کارگران ساختمانی در صف انتظار بیمه
به گزارش جهان صنعت نیوز: خرداد ماه سال گذشته کلیات طرح بیمه کارگران ساختمانی در مجلس شورای اسلامی با قید دو فوریت به تصویب رسید.
طرح بیمه کارگران ساختمانی طرحی بود که در خصوص تغییرات ماده ۵ قانون بیمه های اجتماعی کارگران ساختمانی مبنی بر تغییر وضعیت منابع درآمدی سازمان تامین اجتماعی به مجلس ارائه شد. البته کلیات طرح آن زمان به دلیل برخی ایرادات و نواقص به کمیسیون اجتماعی برگشت و به دلیل در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری فرصت رسیدگی بیشتر پیدا نکرد اما کانون انجمن های صنفی کارگران ساختمانی با جدیت روند رسیدگی به این طرح را پیگیری می کرد.
اواخر سال گذشته مدیرکل نامنویسی و حسابهای انفرادی سازمان تأمین اجتماعی از دستور کار مجلس در خصوص اصلاح قانون بیمه کارگران ساختمانی خبر داد و گفت: با تصویب این طرح در سال ۱۴۰۱ گامی اصولی برای توسعه خدمات تأمین اجتماعی به کارگران ساختمانی برداشته خواهد شد.
به گفته وی، در دیماه ۱۴۰۰سازمان تامین اجتماعی بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان کسری منابع “حق بیمه سهم کارفرمایی” داشت که محل تأمین اعتبار مربوطه مشخص نبود و به همین دلیل اصلاح ماده ۵ قانون کارگران ساختمانی در دستور کار قرار گرفت تا از این طریق بتوان تمام بیمهشدگان را تحت پوشش قرار داد.
پیش از این اکبر شوکت، رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران کشور با بیان اینکه ۵۰ درصد حوادث کشور مربوط به کارگران ساختمانی است، گفته بود: ۵۰ درصد مابقی حوادث، مربوط به بیمهشدگان دیگر مشاغل است و بههمین دلیل موضوع بیمه کارگران ساختمانی باید با جدیت دنبال شود.
با شیوع ویروس کرونا بسیاری از کارگران ساختمانی به دلیل تعطیلی و توقف پروژههای ساختمانی و عمرانی خانه نشین شدند این امر باعث شد تا بحث بیمه نسبت به قبل اهمیت بیشتری پیدا کند چرا که وجود بیمه و حمایتهای اجتماعی می توانست بخشی از مشکلات درمانی و اقتصادی کارگران ساختمانی و خانواده های آنها را در دوران کرونا برطرف کند.
هادی ساداتی ـ نایب رئیس کانون انجمن های صنفی کارگران ساختمانی ـ گفته بود: ” کرونا ۷۰ درصد کارگران ساختمانی را بیکار و خانه نشین کرد و به دلیل آنکه با کاهش تقاضای ساخت و ساز در این مدت روبه رو بودیم کار کمتری به آنها پیشنهاد می شد به نحوی که قادر به امرار معاش و تامین هزینه های زندگی نبودند. “
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز گذشته، گزارش شور دوم کمیسیون اجتماعی در مورد طرح اصلاح قانون بیمه کارگران ساختمانی را بررسی کردند اما در جریان بررسی این طرح در اخطاری ایراداتی به بند الف ماده واحده طرح گرفته شد که رئیس مجلس این اخطار را وارد دانست و اعلام کرد که به دلیل برخی ابهامات نیازمند اصلاح است و بر این اساس به کمیسیون اجتماعی برگشت.
بر اساس آمارها نزدیک به یک میلیون و ۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی در کشور وجود دارد که از این تعداد حدود ۸۵۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند و رقمی در حدود ۴۰۰ هزار تا ۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی نیز همچنان در صف انتظار بیمه گذاری هستند.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانمسکنلینک کوتاه :