کار ویژه «مورا» انتقال پیام است
به گزارش جهان صنعت نیوز: خطیبزاده درباره سفر بشار اسد به تهران و نتایج آن گفت: سفر آقای بشار اسد به تهران چند وقتی بود که در حال تنظیم بود. ایشان برای انجام این سفر اعلام آمادگی کرده بود و شرایط باید مهیا میشد که این سفر انجام شود. ایشان روز گذشته در راس هیات بلندپایهای وارد تهران شد. دو ملاقات با آقای رییسجمهور داشت و با مقام معظم رهبری نیز دیدار کرد.
او افزود: در جریان این سفر آقای فیصل مقداد وزیر خارجه سوریه نیز آقای بشار اسد را همراهی میکردند و در همین راستا روز گذشته دیداری کاری بین آقای امیرعبداللهیان و همتای سوریشان انجام شد. همچنین ملاقات سهجانبهای بین وزرای خارجه ایران و سوریه و آقای رستم قاسمی وزیر راه به عنوان رییس کمیسیون اقتصادی مشترک دو کشور برگزار شد و درباره جزئیات پروژهها، برنامهها و تفاهمنامههای بین دو کشور که باید پیگیری شود گفتوگوهای خوب و مفصلی انجام شد.
خطیبزاده در بخش دیگری از صحبتهایش با بیان اینکه در حال حاضر سوریه از فضایی که تروریستها بر آن کشور حاکم کرده بودند خارج شده و در مسیر بازسازی قرار گرفته است، افزود: حضور آقای بشار اسد در تهران و انجام این سفر پیام مهمی داشت و اینکه سوریه بعد از سفرهای منطقهای وارد فاز جدیدی شده است. در همین چارچوب میبینیم که برخی از سفارتخانههای خارجی در دمشق نیز کار خود را آغاز کردهاند و شاهد دوران عادیسازی شرایط در این کشور هستیم.
اهداف سفر مورا
این دیپلمات ارشد کشورمان در ادامه گفتوگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوال دیگری در مورد اخبار منتشر شده در ارتباط با سفر مورا به تهران و جزئیات این سفر خاطرنشان کرد: مذاکرات مربوط به رفع تحریمها علیه ایران و احیای برجام بین طرفهای مذاکرهکننده تا امروز بدون وقفه ادامه داشته است. مکثی در حضور در وین رخ داده ولی رد و بدل پیامها از طریق هماهنگکننده گفتوگوها در حال انجام است. سفر آقای مورا به تهران در هفته جاری بعد از تماس تلفنی اخیر آقای امیرعبداللهیان و آقای بورل انجام میشود. این به این معنا نیست که بعد از وقفهای ایشان با پیام جدیدی میآید. پیامها به صورت مستمر بین ایران و آمریکا از طریق اتحادیه اروپا و هماهنگکننده گفتوگوها در حال رد و بدل شدن است.خطیبزاده با بیان اینکه لازم بود با توجه به پیشنهاد آقای بورل و استقبال آقای امیرعبداللهیان دیداری حضوری انجام شود، افزود: مورا در این سفر با آقای باقری مذاکرهکننده ارشد جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات وین دیدار خواهند کرد. دستور کار گفتوگوها در تهران مشخص و روشن است و امیدواریم بتوانیم بعد از انجام این گفتوگوها نتیجه را بهتر اعلام کنیم.وی تصریح کرد: در حال حاضر کار ویژه آقای مورا، اتحادیه اروپا و هماهنگکننده این گفتوگوها، انتقال پیام است. قرار نیست چیز جدیدی رخ دهد و باید این سفر انجام شود و بعد در مورد آن صحبت کنیم. فعلا تنها ملاقاتی که برای ایشان در تهران قطعی شده است ملاقات با آقای باقری مذاکرهکننده ارشد ایران است. ایشان درخواست ملاقات دیگری در داخل وزارت خارجه و بیرون از وزارت خارجه داشتهاند.
تقلیل برجام به موضوع سپاه
خطیبزاده همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی معتقدند که رایزنیهای جدید در مورد مذاکرات وین و سفر آقای مورا به تهران در این راستا است که از ایران خواسته شود موضوع رفع تحریم سپاه را کنار بگذارد تا توافق شکل بگیرد خطاب به خبرنگار پرسشکننده گفت: آنچه که در میز مذاکرات و اتاق مذاکرات در حال انجام است، اجازه دهیم در همان مسیر پیگیری شود. به صراحت عرض میکنم خطوط تعیین شده توسط مراکز راهبری و عالی نظام در مورد مذاکرات، تا به امروز رعایت شده و به همین خاطر است که امروز در این نقطه قرار داریم.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان خطاب به رسانهها گفت: اجازه ندهیم در این بازی طراحی شده در واشنگتن و سرزمینهای اشغالی قرار بگیریم. اولا آنچه که بین ایران و آمریکا درباره اطمینان از بازگشت قابل راستیآزمایی شده آمریکا به برجام است را به یک موضوع خاص یعنی سپاه نکاهید. ثانیا اجازه ندهید که با سادهسازی بیش از حد شما را وارد بازی مقصرنمایی و بازنشر این سیاستها کنند که توسط برخی مراکز جنگ روانی انجام میشود.
خطیبزاده گفت: آنچه که بین ایران از یک طرف و آمریکا از طرف دیگر است این است که آمریکا باید به تمام حقوقی که از همه ملت ایران ضایع کرده منطبق بر برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل تامین کند و به آن پایبند باشد.
وی ادامه داد: همین که آقای مورا به ایران میآید و گفتوگوها ادامه مییابد و آقای بورل و امیرعبداللهیان با یکدیگر صحبت میکنند و تماس میگیرند نشان میدهد که مسیر گفتوگوها در حال انجام است.
مسافری از قطر
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد اخبار منتشر شده در ارتباط با سفر امیر قطر به تهران گفت: این سفر به زودی انجام میشود و در جریان این سفر مقامات دو کشور در مورد مسائل دوجانبه و منطقهای رایزنی و گفتوگو میکنند. این سفر در پاسخ به سفر چندی پیش آقای رییسی رییسجمهور به دوحه انجام میشود. قرار است در آینده و بعد از این سفر آقای رییسی به یکی از کشورهای حوزه خلیجفارس و همسایه سفر کند.
وی در پاسخ به این سوال که برخی مقامات اروپایی میگویند یکی از مشکلات در ارتباط با موضوع احیای برجام و توافق در وین اختلاف ایران و آمریکا در مورد رفع تحریم سپاه است و آیا ایران ممکن است توافقی را قبول کند که بخشی از تحریمهای سپاه برداشته شود، گفت: به طور معمول در مذاکرات بینالمللی تا زمانی که به نتیجه برسد در آن بده بستان وجود دارد و تا زمانی که به نتیجه برسند نمیشود خیلی از ابعاد آن را در فضای عمومی مطرح کرد چون ممکن است مخل مذاکرات باشد.خطیبزاده گفت: آنچه که برای ما و مردم مهم است این است که چرخه کامل انتفاع اقتصادی ایران رعایت شود، حقوق ملت ایران محقق شود و آنچه که من از این تریبون بارها گفتهام و اکنون نیز میگویم این است که این مذاکرات باید باعث شود که چرخه انتفاع اقتصادی ایران و حقوق ملت ایران محقق شود و از طرف دیگر اجازه نمیدهیم که مولفه فشار حداکثری که از سوی دولت پیشین آمریکا برای از بین بردن هرگونه انتفاع اقتصادی ایران و از بین بردن فرصت دیپلماسی ایجاد شده همچنان باقی بماند.
میانجیگری در بحران اوکراین
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه روز گذشته آقای امیرعبداللهیان در نشست خبری با وزیر خارجه لهستان تاکید بر اهمیت ایجاد آتشبس در بحران اوکراین کردند و گفتند که ایران به تلاشهای خود در این زمینه ادامه میدهد و آیا به نظر شما آمریکا اجازه میدهد که ایران در این حوزه میانجیگری کند و فعالیتهای خود را به پیش ببرد، اضافه کرد: زمان اینکه آمریکا در مورد همه چیز مسائل بینالمللی تصمیم بگیرد خیلی وقت است که گذشته و دولتها براساس اراده خودشان میتوانند تصمیمات عاقلانه بگیرند.
خطیبزاده با بیان اینکه آقای امیرعبداللهیان چندین بار پیام مقامات اوکراین را به مسکو اعلام کرده است، گفت: ما تاکید بر این داریم که باید هرچه زودتر گفتوگوها بین روسیه و اوکراین به آتشبس و پایان جنگ بینجامد و همه تلاش خود را میکنیم که هرچه زودتر این گفتوگوها به پایان جنگ منجر شود.
لینک کوتاه :