xtrim

کنفرانس امنیتی مونیخ زیر سایه بحران اوکراین آغاز به کار کرد/ بایکوت روسی

به گزارش جهان صنعت نیوز:  در کنفرانس امنیتی مونیخ امسال سران ۳۰ کشور، ۸۰ وزیر از کشورهای گوناگون، دبیرکل ناتو، نمایندگان اتحادیه اروپا و کارشناسان امنیتی شرکت می‌کنند. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا و کامالا هریس، معاون رییس‌جمهور این کشور نیز به مونیخ سفر کرده‌اند.

جلسه اضطراری وزیران امور خارجه کشورهای گروه ۷ دیروز در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ با دستور کار تلاش‌های دیپلماتیک برای آنچه جلوگیری از حمله نظامی روسیه به اوکراین عنوان شده است، برگزار شد. وزرای امور خارجه انگلیس، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن و آمریکا تصمیم دارند بیانیه‌ای مشترک درخصوص ترغیب روسیه به تنش‌زدایی منتشر کنند و بار دیگر یکپارچگی گروه ۷ در رویارویی با این مساله که آن را  یکی از بدترین بحران‌ها پس از جنگ سرد می‌دانند، مورد تاکید قرار دهند.

دبیرکل سازمان ملل در نشست کنفرانس امنیتی مونیخ، جنگ را فاجعه‌بار خواند و خاطرنشان کرد که هیچ جایگزینی برای دیپلماسی وجود ندارد. در کنفرانس بین‌المللی سه روزه مونیخ رهبران ۳۰ کشور و ۸۰ وزیر از کشورهای مختلف جهان، دبیرکل ناتو، نمایندگان اتحادیه اروپا و کارشناسان امنیتی شرکت می‌کنند. روسیه در این نشست که برای پنجاه‌‌وهشتمین بار برگزار می‌شود، شرکت ندارد.

گوترش: هیچ جایگزینی برای دیپلماسی وجود ندارد

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در سخنرانی خود در نشست امنیتی مونیخ نسبت به تشدید غیرقابل محاسبه بحران اوکراین هشدار داد و تاکید کرد که وضعیت پیچیده‌تر و تهدیدآمیزتر از زمان جنگ سرد شده است. گوترش در سخنرانی خود در کنفرانس امنیتی مونیخ تاکید کرد که به شدت نگران تمرکز نیروهای روسیه در مرز اوکراین و افزایش گمانه‌زنی‌ها درباره درگیری نظامی است.

دبیرکل سازمان ملل متحد جنگ را فاجعه‌بار خواند و خاطرنشان کرد که هیچ جایگزینی برای دیپلماسی وجود ندارد. او از همه طرف‌ها خواست که در اظهارنظرهای خود بسیار حساس و مراقب باشند و تنها کاهش تنش‌ها و نه دامن زدن به آنها را هدف قرار دهند. گوترش هشدار داد که یک اشتباه کوچک یا ارتباط نادرست بین قدرت‌های بزرگ می‌تواند عواقب فاجعه‌باری داشته باشد.

آنتونیو گوترش در سخنرانی افتتاحیه خود در کنفرانس امنیتی سالانه در مونیخ گفت: اغلب از من می‌پرسند که آیا ما در یک جنگ سرد جدید هستیم یا خیر. پاسخ من این است که تهدید امنیت جهانی در حال حاضر پیچیده‌تر شدن و احتمالا بیشتر از آن زمان است.

وی افزود: در طول چندین دهه بن‌بست بین اتحاد جماهیر شوروی و ایالات‌متحده در قرن بیستم، مکانیسم‌هایی وجود داشت که قهرمانان داستان را قادر می‌کرد تا ریسک‌ها را محاسبه کنند و از کانال‌های پشتی برای جلوگیری از بحران‌ها استفاده کنند. امروز، بسیاری از آن سیستم‌ها دیگر وجود ندارند و بیشتر افرادی که برای استفاده از آنها آموزش دیده‌اند، دیگر اینجا با ما نیستند.

اما او گفت که هنوز معتقد است تجمع نیروهای روسیه در اطراف اوکراین منجر به درگیری نظامی نخواهد شد.  وی تصریح کرد: بیانیه‌های عمومی باید هدفشان کاهش تنش‌ها باشد نه برافروختن آنها.

دبیرکل سازمان ملل با اشاره به شرایط افغانستان گفت که گسترش تروریسم از افغانستان به خارج از این کشور نشان می‌دهد که تروریست‌ها در استفاده از خلأ قدرت مهارت دارند. به گفته او، گروه داعش در سوریه از کودکان به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کند و شبکه القاعده و گروه‌های وابسته به آن در حال بازیابی قدرت بزرگی برای ایجاد آسیب هستند.

گوترش همچنین به رابطه میان تروریسم و افراط‌گرایی اشاره کرد و گفت این دو پدیده در جایی رشد می‌کند که در آنجا فقر و گرسنگی، نابرابری و بی‌عدالتی وجود داشته‌ باشد. به گفته او، اهداف توسعه‌ پایدار می‌تواند به‌ عنوان بزرگ‌ترین ابزار پیشگیری از رشد افراط‌گرایی و تروریسم عمل کند. او در بخشی دیگر از سخنانش به بحران اقلیمی، همه‌گیری کووید۱۹ و تنش‌ها میان روسیه و اوکراین پرداخت و نسبت به آن ابراز نگرانی کرد.

هشدار بلینکن درباره توجیه حمله روسیه به اوکراین

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا هم در سخنرانی خود روسیه را متهم کرد که قصد دارد حمله به اوکراین را با اقدامات تحریک‌آمیز در شرق اوکراین توجیه کند. بلینکن در کنفرانس مونیخ بمباران‌های اخیر در منطقه شرق اوکراین را بخشی از استراتژی روسیه دانست.

رییس کنفرانس امنیتی مونیخ: مناقشه اوکراین یک بحران تهدیدکننده است

ولفگانگ ایشینگر، رییس کنفرانس امنیتی مونیخ نیز در افتتاحیه این کنفرانس گفت مناقشه اوکراین یک بحران بین‌المللی واقعا تهدیدکننده است. ایشینگر از اینکه دولت روسیه هیچ نماینده‌ای به مونیخ نفرستاده ابراز تاسف کرد و گفت شما همیشه می‌خواهید مطمئن شوید که همه دیدگاه‌ها در کنفرانس امنیتی ارائه می‌شوند.

وزیر خارجه آلمان: روسیه نه فقط اوکراین بلکه کل اروپا را تهدید می‌کند

وزیر خارجه آلمان هم در کنفرانس امنیتی مونیخ درباره «تهدید یک جنگ جدید در قلب اروپا» هشدار داد و گفت، خواسته‌های روسیه یادآور دوران جنگ سرد است. آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان در نخستین روز کنفرانس امنیتی مونیخ گفت روسیه با استقرار نیروهای خود در مرزهای اوکراین نه فقط این کشور بلکه کل اروپا را تهدید ‌می‌کند.

بربوک تاکید کرد که روسیه با استفاده از دیپلماسی دوران جنگ سرد صلح جهانی را به مخاطره می‌اندازد. وزیر خارجه آلمان از روسیه خواست که گام‌های جدی و واقعی در جهت کاهش تنش را بردارد. او همچنین تاکید کرد با دور زدن اوکراین هیچ مذاکره‌ای انجام نخواهد گرفت.

وزیر امور خارجه آلمان گفت: روس‌ها یک فرصت را از دست دادند. بحران امنیتی در اروپا بحران اوکراین نیست. بحران روسیه است. ما از روسیه می‌خواهیم که فورا نیروهای خود را خارج کند. نخستین سیگنال‌ها در این راستا بارقه‌ای از امید بود، اما اکنون باید اقداماتی را ببینیم. زیرا تهدید روسیه همچنان واقعی است.

مقامات آلمانی به روسیه هشدار دادند در صورت حمله به اوکراین تحریم‌های سختی علیه این کشور اعمال خواهد شد. بربوک تاکید کرد: بسیار مهم است که غرب در صورت تهاجم به مسکو تحریم‌های کوبنده‌ای را اعمال کند، حتی اگر هزینه سنگینی برای اروپا داشته باشد. ما در آلمان آماده‌ایم تا بهای زیادی برای این کار بپردازیم. به همین دلیل است که همه گزینه‌ها روی میز هستند، همچنین نورداستریم۲.

قرار است «نورداستریم۲» با ظرفیت ۵۵ میلیارد مترمکعب گاز در سال، گاز روسیه را به آلمان انتقال دهد. اجرای این پروژه به مرحله پایانی خود نزدیک می‌شود اما هنوز تکمیل نشده است.

دیدار وزرای خارجه آمریکا و قطر در مونیخ

وزیر خارجه آمریکا از دیدار با همتای قطری خود در مونیخ و گفت‌وگو با وی درباره مسائل مختلف خبر داد. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد که با محمدبن عبدالرحمن آل‌ثانی، همتای قطری خود در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ دیدار کرد.

بلینکن در جریان این دیدار از همتای قطری خود به دلیل کمک دوحه به کشورش در مساله خروج از افغانستان تشکر و قدردانی کرد. وی همچنین گفت که جو بایدن، رییس‌جمهوری کشورش از سفر امیر قطر به واشنگتن و ایفای نقش ارزشمند دوحه در افغانستان بسیار خرسند است.

بلینکن ادامه داد: ما و قطر در سال گذشته شرکای نزدیکی بوده‌ایم و همیشه تلفنی با یکدیگر صحبت می‌کنیم یا در هر مناسبتی با همدیگر دیدار می‌کنیم. وزیر خارجه قطر نیز گفت‌وگوهای دیپلماتیک آمریکا درباره اوکراین را ستود. وی همچنین گفت که گفت‌وگوهایش با بلینکن شامل افغانستان و توافق هسته‌ای ایران نیز بوده است.

رایزنی وزرای خارجه عربستان و هلند

وزیر خارجه عربستان در دیدار با همتای هلندی خود، درباره راه‌های تقویت همکاری‌ها و روابط دوجانبه میان دو کشور و پاره‌ای از مسائل منطقه‌ای بحث و گفت‌وگو کرد.

دو طرف در این دیدار، بر تقویت روابط دوجانبه میان دو کشور تاکید کرد، همچنین در این دیدار مسائل منطقه‌ای مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در این دیدار ابعاد روابط عربستان و هلند در بسیاری از زمینه‌های همکاری مشترک و راه‌های حمایت و تقویت آن در راستای تامین منافع دو کشور و دستیابی به ثبات و رفاه بیشتر برای دو کشور مورد بررسی قرار گرفت.

بن فرحان و هوکسترا همچنین درباره راه‌های حمایت از رویکردهایی که به حفظ صلح و امنیت بین‌المللی کمک می‌کند و همین طور درباره بسیاری از مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی تبادل نظر کردند.

اخبار برگزیدهسیاسی
شناسه : 248192
لینک کوتاه :