لزوم حلوفصل چالشهای حقوقی بخش صنعت
به گزارش جهان صنعت نیوز: عبدالحسین محجل امامی اظهار کرد: تفکیک نامناسب حقوق مالکیت و مدیریت شرکتها را میتوان یکی از چالشهای حقوقی کشور در نظر گرفت، زیرا در شرایطی که دارنده شرکت در نقش مدیر نیز فعالیت میکند، ممکن است از صلاحیت و دانش کافی برای اداره امور شرکت برخوردار نباشد. به همین دلیل، لازم است که تفکیکی مناسب میان تیم مدیریتی و مالکیت شرکتها صورت گیرد.
وی ادامه داد: علاوه بر این، در کشور، مدیریت دولتی در اغلب بخشهای خصوصی کشور تسلط دارد که این مسئله بسیاری از تصمیمگیریها را دشوار میکند و بر خلاف بسیاری از کشورهای پیشرفته و صنعتی، بخش خصوصی کشور مجال چندانی برای نقشآفرینی در توسعه و فناوری ندارد.
محجل امامی با بیان اینکه قراردادها از ارکان اصلی فعالیت یک بنگاه اقتصادی به شمار میروند که میان دو یا چند سازمان به صورت توافقی در چارچوب قانون بسته میشوند، گفت: در صورتی که ارگانی در موعد مقرر اقدام به وصول مطالبات و یا تعهدات خود نکند، باید از طریق دادگاه اقدام شود. این در حالی است که فرایند وصول مطالبات از طریق دادگاه و ایجاد الزام در انجام تعهدات، زمانبر و بعضا پیچیده است. البته تاخیر در انجام تعهدات و پرداختها نیز خود یک چالش حقوقی دیگر برای شرکتها به شمار میآید.
مدیر عامل شرکت فولاد مهر سهند افزود: انعقاد قرارداد فقط میان شرکتهای داخلی صورت نمیگیرد، بلکه یک شرکت میتواند برای تامین مواد اولیه، فروش محصول، تهیه قطعات، تامین مالی و … قراردادهای خود را با شرکتهای خارجی تنظیم کند. در واقع امور روابط بینالمللی کشورها نیز کاملا وابسته به انعقاد قراردادهاست.
به گفته وی، با توجه به نظام حقوقی حاکم بر هر کشور، قوانین و مقررات بازرگانی و نحوه تنظیم قراردادهای هریک نیز با دیگری متفاوت خواهد بود. برای نمونه، «اصل حاکمیت اراده» یکی از عمیقترین مفاهیم حقوقی در کشور به شمار میرود، زیرا اراده مهمترین عامل شکلگیری قراردادهاست و طرفین معامله با میل و اداره خود مفاد ذکرشده در قرارداد را پذیرفتهاند. طبق ماده ۹۶۸ قانون مدنی که مبنای اصلی تعیین قانون حاکم بر قرارداد است، تعهدات ناشی از عقود تابع «قانون محل وقوع عقد» هستند، اما تاکید بر حاکمیت اراده میتواند به عنوان یکی از چالشهای حقوقی مطرح شود و تاثیرات نامطلوبی را برای تجارت بینالمللی به همراه داشته باشد.
محجل امامی با اشاره به اینکه شرکت فولاد مهر سهند یکی از بزرگترین تولیدکنندگان محصولات لوله و پروفیل فولادی و برترین تولیدکننده در شمال غرب کشور به شمار میآید، بیان کرد: این شرکت همواره میکوشد جایگاه خود را در صنعت فولاد ارتقا دهد. بر همین اساس، در مواجهه با چالشها در بسیاری از حوزهها عملکرد مناسبی داشته است.
وی ادامه داد: اما بیشک این شرکت نیز، همانند سایر بنگاههای اقتصادی کشور، با چالشهای حقوقی مذکور مواجه میشود. برای مثال، چالشها در حوزه تنظیم قراردادها و الزام به انجام تعهدات توسط طرفین یا حقوق رقابت میتواند بر روند تولید و فروش این شرکت نیز اثرگذار باشد.
محجل امامی افزود: اگر چارهاندیشی مطلوبی برای حلوفصل چالشهای حقوقی بخش صنعت کشور صورت نگیرد، بیشک این چالشها میتوانند فعالیت شرکت فولاد مهر سهند را نیز تا حد زیادی متاثر سازند.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانصنعت و معدنلینک کوتاه :