بیستمین روز حمله روسیه به اوکراین/ کییف زیر بمباران موشک
به گزارش جهان صنعت نیوز: همزمان یک مقام وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که پیشرویهای ارتش روسیه در شماری از شهرهای اوکراین کند شده است. سیانان گزارش داد، به نظر نمیرسد به زودی تغییری در روند پیشروی به سوی کییف یا خارکف ایجاد شود، اما شهر بندری ماریوپل در جنوب همچنان تحت محاصره است. این در حالی است که اولکسی آرستویچ مشاور ولودیمیر زلنسکی پیشبینی کرده که جنگ احتمالا در ماه می تمام شود. رییس دفتر ولودیمیر زلنسکی درباره زمان تخمینی توافق بر سر معاهده صلح با روسیه گفت: فکر میکنم که به احتمال زیاد تا اوایل ماه می، به معاهده صلح دست یابیم، حتی شاید زودتر از آن. یا ظرف یک تا دو هفته آینده به توافق صلحی همراه با خروج نیروها دست مییابیم، یا پس از یک دوره دیگر مذاکره، در پایان ماه می.
خروج غیرنظامیان از طریق گذرگاه امن در ماریوپل ادامه دارد و قرار است امروز ولودیمیر زلنسکی رییسجمهوری اوکراین برای کنگره آمریکا سخنرانی کند. او پیشتر در مجلس عوامل بریتانیا نیز به طور ویدئویی سخنرانی کرده بود و با استقبال و تشویق ایستاده حاضران در جلسه مواجه شد.
آخرین آمار سازمان ملل متحد نشان میدهد که شمار افرادی که از زمان آغاز جنگ مجبور به فرار از اوکراین شدهاند به دو میلیون و ۸۰۰ هزار نفر رسیده است. آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل هشدار داده است که تبعات جنگ اوکراین میتواند منجر به «طوفانی از قحطی» در شماری از کشورهای جهان شود.
به گفته مقامات شورای شهر ماریوپل از آغاز حمله روسیه به اوکراین تاکنون ۲۳۵۷ غیرنظامی در ماریوپل در جنوبشرقی اوکراین کشته شدهاند. این شهر بندری با حدود ۴۰۰ هزار جمعیت برای روزها توسط واحدهای روسی محاصره و ارتباط آن با بقیه کشور قطع شده است.
مقامات اوکراینی از حملات هوایی شدید به شهر خبر میدهند. پترو آندریوشچنکو، مشاور شهردار ماریوپل، وضعیت شهر را غیرانسانی خوانده و آن را بدون غذا، آب، بدون نور و بدون گرما توصیف کرده است. او گفته است که از مرگ و میر بیشتر بیم دارد و با افزایش شدت حملات ممکن است تعداد قربانیان به ۲۰ هزار نفر برسد.
واتیکان نیز اعلام کردکاردینال مایکل چرنی، اسقف اعظم واتیکان در امور توسعه انسانی به درخواست پاپ فرانسیس به مرز اوکراین و اسلواکی اعزام میشود تا همبستگی پدر مقدس را با آنها که رنج عواقب جنگ جاری را تحمل میکنند نشان دهد.
چهارمین بسته تحریمی اتحادیه اروپا علیه روسیه
این در حالی است که اتحادیه اروپا چهارمین بسته تحریمیاش علیه روسیه را تایید کرد. فرانسه که ریاست اتحادیه اروپا را برعهده دارد در بیانیهای اعلام کرد، این اتحادیه با ۲۷ عضو، بستهای تحریمی را تایید کرده که افراد و نهادهای دخیل در تهاجم به اوکراین و همچنین بخشهای اقتصاد روسیه را هدف قرار میدهد.
اتحادیه اروپا از آغاز جنگ در ماه گذشته، اقدامات سختی را علیه ولادیمیر پوتین، سیستم مالی روسیه و الیگارشهای این کشور اتخاذ کرده است. این اتحادیه در هفته گذشته توافق کرد که ۱۶۰ فرد را هدف تحریمهای بیشتر قرار داده و محدودیتهای جدیدی را بر صادرات فناوری ارتباطات رادیویی و رهیابی دریایی روسیه وضع کند.
از طرفی اسلوواکی از تصمیمش برای اخراج سه دیپلمات روس از این کشور خبر داد. سخنگوی وزارت امور خارجه اسلوواکی بدون ارائه جزئیات اعلام کرد، این دیپلماتها در سفارت روسیه در براتیسلاوا کنوانسیون وین در مورد روابط دیپلماتیک را نقض کردهاند. وی افزود: این دیپلماتها باید ظرف ۷۲ ساعت اسلوواکی را ترک کنند و پلیس روز سهشنبه درباره این موضوع کنفرانسی خبری برگزار خواهد کرد. این اطلاعیه در بحبوحه حمله روسیه به اوکراین منتشر شد؛ حملهای که بر روابط روسیه با اتحادیه اروپا و اعضایش از جمله اسلوواکی سایه افکنده است.
الیگارشهای روسی زیر تیغ پوتین
در عین حال، داراییهای صدها تن از الیگارشهای روسی، سازمانها و اشخاص نزدیک به پوتین قرار است توسط دولت انگلیس مسدود شود. به نوشته روزنامه دیلیمیل، این اقدام از سوی دولت لندن پس از آن صورت میگیرد که لایحهای برای هدف قرار دادن پول کثیف در انگلیس تصویب شده است. این تحریمها، داراییهای افرادی را هدف قرار میدهد که مسدود شده و دولت آماده وضع تعرفههایی بر کالاهای روسی است که شامل خاویار و نوشیدنیهای الکلی میشود.
تصویب این قانون برای مقابله با پول کثیف در حالی صورت گرفته که دولت انگلیس بابت اینکه چرا به سرعت تحریمهایی را علیه اشخاص ثروتمند نزدیک به ولادیمیر پوتین، رییسجمهوری روسیه انجام نداده به شدت مورد انتقاد قرار گرفته بود و در نتیجه، این قانون جدید به سرعت تصویب شد تا الیگارشهای روسی را بابت حمله روسیه به اوکراین مجازات کند.
حال انتظار میرود لندن تحریمهای بیشتری را علیه اشخاص نزدیک به پوتین وضع کند. این قانون جدید قرار است یک ثبت جدید از نهادهای خارج از کشور ایجاد کند که صاحبان املاک خارجی در انگلیس را ملزم میکند تا هویت واقعی خود را اعلام کنند. این ثبت جدید هر سال باید به روز شود و برای آنهایی که از این کار اجتناب میکنند، مجازاتی در نظر گرفته میشود که شامل مسدود شدن داراییهاست و نمیتوانند آنها را فروخته یا اجاره دهند.
همچنین انتظار میرود لیز تراس، وزیر امور خارجه انگلیس اسامی صدها تن از اشخاص و سازمانهای مرتبط با روسیه را که به فهرست هدف تحریمهای انگلیس اضافه میشوند، ارائه کند.
انگلیس قبلا و در پی حمله روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه سالجاری میلادی تعدادی از اشخاص حقیقی و حقوقی روسی را به دلیل ارتباط با مسکو در فهرست تحریمها قرار داده که یکی از آنها رومن آبراموویچ، مالک باشگاه ورزشی چلسی است. همچنین دولت انگلیس تعرفه پنج میلیارد پوندی را بر نوشیدنیهای الکلی، خز و سایر کالاهای روسی وضع میکند. ورود دیگر کالاهای گرانقیمت روسی چون خاویار و الماس نیز به انگلیس ممنوع خواهند شد.
به نوشته ساندیتایمز، انگلیس تعرفههایی را بر فروش خودروهای لوکس، سیگار و سایر کالاهای لوکس به روسیه و در اقدامی هماهنگ با اتحادیه اروپا و کشورهای عضو گروه ۷ به منظور به حاشیه راندن و مجازات کرملین وضع خواهد کرد. همچنین به نوشته روزنامه ساندیتایمز مقامهای ارشد روسی و فرماندهان ارتش این کشور از جمله دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین با تحریمهایی روبهرو میشوند.
درخواست اوکراین برای اخراج روسیه از شورای اروپا
در این میان، نخستوزیر اوکراین خواستار حمایت کشورهای عضو شورای اروپا از اعمال منطقه پرواز ممنوع بر فراز کییف و اخراج مسکو از شورای اروپا شد. دنیس شمیهال، نخستوزیر اوکراین از شورای اروپا خواست روسیه را از این شورا اخراج کند و دست به اعمال یک منطقه پرواز ممنوع هم برای محافظت از امنیت کشورش و هم امنیت تمام اروپا بزند.
شمیهال در سخنرانی مجازی در نشست عمومی فوقالعاده مجمع پارلمانی شورای اروپا (PACE) که با هدف بحث در مورد پیامدهای تجاوز روسیه به اوکراین برگزار شد، خواستار دست زدن به یک پاسخ سخت علیه روسیه به دلیل شروع جنگی در مرکز اروپا که میتواند به جنگ جهانی سوم تبدیل شود، شد. وی گفت: ما خواستار تصویب بیرون راندن فوری روسیه از شورای اروپا هستیم… ما خواستار بستن آسمان بر فراز اوکراین به خاطر میلیونها نفر و به خاطر امنیت اروپا و جهان هستیم.
شمیهال از اعضای این مجموع پارلمانی درخواست کرد تا قبل از اینکه یک فاجعه هستهای تمام اروپا را به آتش بکشد به نیروهای اوکراینی بپیوندند تا تجاوز را متوقف کنند. وی یادآور شد که تصمیم مجمع پارلمانی برای بازگرداندن حق رای روسیه در سال ۲۰۱۹، که از سال ۲۰۱۴ پس از الحاق غیرقانونی شبهجزیره کریمه توسط مسکو به حال تعلیق درآمده بود، نشاندهنده درک ضعیف رژیم پوتین از جهان بود.
او ادعا کرد: اروپا ترجیح داد به جای دفاع از دموکراسی و حاکمیت قانون، متجاوز را آرام کند. اما در ۱۸ روز گذشته، جهان چشمان خود را باز کرده است. شمیهال در دفاع از خواسته کییف برای تعلیق عضویت روسیه در شورای اروپا گفت: کسانی که از تجاوزات بیدلیل و ناموجه حمایت میکنند نمیتوانند در خانواده واحد اروپایی که در آن جان انسان بالاترین ارزش را دارد حمایت کنند. اوکراین در آتش میسوزد.
وی افزود که روسیه همکاری خود با مجمع پارلمانی را متوقف کرده است همچنان که ولادیمیر پوتین رییسجمهور روسیه میخواهد از هرگونه مجازات مربوط به اقداماتش از بابت این به اصطلاح عملیات نظامی ویژه فرار کند. وی تاکید کرد: کسی نمیتواند از مجازات مربوط به تروریسم و نسلکشی فرار کند. شمیهال به شورا اطلاع داد که از زمان شروع جنگ روسیه علیه اوکراین، کشورش از خود در برابر تجاوز روسیه دفاع کرده و بیش از ۱۲۰۰۰ سرباز روسی را کشته و ۳۸۹ تانک، ۷۷ هواپیمای جنگنده و ۹۰ هلیکوپتر را منهدم کرده است.
پیام جنگی ایلان ماسک به پوتین
در این میان، ایلان ماسک، ثروتمندترین مرد جهان، ولادیمیر پوتین را به نبردی تن به تن بر سر اوکراین فراخواند. این کارآفرین میلیاردر که بنیانگذار شرکت هوافضای اسپیسایکس است، از رهبر روسیه خواست به جای آن که سربازانش را به جنگ در آن سوی مرزها بفرستد، خود پا به صحنه نبرد بگذارد. او با مخاطب قرار دادن صفحه رسمی انگلیسی ولادیمیر پوتین نوشت: «من بدین وسیله ولادیمیر پوتین را به مبارزهای تن به تن دعوت میکنم.» و به روسی افزود: «آیا این مبارزه را میپذیرید؟»
او در پاسخ به یکی از ۷۷ میلیون دنبالکنندهاش در توئیتر درباره آنکه چقدر جدی است، نوشت: «کاملا جدی» و افزود: «اگر پوتین میتوانست به راحتی غرب را تحقیر کند، این دعوت به مبارزه را میپذیرفت. اما نمیتواند.» کرملین تاکنون هیچ واکنشی به این توئیت ایلان ماسک نشان نداده است.
ایلان ماسک ۵۰ ساله که زاده آفریقایجنوبی است، پیشتر حمایت خود را از کییف نشان داده بود. او همچنین به درخواست کییف برای فعال کردن سرویس اینترنتی ماهوارهای استارلینک در اوکراین و ارسال تجهیزات برای اتصال در مناطقی که ارتش روسیه به آنها حمله کرده است، پاسخ مثبت داد.
راهاندازی کانالی برای اهدای ارز دیجیتال در اوکراین
از طرفی، دولت اوکراین با همراهی چند پلتفرم عرضه ارز دیجیتال یک وبسایت برای اهدای کمک از طریق این ارزها راهاندازی کرده است. الکساندر بورنیاکوف معاون وزارت تحول دیجیتال اوکراین گفته است که ارزهای دیجیتال نقش مهمی در تامین منابع مالی دفاعی اوکراین دارند و انتقال وجوه برای شهروندان و سربازان اوکراینی را تسهیل میکند. وب سایت Aid for Ukraine به کاربران این امکان را میدهد که کمکهای مالی خود را با ۱۰ ارز دیجیتال مختلف ارسال کنند که سپس به دلار تبدیل میشود.
گفته شده است که از هنگام راهاندازی این وبسایت نزدیک به ۵۰ میلیون دلار ظرف یک شب جمعآوری شده است. دولت اوکراین گفته است که این پول برای حمایت از ارتش و همچنین غیرنظامیانی استفاده خواهد شد که به شدت به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند. علاوه بر پلتفرم FTX مستقر در باهاما، شرکتهای اوکراینی Everstake و Kuna نیز در این طرح مشارکت دارند.
جورج سوروس: حمله روسیه میتواند پایان تمدن را رقم بزند
در این میان، جورج سوروس میلیاردر مجارستانیالاصل آمریکایی با ابراز نگرانی نسبت به ائتلاف روسیه با چین گفت: امید دارد که هم ولادیمیر پوتین و هم شیجین پینگ از قدرت کنار زده شوند. جورج سوروس فکر میکند حمله روسیه به اوکراین و اتحاد آن با چین میتواند برای کل جهان دردسری جدی ایجاد کند.
سوروس در مطلبی در پایگاه «پراجکت سیندیکیت» نوشت: ولادیمیر پوتین پس از جلب حمایت شیجین پینگ رییسجمهور چین، با دست زدن حمله به اوکراین با بیرحمیای باورنکردنی شروع به تحقق رویای زندگی خود کرد. وی مدعی شد: پوتین تهدید کرده که کییف را به آوار تبدیل خواهد کرد. سوروس خاطرنشان کرد: به نظر میرسد او با اصرار کردن روی یک ایده ثابت، ارتباط خود را با واقعیت از دست داده است. پوتین به اشتباه فکر کرد اوکراینیهای روسیزبان از این حمله استقبال خواهند کرد.
او مدعی شد: در پی عملکرد ضعیف ارتش روسیه در اوکراین، به نظر میرسد پوتین به معنای واقعی کلمه دیوانه شده است. سوروس ادامه داد: به نظر میرسد که او بدون هیچ محدودیتی عمل میکند. او تمام ارتش روسیه را وارد نبرد میکند و تمام قوانین جنگ را به ویژه با بمباران بیرویه مردم غیرنظامی نادیده میگیرد.
او اظهار کرد: این احتمال وجود دارد که روسیه در این جنگ شکست بخورد. سوروس همچنین گفت: وقتی صحبت از چین میشود، به نظر میرسد شی جین پینگ متوجه شده که پوتین خودسر شده است. وی افزود: شی از تلاشهای صلح به رهبری اروپا حمایت کرده، اما خیلی بعید است که پوتین به خواستههای شیجین پینگ تن در دهد. او تاکید کرد: فقط میتوانیم امیدوار باشیم که پوتین و شی جین پینگ پیش از اینکه بتوانند تمدن ما را نابود کنند، از قدرت برکنار شوند. حمله روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه آغاز جنگ جهانی سوم بود.
اخبار برگزیدهپیشنهاد ویژهسیاسیلینک کوتاه :