xtrim

روزهای سیاه در انتظار سرمایه‌گذاران

به گزارش جهان صنعت نیوز:   با وجود کاهش بیش از ۵۰ درصدی بازار نسبت به بالاترین حد خود، مدیر عامل این بانک می‌گوید که اتفاقات بدتری در پیش است. «جیمی دیمون» از حامیان ارزهای دیجیتال نبوده است. با این وجود، بانکی که او به‌عنوان مدیرعامل، ریاست آن را بر عهده دارد، موضع خود را نسبت به دارایی‌های دیجیتال کاهش داده و با برنامه‌های مختلفی برای ارائه گزینه‌های معاملات ارز دیجیتال به مشتریان خود پیش رفته است. با توجه به بازار رمزارزهای دیجیتال همچنین این مورد که در حال حاضر بازار تا حدی در معرض دید قرار گرفته، «دیمون» توضیح داد که بانک انتظار کاهش بیشتری دارد.

مدیرعامل این موضع را در یک کنفرانس خدمات مالی اعلام و اظهار کرد که «طوفانی اقتصادی» بازار را تکان خواهد داد. بدیهی است که چنین چیزی در تمام بازارهای مالی موج می‌زند و بازار رمزارزهای دیجیتال نیز در امان نخواهد بود. «دیمون» به سرمایه‌گذاران ارزهای دیجیتال توصیه کرده است که خود را آماده کنند زیرا وی انتظار نوسانات بازار را دارد. به دلیل این واقعیت که فدرال‌رزرو اجرای سیاست‌های انقباض کمی را آغاز خواهد کرد و باعث می‌شود فدرال‌رزرو نقدینگی را از بازار حذف کند. «دیمون» هشدار داد: ابرهای طوفانی در راه هستند و فقط نمی‌دانیم که این طوفان کوچک است یا ابرطوفان خواهد بود. به نقل از باینسس، با نگاهی به نمودارها، نیازی به کارشناس نیست تا متوجه شود که بازار رمزارزهای دیجیتال نیمه اول سال ۲۰۲۲ خشن بوده است. سقوط بیش از یک تریلیون دلار در کمتر از یک سال بازار را از بین برده است و اگر «دیمون» درست بگوید، ممکن است تنها آغاز راه باشد. اگر فدرال‌رزرو انقباضات کمّی را آغاز کند و نقدینگی را از بازار خارج کند، بر قدرت خرید اکثر سرمایه‌گذاران تاثیر می‌گذارد و باعث می‌شود پول بیشتری از ارزهای دیجیتال خارج شود. چنین کاهشی می‌تواند بازار را چند سال عقب بیندازد و آن را در پایین‌ترین سطح سال ۲۰۲۰ قرار دهد. اگر بازار رمزارز به روند بازار سهام ادامه دهد که در سال جاری در نزول مداوم بوده‌، کاهش شدید نقدینگی باعث می‌شود که بازار سهام به‌طور قابل‌توجهی تکان بخورد و تاثیر نامطلوبی در بازار رمزارزهای دیجیتال ایجاد کند.

پیش‌بینی ریزش «بیت‌کوین»؛ کف قیمت کجاست؟

opal

اگرچه برخی از معامله‌گران فکر می‌کنند که بیت‌کوین کف قیمتی خود را ثبت کرده، اما داده‌های درون زنجیره‌ای منتشرشده توسط شرکت «گلس‌نود» به یک کاپیتولاسیون (تسلیم شدن و فروش) دیگر اشاره می‌کنند. به گزارش سایت کوین تلگراف، شاخص NUPL که میزان سود/ زیان خالص محقق‌نشده نسبت به ارزش بازار را ردیابی می‌کند، نشان می‌دهد که کمتر از ۲۵ درصد از ارزش بازار در سود هستند که این وضعیت، مشابه ساختار بازار پیش از کاپیتولاسیون در بازارهای نزولی قبلی است. بر اساس رویدادهای کاپیتولاسیون قبلی، اگر بیت‌کوین حرکت مشابهی را در سطوح فعلی تجربه کند، قیمت آن ممکن است تا محدوده بین ۵۶۰/۲۰ دلار تا ۷۰۰/۲۵ دلار کاهش یابد.

همچنین یکی دیگر از معیارهایی که می‌تواند به پیش‌بینی کف قیمت «بیت‌کوین» کمک کند، ضریب مایر است؛ شاخصی که نسبت بین قیمت و میانگین متحرک ۲۰۰ روزه را اندازه‌گیری می‌کند. طبق گفته «گلس‌نود»، در بازارهای نزولی قبلی، شرایط فروش بیش از حد یا ‌ارزش پایین برای «بیت‌کوین»، با کاهش ضریب مایر به محدوده ۶/۰ تا ۸/۰ همزمان بوده و این دقیقا همان محدوده‌ای است که «بیت‌کوین» اکنون در آن قرار دارد. بر اساس «پرایس‌اکشن» بیت‌کوین در بازارهای نزولی قبلی، محدوده معاملاتی اخیر «بیت‌کوین» بین ۲۰۰/۲۵ دلار تا ۷۰۰/۳۳ دلار با فاز B در چرخه‌های نزولی قبلی مطابقت دارد و می‌تواند کف قیمت بیت‌کوین در چرخه فعلی را نشان دهد. در این میان، داده‌های ارائه‌شده توسط LookIntoBitcoin نیز، قیمت واقعی برای «بیت‌کوین» تا تاریخ ۵ ژوئن را برابر با ۶۰۱/۲۳ دلار نشان می‌دهند. ترکیب این دو معیار نشان می‌دهند که کف قیمت بیت‌کوین می‌تواند در محدوده ۶۰۰/۲۳ دلار تا ۲۰۰/۲۵ دلار باشد. فروش در شرایط فعلی بازار تا حد زیادی تحت سلطه هولدرهای کوتاه‌مدت بوده است؛ مشابه رفتاری که در دو بازار نزولی قبلی هم مشاهده شده بود که در آن، هولدرهای بلندمدت بیش از ۹۰ درصد سود در بازار را در اختیار داشتند. کاهش اخیر قیمت «بیت‌کوین» به زیر ۳۰ هزار دلار باعث شد که درصد عرضه در سود برای هولدرهای بلندمدت به بالای ۹۰ درصد افزایش یابد. طبق گفته «گلس‌نود»، ماینرها نیز در ماه‌های اخیر فروشنده بوده‌اند؛ چون کاهش قیمت «بیت‌کوین»، سودآوری آنها را هم با مشکل مواجه کرده و منجر به کاهش کل موجودی ماینرها به ۵ هزار تا ۸ هزار بیت‌کوین در ماه شده است. اگر قیمت «بیت‌کوین» همچنان به کاهش ادامه دهد، افزایش کاپیتولاسیون ماینرها دور از ذهن نیست. در این میان، بررسی ضریب پوئل می‌تواند به پیش‌بینی رفتار ماینرها کمک کند. این ضریب، بر میزان عرضه «بیت‌کوین» تمرکز دارد و نشان‌دهنده سودآوری استخراج ماینرها است. داده‌های تاریخی نشان می‌دهند که این شاخص در طول مراحل پایانی بازارهای نزولی قبلی به منطقه زیر ۵/۰ کاهش یافته بود که هنوز در چرخه فعلی رخ نداده است. بر اساس شرایط فعلی بازار، کاهش تقریبا ۱۰ درصدی قیمت «بیت‌کوین» می‌‌تواند منجر به یک رویداد کاپیتولاسیون نهایی توسط ماینرها شود که شبیه کاهش قیمت و فروش در اوج بازارهای نزولی قبلی است.

این ریزش‌ها دور از ذهن نبود

ایوب ترابی کارشناس بازار رمزارزها در خصوص آینده بازار کریپتوکارنسی به «جهان صنعت» گفت: بحث کریپتوکارنسی معقوله اصلی آن بر مبنای بیت‌کوین است. پیشنهادهای بعدی که در حوزه بلاکچین مطرح می‌شوند می‌توانند موفقیت‌آمیز باشند یا نباشند. بحثی که در حال حاضر مطرح است این است که چنین پیشنهاداتی نمی‌توانند مبنای بازار را تحت‌الشعاع قرار دهند. به عنوان مثال رمزارز «لونا» بود که در اول مسیر خوب پیش رفته بود و ایده و زیرساخت مناسبی داشت. ولی در راه‌اندازی پروژه دیفای نکته‌ای را فراموش کرده بودند که فشار خرید و فروش آن را پیش‌بینی نکرده بودند و چنین ریزشی اتفاق افتاد.

وی در ادامه گفت: با این حال نکته بسیار مثبت در این حوزه این است که نشان داد این پروژه حکومت مرکزی نداشت تا این بازار را کنترل کند و خودش به عنوان یک سیگنال عمل می‌کرد. ترابی در ادامه افزود: نکته دیگری که باعث ریزش این بازار شد شوک اخباری بود که اعلام شد و تورم پولی آمریکا در این بازار تاثیرگذار بود. بعد از این اتفاقات حجم فروش زیاد استیبل کوین «لونا» این معقوله را دستخوش تغییرات کرد. در چنین بازاری که تمام سیستم آن بر مبنای عرضه و تقاضا است زمانی که عرضه زیادی رخ دهد طبیعتا قیمت‌ها تحت تاثیر قرار می‌گیرند و شروع به ریزش می‌کنند. در سالیان گذشته چنین اتفاقاتی رخ داده است و چنین ریزشی دور از ذهن نبود. وی در پایان گفت: اینکه آیا بازار نابود شده است اینگونه نیست و ما چنین ریزش‌هایی را شاهد بودیم. همچنین امروزه درگیر جنگ استیبل‌کوین‌ها هستیم و اگر بتوانیم در بازار معنای استیبل کوین را مشخص کنیم بسیاری از مشکلات حل می‌شود.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانپیشنهاد ویژهخواندنیدانش و فناوری
شناسه : 266803
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *