اینترنت لاکپشتی
به گزارش جهان صنعت نیوز: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با استناد به آمار اسپیدتست ادعا کرد از زمانی که به عنوان وزیر ارتباطات در دولت جدید مشغول شده است، سرعت اینترنت تلفن همراه حدود ۱۵ درصد و سرعت اینترنت خانگی نیز حدود ۱۰ درصد افزایش یافته است. با این حال او خود اذعان کرد که سرعت فعلی اینترنت در شان مردم ایران نیست و باید افزایش جدی داشته باشد. اگرچه طبق آمارهای اسپیدتست، سرعت اینترنت ایران با روندی نوسانی، طی چند ماه اخیر افزایش یافته است، اما آنچه که مردم از سرعت اینترنت تجربه کردهاند، دستکم بر اساس اعتراضها در شبکههای اجتماعی به وضعیت اینترنت، حاکی از چیز دیگری است. از سوی دیگر میانگین سرعتی که اسپیدتست به کاربران اعلام میکند بر اساس یک سری پارامترها تغییر یافته و سرعت اینترنت تمام کشورهای جهان با این تغییرات، اندکی کاهش یافت. بر اساس نوع سنجش جدید این سایت (Median) سرعت اینترنت سیار و ثابت نسبت به آذر ماه ( زمان تغییر نوع سنجش) بیشتر شده است اما طی ماهها اختلالهای زیادی در اینترنت به وجود آمده که به تجربه بد کاربران از «طعم شیرین فناوری» منجر شده است. حتی در مقاطعی، برخی از مدیران شرکتهای ارائهکننده اینترنت بحث کاهش سرعت را تایید کرده و آن را ناشی از عدم افزایش پهنای باند اینترنت کشور عنوان کرده بودند. وزیر ارتباطات نیز اسفند ماه ۱۴۰۰ از درخواست افزایش پهنای باند اینترنت بینالملل خبر داده بود که این درخواست در شورای عالی فضای مجازی بررسی نشد.
«عیسی زارعپور» در گفتوگو با «خانه ملت» به انتقادات از کاهش سرعت اینترنت ثابت و سیار در ماههای اخیر پاسخ داد. او در این زمینه، مراجع جهانی و سایتهای معتبر در مورد سرعت ارائه خدمات اینترنت را قابل رجوع و استناد دانسته و گفت: «هر ماه این مراجع، سرعت اینترنت سیار و ثابت کشورها را اندازهگیری میکنند که بر اساس نتایج سایت «SpeedTest»، زمانی که بنده وزارتخانه را تحویل گرفتم سرعت اینترنت تلفنهمراه ۸/۲۱ مگابیت بر ثانیه بوده است و الان با حدود ۱۵ درصد افزایش به ۲۵ مگابیت بر ثانیه رسیده است. سرعت اینترنت خانگی نیز حدود ۹ مگابیت بر ثانیه بوده و اکنون به حدود ۱۰ مگابیت بر ثانیه رسیده است.» وزیر ارتباطات در ادامه با بیان اینکه این اعداد رضایتبخش نیستند، گفت که سرعت اینترنت کشور در این ایام پسرفتی نداشته است: «ما در ارتباطات ثابت رتبه ۱۴۵ را در دنیا داریم. البته در شبکه سیار به میانگین جهانی نزدیکتر هستیم.» وی با تاکید بر اینکه سرعتهای فعلی شایسته مردم ایران نیست، گفت: «به دلیل عقبماندگی تاریخی این وضعیت ایجاد شده و حتما باید سرعت و کیفیت افزایش پیدا کند. یکی از بالهای شبکه ملی اطلاعات همین شبکه پرسرعت و با کیفیت در سراسر کشور است.»
بهتر است مسوولان ارزیابی عملکرد خودشان را به مردم بسپارند
در همین راستا کیوان نقرهکار فعال حوزه فضای مجازی به «جهانصنعت» گفت: به نظر میرسد فارغ از صحبتهای وزیر ارتباطات ما باید ببینیم که سرویس یا خدماتی که ارائه میشود چه عملکردی را دارد و رضایت مردم نشاندهنده این موضوع است. فارغ از قیمت بالای اینترنت که باعث نارضایتی کاربران در ارائه خدمات اینترنت شده، وزیر معتقد است که کیفیت سرعت اینترنت افزایش داشته است. وی در ادامه گفت: اینکه سرعت اینترنت ما چه در وضعیتی قرار دارد را باید از کاربران بپرسیم. به جای اینکه ما به عنوان یک وزیر از عملکرد خودمان دفاع کنیم، میتوانیم یک نظرسنجی با موضوع اینکه آیا از سرعت اینترنت راضی هستید را در فضای مجازی منتشرکنیم و مردم کاملا صادقانه به این سوال پاسخ دهند. بهتر است تمام وزیران محترم ارزیابی کار خودشان را به مردم بسپارند.
نظارت بر فضای مجازی نباید باعث اختلال و کندی اینترنت شود
همچنین سعید امینیان کارشناس فناوری اطلاعات در گفتوگو با «جهانصنعت» گفت: مساله پهنای باند اینترنت در حال حاضر نسبت به سالهای قبل موضوع مهمتری برای کاربران شده است. مخصوصا کاربرانی که کسبوکار خودشان را در بستر فضای مجازی قرار دادهاند. بنابراین این کاربران باید اعتماد داشته باشند که سرعت اینترنت مشکلاتی را برای کسبوکارشان به وجود نمیآورد. همچنین اختلالاتی که در وضعیت سرعت اینترنت به وجود میآید میتواند ناشی از سرویسدهندهها و یا از شبکههای داخلی که اینترنت را توزیع میکنند و در اختیار کاربران قرار میدهند، باشد. او افزود: بحثهایی همانند شبکه ملی اطلاعات و نظارت بر فضای مجازی بر سرعت اینترنت تاثیر بسزایی دارد و اختلالات دائم و موقتی را به همراه دارد. این نظارتها نباید به شکلی باشد که باعث اختلال و کندی سرعت اینترنت شود. در ماههای اخیر شکایتهای بسیاری توسط کاربران شخصی و کسبوکارها در خصوص سرعت اینترنت شده و عملا احساس کردهاند که مشکلات فراوانی در بحث کیفیت سرعت اینترنت وجود دارد. اگر قرار است کنترل و نظارتی در فضای مجازی باشد نباید باعث افت کیفیت اینترنت شود. اما متاسفانه در چند ماه اخیر به این شکل نبوده و مشکلات فراوانی را به وجود آورده است.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانپیشنهاد ویژهخواندنیدانش و فناوریلینک کوتاه :