شهروندان و دولت، دو خط موازی
به گزارش جهان صنعت نیوز: شهروندان ایرانی نیز با شگفتی به این داوریهای دولت نگاه کرده و به زبان بیزبانی میگویند برای آنها و کسبوکار و معیشتشان در این ۱۰ ماه حاکمیت دولت سیزدهم رخدادی امیدوارکننده و درخشان نمیبینند. به این ترتیب دولت و شهروندان در باور کردن سخنان و رفتارهای هم دو خط موازی هستند که هرگز به هم نرسیدهاند و با ادامه شرایط موجود دستکم در کوتاهمدت همچنان دو خط موازی خواهند بود.
دولت سیزدهم لابد از راههای گوناگون از درون و از گرفتاریهای شهروندان ایرانی آگاهی کامل دارد و میداند شهروندان ایرانی به این نتیجه رسیدهاند که رژیم تحریم آمریکا که از ۱۳۹۷ تشدید شده و پایههای اقتصاد ایران را به سستی کشانده است دلیل اصلی بدبختی آنها از جمله رشد نرخ تورم به مثابه بزرگترین بدبختی است. شهروندان ایرانی روزی این دولت را باور میکنند و زاویهشان را با دولت به گونهای آرایش میدهند که از ادامه دو خط موازی دور شده و با دولت احساس نزدیکی کنند که سایه شوم تحریم را از سر ایرانیان بردارد. شهروندان ایرانی به هر دلیل همین امروز با وجود پرداخت یارانهای نزدیک به یک میلیون و۴۰۰ هزار به یک خانواده چهارنفره که در سبد سه دهک فقیرترین شهروندان قرار دارند و نزدیک به یک میلیون تومان به شش دهک دیگر به این باور نرسیدهاند که این رخداد سطح رفاه آنها را افزایش داده و باور دارند که همه انواع کالاها و خدمات به اندازهای افزایش یافته است که احساس فقر بیشتری میکنند.
واقعیت این است که وزیر اقتصاد، رییس بانک مرکزی و رییس سازمان برنامه و بودجه و سایر وزرای اقتصادی و نیز معاونان رییسجمهور در حوزه اقتصاد با شهروندان گونهای سخن میگویند که دارای کمترین ضریب نفوذ از نظر اعتمادسازی است و در عمل نیز سرگرم کارهایی هستند که به بنیان و اساس آسیبدیدگی اقتصاد خانوارها سودی نمیرساند. به طور مثال دولت سیزدهم میتواند در یک اقدام پژوهشی- علمی و با استفاده از پژوهشگران ممتاز ایرانی در حوزه اقتصاد و جامعهشناسی و نیز سیاست درباره اینکه شهروندان نسبت به تاثیر تحریم بر کسبوکارشان چگونه میاندیشند نظرخواهی کرده و نتیجه را در بالاترین نهادهای اثرگذار طرح کند.
لینک کوتاه :