مسیر پرپیچوخم ورود سرخابیها به بورس
به گزارش جهان صنعت نیوز: وی ادامه داد: هرچند این مدل، مدل بسیار سختی بود، اما با توجه به تجربیات تلخ عرضههای قبلی دولت، تلاش شد مدلی انتخاب شود تا از برخی واکنشهای منفی جلوگیری شود. وی تصریح کرد: بعد از تایید گزارش افزایش سرمایه دو باشگاه توسط حسابرس و بعد از آن هم تایید هیات واگذاری، این افزایش سرمایه در مجمع واگذاری مورد تصویب قرار گرفت و در نهایت سازمان بورس و اوراق بهادار، مجوز افزایش سرمایه این باشگاه را صادر کرد. بعد از انجام این مراحل و ارائه مدارک و مستندات درخواستشده، درج نماد سرخابیها صورت گرفت.
تلاش برای افزایش شفافیت
مدیرعامل فرابورس در ادامه اظهار کرد: بد نیست به چند نکته در مورد عرضه این دو باشگاه اشاره کنم؛ نکته اول آنکه تلاش شد عرضه این دو باشگاه، با حداکثر شفافیت ممکن صورت بگیرد و خوشبختانه تا اینجای کار تمامی موارد رعایت شده و برخی فعالیتهایی که برای شفافسازی قبل از عرضه این دو باشگاه انجام شده، قبلا در مورد هیچ عرضه اولیه صورت نگرفته است. فدایی تاکید کرد: از جمله کنفرانسهای اطلاعرسانی، تحلیلها و نظرات کارشناسان بازار سرمایه، هشدارهای قانونی که قبل از عرضه داده شد و شفافسازیهای رسانهها به خصوص رسانه بورسنیوز در خصوص این عرضه و… قبل از عرضه دو باشگاه استقلال و پرسپولیس، شخصا در رسانههای متعدد و مختلفی از جمله صدا و سیما، شبکههای رادیویی رسانههای مکتوب و حتی کانال هواداران دو باشگاه و… حضور پیدا کردم و سعی کردم به تمام مواردی که به اخذ یک تصمیم عاقلانه برای سرمایهگذاری روی این دو باشگاه منجر میشود، اشاره کنم. وی اضافه کرد: مدارک و مستندات دو باشگاه بدون هیچ اغماض و در فرآیندی مشابه هم مورد بررسی قرار گرفت و فرابورس هیچ تبعیضی بین این دو باشگاه قائل نشده است. مدیرعامل فرابورس با اشاره به خط قرمز و هشدارها به سرخابیها تاکید کرد: به مدیرعامل، پیشکسوتان و بازیکنان دو باشگاه هشدارهای متعددی داده شد(به منظور جلوگیری از اغوای هواداران برای خرید سهام) تا عرضه دو باشگاه به صورت کاملا قانونی و به دور از هرگونه هیجانی انجام شود. وی ادامه داد: علاوه بر این تلاش کردیم حجم خرید سهام توسط خریداران در این باشگاهها، مبلغ اندکی باشد و به اشخاص حقیقی هم اجازه داده شده از طریق شرکتهای سبدگردان اقدام به خرید کنند تا حقیقیها با تکیه بر مشاوره و منطق، اقدام به خرید سهام این باشگاه کنند. فدایی گفت: حتی در افزایش سقف هم به خریداران حقیقی اجازه خرید سهام بیشتر داده نشد که اقدام بزرگی بود. برخورد با هرگونه اغواگری برای خرید سهام، برعهده سازمان بورس و اوراق بهادار است و طبق قوانین و ضوابط، بورسها در چنین مواردی گزارشهای مربوطه را تهیه کرده و در اختیار سازمان بورس قرار میدهند.
عدم تغییر در مالکیت دولتی سرخابیها
فدایی در ادامه در پاسخ به این سوال بورسنیوز که آیا خواستههای دولت در این واگذاری محقق شد یا خیر اظهار کرد: در عرضه دو باشگاه استقلال و پرسپولیس، فروشنده، سازمان خصوصیسازی به وکالت از دولت بود و به هر حال فروشنده، اهداف و خواستههایی از واگذاری این باشگاه داشت، اما نکته مثبت این واگذاری این بود که این دو باشگاه به نحوی عرضه شد که درصد مالکیت دولت تغییر چندانی نکرد و منابع نسبتا مناسبی هم از این طریق جذب شد و ضمنا عرضه سرخابیها به صورتی انجام گرفت که شفافیت این دو باشگاه هم افزایش پیدا کرد و مشارکت مردم را هم به دنبال داشت. مدیرعامل فرابورس ادامه داد: البته در فرآیند واگذاری این دو باشگاه از سوی فروشنده نقطهنظرات زیادی وجود داشت، اما تلاش شد این واگذاری، منجر به شفافیت این دو باشگاه شود و ضمنا ریسک و مخاطرهای هم برای بازار سرمایه ایجاد نکند و تنشی در بازارهای اصلی ایجاد نشود که این اهداف تا حد زیادی محقق شد. تا پایان سال ۱۴۰۰، تقریبا ۲۰۰ میلیارد تومان از ۳۵۰ میلیارد تومان افزایش سرمایه باشگاه استقلال و حدود ۲۳۵ میلیارد تومان از افزایش سرمایه باشگاه پرسپولیس محقق شد. فرآیند پذیرهنویسی این دو باشگاه تا امروز (پانزدهم فروردینماه) ادامه داشته و عرضهکنندگان امکان درخواست تمدید دوره پذیرهنویسی را هم دارند. بعد از پایان مهلت پذیرهنویسی و تخصیص کلیه سهام و صدور مجوز ثبت افزایش سرمایه توسط سازمان بورس و ثبت این افزایش سرمایه توسط اداره ثبت شرکتها، نماد دو باشگاه گشایش خواهد یافت.
لینک کوتاه :