امپراطوری پوتین همچون امپراطوری نیکولاس سزار

محمد عربشاهی‌ *

ولادیمیر پوتین درست یا نادرست یکی از نفرت‌انگیزترین سیاستمداران در دنیای امروز شده است‌. او با خشم و نفرت میلیاردها نفر روبه‌رو شده که در به خاک و خون کشیدن اوکراین دست داشته و هر کاری می‌کند تا این کشور مستقل را به راهی بکشاند که اراده کرده است و در توجیه اشغالگری‌اش نیز با گستاخی می‌گوید این کشور برخلاف خواست روسیه عمل کرده و ممکن بود به ما آسیب برساند.

البته بسیاری از علاقه‌مندان به سیاست جهان و نیز کسانی که با خلق و خوی پوتین آشنا هستند باور دارند این گام بزرگی برای ادامه آزمندی‌های او در مسیر تسخیر کشورهای رهاشده از تله اتحاد جماهیر شوروی است. اما رفتار و سرنوشت پوتین این روزها از سوی سیاستمداران به افراد نامداری در تاریخ معاصر تشبیه می‌شود. برخی او را با آدولف هیتلر آلمانی مقایسه کرده و همان سرنوشت را برای او پیش‌بینی می‌کنند.

برخی دیگر او را تزار تازه روسیه می‌دانند که حکومتشان با انقلاب بلشویکی نابود شد. برخی اما می‌گویند او به استالین شباهت دارد و برای نگهداری از تاج و تخت خود همه را به کشتن می‌دهد. اما به نظر می‌رسد برخی نقاط ضعف عمده پوتین که حالا از سوی غربی‌ها کشف شده و روی این نقطه ضعف متمرکز شده‌اند الیگارش‌های روسی است که هر کدام رییس یک باند مافیایی هستند و بخشی از ثروت روسیه را در نفت و گاز و کشاورزی و حمل‌ونقل و ارتش خصوصی و بانکداری را به چنگ آورده و از پوتین حمایت و ارتزاق می‌کنند.

این ضعف پوتین او را بیشتر شبیه ژولیوس سزار امپراطور شگفت‌انگیز روم می‌کند. او در شروع زمامداری‌اش از سیاست پولار در برابر اشراف حمایت می‌کرد اما آرام‌آرام به سوی اشراف و دیکتاتوری راه یافت‌.

سزار شگفت‌انگیز در سال‌های آخر زمامداری‌اش بدون توجه به سنا حکومت می‌کرد، به سادگی قوانینی که می‌خواست را به آنها اعلام و برای بالا بردن قدرت شخصی‌اش تلاش می‌کرد. او اصلاحاتی روی تقویم انجام داد و نیروی پلیس به وجود آورد.دوران دیکتاتوری او یکی از پربارترین دوره‌های روم بود ولی سناتورها از اینکه او نهایتا مجلس سنا را هم لغو و به عنوان پادشاه حکومت کند، می‌ترسیدند.
این سناتورها همان الیگارش‌های زمان خود بودند که برای صیانت از دارایی و جان خود در برابر خیزش تهیدستان نقشه قتل سزار را کشیدند. سزار در پانزدهم مارس سال ۴۴ قبل از میلاد توسط سناتورها در کلیسای «پومپی کبیر» کشته شد. «مارکوس جونیوس بروتوس» دومین انتخاب سزار به عنوان جانشین نیز در میان این قاتلان حضور داشت. در این اقدام سزار با بیست و سه ضربه چاقو زیر مجسمه پومپی جان باخت.

حالا به نظر می‌رسد تعیین جایزه برای سر پوتین از سوی یکی از این الیگارش‌ها همان رفتار سناتورهای دوره سزار را تداعی می‌کند و شاید از همین نقطه است که پوتین آسیب جدی خواهد دید. باندهای مافیایی روسی نشان داده‌اند برای نگهداشت امپراطوری‌هایی که به دست آورده‌اند به آسانی سر پوتین را از بدن جدا خواهند کرد. فشار غرب روی این الیگارش‌ها و رهبران مافیایی بی‌دلیل نیست.

اخبار برگزیدهیادداشت

شناسه : 250602
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *