در سطح دو هزار میلیارد تومان نوسان کرده است. روندی که حاکی از بازگشت رکود معاملاتی به بازار سرمایه است.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانبانک و بیمهپیشنهاد ویژه
شناسه : 247902
لینک کوتاه :