ads
xtrim

روزهای روشن بورس

به گزارش جهان صنعت نیوز:  طی دو روز گذشته شاخص کل بورس هم توانسته است از مرز یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی گذر و در این کانال پایداری کند. کارشناسان بازار سرمایه عنوان می‌کنند که بورس روزهای روشنی پیش‌رو خواهد داشت و می‌تواند بهترین محل سرمایه‌گذاری در سال جاری باشد. به ویژه آنکه اغلب سهم‌ها توانسته‌اند با طی یک دوره اصلاحی حالا در نقطه جذابیت و ارزندگی قرار گیرند.

فتح کانال ۷/۱ میلیون واحدی

حسن کاظم‌زاده کارشناس بازار سرمایه در خصوص وضعیت بورس بیان کرد: بازار سرمایه در ماه‌های قبل، افت غیرمنطقی و قابل‌توجهی داشت که خوشبختانه وضعیت بازار بهبود یافته و فاز صعودی به خود گرفته است. این فعال بازار سرمایه ادامه داد: طبیعی است که بعد از منفی‌های بازار، سرمایه‌گذارانی با تحلیل سهم‌ها، به این نتیجه رسیده باشند که قیمت بسیاری از سهم‌های این بازار برای سرمایه‌گذاری جذاب است و اقدام به ورود و سرمایه‌گذاری کنند و همین موضوع سبب افزایش رونق معاملات بازار سرمایه شده است. وی اضافه کرد: به نظر می‌رسد از اینجا به بعد، اختلاف بازده بین سهم‌های مختلف بازار سرمایه افزایش خواهد داشت و تشکیل پرتفوی تصادفی، بازده مطلوبی نصیب سرمایه‌گذاران نخواهد کرد. این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: اگر متغیرهای اصلی تاثیرگذار بر بازار سرمایه به همین صورت یا کمی رو به بالا باشند، می‌توان خوش‌بین بود که شاخص کل بورس در پایان فصل تابستان به کانال یک میلیون و ۷۰۰ هزار تا یک میلیون و ۸۰۰ هزار واحدی برسد.

اهمیت نرخ‌های جهانی

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: در صورت افت متغیرهای تاثیرگذار بر بازار سرمایه، احتمالا کانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی، به عنوان محدوده تعادلی و ثبات بازار سرمایه حفظ خواهد شد و بازار در همین محدوده در نوسان خواهد بود. البته اگر افت جدی در متغیرهای تاثیرگذار از جمله قیمت‌های جهانی داشته باشیم، احتمال از دست رفتن این سطح تعادلی هم وجود دارد. کاظم‌زاده بیان کرد: در مجموع به نظر می‌رسد نرخ ارز در بازار داخل و همین‌طور قیمت‌های جهانی افت محسوسی نخواهد داشت و ریسک چندانی متوجه درآمد شرکت‌ها و صنایع بورسی نخواهد بود.

وضعیت شرکت‌های کوچک

کاظم‌زاده در ادامه در مورد احتمال رشد سهم‌های کوچک‌تر بازار که از قیمت‌های جهانی تاثیر نمی‌پذیرند، گفت: در میان سهم‌های کوچک بازار سرمایه که تاکنون رشد نداشته، شرکت‌هایی که سودآوری قابل قبولی دارند و شرکت‌هایی که وضعیت تولید و فروش و روند سودآوری قابل قبولی دارند، پتانسیل رشد خواهند داشت. اما شرکتی که در وضعیت تولید و فروش و سودآوری با مشکل مواجه است و توان سود‌سازی ندارد، فعلا جذابیتی برای سرمایه‌گذاران نخواهد داشت. وی در گفت‌و‌گو با بورس‌نیوز افزود: مگر آنکه شرایط بازار سرمایه بهبود یافته و ارزش معاملات افزایش یابد، می‌توان به رشد سهم‌های کوچک‌تر بازار- که شاید به لحاظ تحلیلی جذابیت چندانی نداشته باشند، اما اخباری مربوط به ارزش دارایی‌های این شرکت‌ها وجود دارد- مورد اقبال سرمایه‌گذاران قرار خواهند گرفت. نکته اینجاست که بازار سرمایه این روزها وضعیت متعادل و مثبتی دارد، اما نمی‌توان انتظار شرایطی مشابه سال ۹۹ را داشت. این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: در آن مقطع مردم عادی به سبب تبلیغات فراوان جذب بازار سرمایه شدند و در حال حاضر چنین شرایطی وجود ندارد.

ضمن اینکه بسیاری از افرادی که در آن مقطع اقدام به سرمایه‌گذاری در این بازار کرده‌ بودند، متحمل ضرر و زیان شده و احتمالا دیگر تمایل برای سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه نخواهند داشت. کاظم‌زاده خاطرنشان کرد: به هر حال هیچ اتفاقی غیرممکن نبوده و بعید نیست که بازار سرمایه دوباره مورد اقبال عمومی قرار گرفته و با ورود سرمایه‌گذاران جدید به این بازار، رشدی بیش از انتظار هم داشته باشد. امیدواریم مردم این بار با چشم ‌باز اقدام به سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه کنند که اتفاقات تلخ سال ۹۹ تکرار نشود.

بورس بالاتر از بازارهای بدون ریسک

احمد اشتیاقی دیگر کارشناس بازار سرمایه نیز در تشریح روند بازار به اهمیت اعمال مالیات بر سپرده‌های بانکی حقوقی‌ها در سال جاری و تاثیر آن بر معاملات بورس اشاره و اظهار کرد: رقیبی که همیشه تهدیدکننده معاملات بازار سرمایه بوده، سود بدون ریسکی است که سپرده‌های بانکی در اختیار سرمایه‌گذاران قرار می‌دهند. وی اظهار کرد: زمانی که نرخ سود سپرده با روند صعودی همراه شود بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند تا سرمایه‌های خود را به جای سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه، وارد سپرده‌های بانکی کنند تا از این طریق بتوانند سود تضمین‌شده‌ای دریافت کنند. اشتیاقی با تاکید بر اینکه با اعمال مالیات بر سپرده‌های بانکی حقوقی‌ها شاهد رخ دادن دو اتفاق خواهیم بود، گفت: در ابتدا این شرکت‌ها و موسسات ترجیح می‌دهند تا دیگر در قالب سپرده بانکی سرمایه‌گذاری نکنند، در کنار این مساله به دلیل قرار گرفتن قیمت سهام شرکت‌ها در نقطه ارزندگی و نیز پیش‌بینی کسب بازدهی از بورس در حد و حدود سپرده‌های بانکی، به صورت مستقیم اقدام به خرید سهام در بازار می‌کنند.

وی اظهار کرد: اگر سرمایه‌گذاران تمایل به کسب بازدهی بدون ریسک در بازار سرمایه داشته باشند، می‌توانند سرمایه‌گذاری در صندوق‌های با درآمد ثابت بازار سرمایه را جایگزین سرمایه‌گذاری در سپرده‌های بانکی کنند و با ورود سرمایه‌های خود به بورس، بازدهی معقولی را از این بازار کسب کنند. اشتیاقی تاکید کرد: با توجه به تاکید سازمان امور مالیاتی در زمینه معافیت مالیاتی سپرده‌های بانکی صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت، زمینه ورود سرمایه به این بازار به‌طور کامل فراهم شده است. این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: به نوعی این امکان برای صندوق با درآمد ثابت فراهم است تا ۱۵ درصد از وجوه صندوق را در قالب خرید سهام سرمایه‌گذاری کند که از این طریق هم می‌توان شاهد ورود نقدینگی به بازار سرمایه باشیم و به مراتب این امر کمک‌کننده به روند معاملات بازار سرمایه خواهد بود.

بازار سرمایه در مسیر رشد متعادل

اشتیاقی خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد با فرض احیای برجام و نیز با اقداماتی که در زمینه بهبود روند معاملات بازار سرمایه انجام شده است، می‌توان امیدوار به تداوم روند صعودی بازار باشیم اما سهامداران نباید در انتظار شتاب رشد شاخص بورس در بازار باشند. این کارشناس بازار سرمایه در گفت‌و‌گو با سنا با تاکید بر اینکه رشد شاخص بورس نمی‌تواند به صورت مستمر ادامه‌دار باشد، گفت: اگر روند صعودی بازار به صورت تدریجی، آهسته و پیوسته ادامه پیدا کند، براساس پیش‌بینی‌های انجام‌شده به نظر می‌رسد روند کلی بازار تا پایان سال ۱۴۰۱ با حداقل ۳۰ درصدی بازدهی، مثبت باشد.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانبانک و بیمهپیشنهاد ویژه
شناسه : 257569
لینک کوتاه :