مرغهای بی مشتری/مرغداران شاکی شدند
به گزارش جهان صنعت نیوز: در این میان فعالان صنعت دام نیز اعلام میکنند که با وجود مازاد دام در کشور اما واردات گوشت از سوی دولت انجام میشود و مافیای گوشت نیز اجازه نمیدهند قیمت گوشت قرمز در بازار کاهش یابد تا به این وسیله واردات ادامه داشته باشد. از این رو شاهد این هستیم که با وجود ادعای تولیدکنندگان گوشت و مرغ مبنی بر وجود مازاد مرغ و دام در کشور، همچنان بازار با افزایش قیمتهای عجیب و غریبی در این حوزه روبهرو میشود و مردم همواره تاوان مدیریت ضعیف دولت و سودجویی دلالان و مافیای واردات را پس میدهند.
حمایت یا خسارت
البته دبیر کانون مرغداران گوشتی میگوید قرار شده که شرکت پشتیبانی امور دام مرغ مازاد مرغداران را به جهت حمایت از تولید از آنها خریداری کند ولی قیمتی که برای این خرید تعیین شده تنها به ضرر تولیدکنندگان است. چندی پیش دبیرکانون مرغداران گوشتی از مازاد تولید مرغ گرم خبر داد و گفت که اکثر مرغداران زمان تحویل مرغهایشان رسیده ولی بازار کشش جذب آن را ندارد و خریداری نیست و مرغها در سالنهای پرورش تلنبار شدهاند. وی همچنین اعلام کرد که توزیع مرغ منجمد هم باعث شده که بازار اشباع شود و مردم کمتر مرغ گرم خریداری کنند.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی نیز در همین رابطه گفت که برخی از واحدهای مرغداری برای فروش مرغهایشان دچار مشکل شدهاند و انتظار ما از شرکت پشتیبانی امور دام این است که ضمن توقف فوری عرضه مرغ منجمد تحت هر عنوان و به هر طریقی، مرغهای مازاد را با فوریت از مرغداران خریداری کند و اجازه ندهد که مرغداران بیش از این ضرر کنند.
وی همچنین تاکید کرد که اگر این مرغها به موقع خریداری نشوند، در سالنهای پرورش میمانند و وزن آنها زیاد میشود. در نتیجه تناژ مرغ زیادتری وارد بازار خواهد شد و تعادل بین عرضه و تقاضا نیز بیشتر به هم میخورد و مرغداران متحمل ضرر و زیان زیادی میشوند.
در واکنش به این موضوعات، محسن سلامی مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام اعلام کرد که روند تولید مرغ در کشور صعودی بوده و در هفته گذشته با توجه به افزایش تولید و کاهش مصرف در جامعه شرکت پشتیبانی به جهت حمایت از تولید در این مرحله وارد شد و خرید تضمینی با نرخ مصوب را شروع کرد.
وی ادامه داد: به کلیه استانها این موضوع را اعلام کردیم و در حال اجرا است و بدون محدودیت خرید انجام میشود. مرغها را به صورت منجمد خریداری و در سردخانه ذخیره میکنیم. همچنین قرار است این مرغها با قیمت مصوب هر کیلو ۳۰ هزار تومان و نژاد آرین نیز کیلویی ۳۳ هزار و۳۳۰ تومان خریداری شود.
آیا مرغدار باید از جیب هزینه کند؟
این اظهارات در حالی است که پرویز فروغی دبیر کانون مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه شرکت پشتیبانی امور دام باید دقیقا مشخص کند ۳۰ هزار تومان قیمتی که تعیین کرده بر چه اساسی است به ایسنا گفت: بر اساس برآوردهایی که انجام دادیم هزینه حمل و نقل از مرغداری تا کشتارگاه کیلویی ۱۰۰۰ تومان، هزینه کشتار انجماد و بستهبندی ۳۰۰۰ تومان و هزینه حمل از کشتارگاه به سردخانه نیز کیلویی ۴۰۰ تومان است. این یعنی مرغداران باید برای حملونقل، کشتار و بستهبندی هر کیلو مرغ ۴۴۰۰ تومان بپردارند. وی ادامه داد: وقتی قرار باشد شرکت پشتیبانی امور دام مرغ را از مرغدار به صورت منجمد کیلویی ۳۰ هزار تومان خریداری کند با کسر ۴۴۰۰ تومان هزینههای جانبی، فقط ۲۵هزار و۶۰۰ تومان به دست مرغدار میرسد.
فروغی با اشاره به اینکه قیمت مصوب مرغ گرم در بازار کیلویی ۳۱ هزار تومان است و خرید مرغ مازاد بستهبندی شده با قیمت ۳۰ هزار تومان مبنای مشخصی ندارد، گفت: با قیمت تعیین شده چگونه انتظار دارند که مرغدار مرغش را با قیمت حدود ۲۵ هزار تومان به این شرکت تحویل دهد؟ آیا مرغدار باید از جیب هزینه کند؟
به گفته این فعال صنعت طیور اگر مرغ همسایز نباشد کیلویی هزار تومان از آن کسر میشود. دبیر کانون مرغداران گوشتی گفت: تا قیمت خرید اصلاح نشود و به حدود ۳۵ هزار تومان نرسد مرغداران در ضرر و زیانند. البته شرکت پشتیبانی امور دام میتواند مرغ زنده را از مرغدار با قیمت مصوب خریداری و سپس خودش اقدام به کشتار و بستهبندی آن کند.
مازاد دام داریم ولی گوشت وارد میشود
در این میان همچنین در بازار گوشت شاهد این هستیم که با وجود ادعای تولیدکنندگان مبنی بر وجود مازاد دام در کشور، همچنان واردات انجام میشود که ضرر و زیان این گروه از تولیدکنندهها را به دنبال داشته است. در همین خصوص مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور با بیان اینکه با مازاد و انباشتگی دام زنده مواجهایم ولی واردات گوشت انجام میشود، گفت: مافیای گوشت اجازه نمیدهند قیمت گوشت قرمز در بازار کاهش یابد که واردات ادامه داشته باشد.
افشین صدردادرس با بیان اینکه قیمت دام زنده از هفته گذشته روند کاهشی پیدا کرده است، گفت: در اسفندماه قیمت هر کیلو دام زنده سبک ۷۵ تا ۸۰ هزار تومان بود ولی در حال حاضر قیمت آن به کیلویی ۶۵ هزار تومان رسیده است.
وی ادامه داد: با مازاد و انباشتگی دام مواجه هستیم. صادرات هم ممنوع است. مصرف گوشت هم کاهش پیدا کرده و واردات گوشت انجام میشود. همه این موارد باعث کاهش قیمت دام زنده شده ولی قیمت گوشت روند صعودی خود را حفظ کرده است.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور گفت: سوال ما از مسوولان مربوطه در کشور این است که چرا وقتی مازاد دام در کشور داریم و دام روی دست دامداران مانده، این دامها را از دامداران خریداری نمیکنند که هم تولیدکنندگان ضرر نکنند و هم مردم گوشت را کیلویی ۲۴۰ هزار تومان نخرند؟ چرا با وجود انباشت دام در داخل واردات گوشت متوقف نمیشود؟
وی با بیان اینکه گوشت گرم باید با قیمت هر کیلو ۱۴۰ هزار تومان به دست مصرفکننده برسد، گفت: مافیای گوشت نمیگذارند قیمت گوشت پایین بیاید تا بتوانند به واردات ادامه دهند و دود آن در نهایت به چشم مصرفکننده میرود.
صدردادرس تصریح کرد: از سه ماه گذشته به مسوولان کشور هشدار دادهایم. مکاتبات بسیاری در این زمینه کردهایم. ولی کسی به حرف اتحادیهها و بخش خصوصی توجهی نمیکند و در نهایت میگویند که اتحادیهها ضعیف هستند. در حالی که مسوولان از نظرات کارشناسی اتحادیهها استفاده نمیکنند و آنها را نادیده میگیرند.
لینک کوتاه :