xtrim

کوبا نمی‌تواند غلات ایران را تامین کند

به گزارش جهان صنعت نیوز:   کسری لشگری در پاسخ به این پرسش که معاون اقتصادی وزارت امور خارجه اعلام کرده است می‌توان نفت را به کوبا داد و در ازای آن غلات و نهاده دریافت کرد، آیا در عمل امکان عملیاتی کردن چنین طرح‌هایی برای ما وجود دارد؟ گفت: شرایط آب و هوایی کوبا به گونه‌ای نیست که بتواند غلات ایران را تامین کند.

وی با بیان اینکه نمی‌توان پشتوانه منطقی برای این اظهارنظرها پیدا کرد، افزود: برای تامین نیاز غلات باید مراودات تجاری را با کشورهایی که جزو تامین‌کنندگان عمده و اصلی غلات در دنیا محسوب می‌شوند مانند برزیل، آرژانتین، آمریکا، استرالیا، کانادا، اروگوئه، آلمان و فرانسه توسعه بدهیم.

این فعال صنفی تامین نهاده در کشور را به مانند کلاف سردرگمی تشبیه کرد که نمی‌توان سررشته آن را پیدا کرد و افزود: دولت اعلام کرد که نهاده با ارز نیمایی وارد خواهد شد اما هنوز تاجری نمی‌تواند با این ارز ثبت سفارش کند. علاوه بر این نرخ قیمت‌ها تغییر کرد. این در حالی است که در سامانه بازارگاه نرخ نهاده مانند سابق است و تغییری نکرده است، اینجا این پرسش مطرح است چرا با وجود تخصیص نهاده با قیمت‌های سابق شاهد گران شدن کالاهای اساسی در بازار هستیم؟

لشگری خاطرنشان کرد: بعد از رسانه‌ای شدن اصلاح نظام یارانه‌ها نرخ نهاده در بازار آزاد روند تصاعدی به خود گرفت و قیمت ذرت تا کیلویی ۱۳ هزار و ۷۰۰ تومان نیز ارتقا پیدا کرد.

وی با بیان اینکه سازمان تعاونی روستایی و اتحادیه سراسری دامداران کشور تجربه تجارت را ندارند، افزود: این دیدگاه طرح شد که بخش خصوصی از واردات نهاده سودهای هنگفت برده است. اینجا این پرسش مطرح است که آیا دولت برای اتحادیه دامداران که یکی از وظایف ذاتی آن تامین نهاده است کمک کرده است؟ آیا ما نیروهای خود را برای جنگ اقتصادی آماده کرده‌ایم و آنها را به میدان اعزام کرده‌ایم؟ به نظر من سازمان تعاون روستایی اقبال خوبی در این زمینه نخواهد داشت و تجربه خرید میوه شب عید این مهم را به خوبی به همگان ثابت کرد.

بازرس اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور ادامه داد: به نظر من دولت بنا ندارد بخش خصوصی در زمینه واردات نهاده فعالیتی انجام بدهد و مایل است این وظیفه را خود یا شرکت‌های وابسته به دولت انجام دهند.

به گفته لشگری، بخش خصوصی هیچ‌گاه نتوانست در زمینه تهاتر موفق شود و در قبال صادرات اوره، نهاده وارد کند، چراکه هیچگاه حمایتی که از دلال‌های نفتی می‌کردند از ما نکردند و اقتصادی بودن تهاتر از بین رفت. تضامین در تهاتر نیز آماده نیست. کدام شرکت این ریسک را می‌کند که ابتدا نهاده و غلات را به ایران بدهد. ما ارتباطات بانکی نداریم و همین مساله امکان مراودات را تقلیل می‌دهد.

قیمت جدید نهاده‌های دامی اعلام شد

گفتنی است معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در نامه‌ای قیمت‌های جدید نهاده‌های دامی را اعلام کرد. در متن نامه عباس عسگرزاده به رییس قرارگاه رصدخانه کشاورزی و سرپرست مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات آمده است: با عنایت به مردمی‌سازی و اصلاح سیاست ارز ترجیحی و ضرورت تامین به موقع نهاده‌های مورد نیاز دام وذطیور کشور و همچنین تغییرات جهانی قیمت این کالاها ضروری است فرآیند تعیین قیمت‌ها در سامانه به گونه‌ای انجام پذیرد که خللی در فرآیند تامین نهاده‌ها اتفاق نیفتد.

لذا با توجه به تعیین و اعلام سقف قیمت فروش نهاده‌های ذرت، جو و کنجاله سویا در مبادی ورودی به شرح زیر مقتضی است ترتیبی اتخاذ شود تا قیمت جدید این نهاده‌ها در سامانه بازارگاه نهاده‌های کشاورزی اعمال شود. در این نامه آمده است که سقف قیمت فروش نهاده درمبادی ورودی برای هر کیلو ذرت ۱۱ هزار و ۳۰۰ تومان، برای هر کیلو جو ۱۱ هزار و ۳۰۰ تومان و برای هر کیلو کنجاله سویا ۱۶ هزار و ۳۰۰ تومان تایید شده است.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 262547
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *