xtrim

روند کاهشی قیمت محصولات فولادی در بازارهای جهانی

به گزارش جهان صنعت نیوز:  در هفته‌ای که گذشت با کاهش محدودیت‌های کرونایی و افزایش امید به بهبود اوضاع بازار، سنگ‌آهن وارداتی خلوص ۶۲ درصد در چین تا اواسط هفته از ۱۴۳ دلار به بیشتر از ۱۴۶ دلار هر تن سی‌اف‌آر بهبود داشت. به این ترتیب تقاضا برای این محصول بهبود پیدا کرد و عرضه محدود شد؛ در نتیجه بازار رشد کرد ولی تا آخر هفته قیمت به حدود ۱۴۱ دلار کاهش یافت.

نگرانی‌های جدیدی در مورد افزایش مجدد شیوع کرونا مطرح شده آن هم زمانی که اقتصاد این کشور تازه در حال بهبود و خروج از بحران اخیر کرونا بود. در شانگهای تنها ده روز پس از برداشته شدن قرنطینه‌ها مجددا دور جدیدی از آزمایش‌های سراسری کرونا آغاز شده که به دلیل رویت تعدادی آمار ابتلای مجدد بود.

هفته گذشته در بازار ترکیه متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین ۱ و ۲ ( ۲۰-۸۰ ) روند نزولی داشت و از ۴۳۵ دلار به ۴۳۲ دلار هر تن سی‌اف‌آر رسید. آخر هفته معامله‌ای برای قراضه اروپا در ۳۹۵ دلار هر تن سی‌اف‌آر نیز شنیده شد. قراضه صادراتی سنگین کلاس ۲ ژاپن ۴۰۶ دلار هر تن سی‌اف‌آر بود. متوسط قیمت قراضه وارداتی سنگین در شرق آسیا نیز ۵۰۰ دلار هر تن سی‌اف‌آر شنیده شد.

بیلت

هفته گذشته میلادی آخرین متوسط قیمت بیلت صادراتی سی‌ای‌‌اس ۵۹۰ دلار هر تن فوب بود. در بازار واردات جنوب شرق آسیا آخرین قیمت بیلت وارداتی۶۲۳ دلار هر تن سی‌اف‌آر شنیده شد. در ترکیه بیلت وارداتی هفته گذشته از ۶۵۵ دلار به ۶۲۸ دلار هر تن سی‌اف‌آر رسید. در چین هم بیلت وارداتی ۶۳۱ دلار هر تن سی‌اف‌آر بود.

مقاطع

در چین متوسط قیمت میلگرد صادراتی ۳ دلار ارزان‌تر شده و ۷۱۱ دلار هر تن فوب شنیده شد. میلگرد صادراتی ترکیه نیز ۷۵۵ دلار هر تن فوب باقی ماند. در بازار داخلی ترکیه آخرین قیمت میلگرد ۷۵۰ دلار هر تن درب کارخانه بود اما برخی در ۷۳۵ دلار نیز پیشنهاد می‌دادند. میلگرد صادراتی سی‌ای اس ۶۳۰ تا ۶۶۵ دلار هر تن فوب بود. همچنین در بازار داخلی آمریکا میلگرد در ۱۱۷۵ دلار هر شورت تن درب کارخانه ثبات داشت. در بازار داخلی اروپا نیز میلگرد در ۱۱۸۵ یورو هر تن درب کارخانه باقی ماند.

ورق

هفته گذشته میلادی ورق گرم صادراتی سی‌ای‌اس از ۷۶۵ دلار به ۶۸۰ تا ۷۴۰ دلار هر تن فوب دریای سیاه رسید. متوسط قیمت ورق گرم صادراتی چین نیز از ۷۵۰ تا ۷۷۵ دلار به ۷۵۰ دلار هر تن فوب کاهش داشت. در بازار جنوب شرق آسیا آخرین قیمت ورق گرم وارداتی ۷۵۸ دلار هر تن سی‌اف‌آر بود. در بازار داخلی اروپا نیز ورق گرم ۹۷۵ یورو هر تن درب کارخانه بود. در بازار داخلی آمریکا نیز ورق گرم در ۱۲۴۰ دلار هر شورت تن درب کارخانه باقی ماند.

راهکار چین برای جلوگیری از رکود اقتصادی

در این بین، تورم کارخانه‌ای چین در ماه می به پایین‌ترین سرعت خود در ۱۴ ماه اخیر رسید، زیرا تقاضای ضعیف برای فولاد، آلومینیوم و سایر کالاهای صنعتی کلیدی به دلیل محدودیت‌های سختگیرانه کووید- ۱۹ و کاهش روند جهانی قیمت‌ها به سرعت افزایش یافت.

اداره ملی آمار چین، اخیرا اعلام کرده که شاخص قیمت تولیدکننده پس از رشد ۸ درصدی در ماه آوریل و مطابق با پیش‌بینی‌های نظرسنجی رویترز، ۴/۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافت و این کمترین مقدار از مارس ۲۰۲۱ بود. شاخص قیمت مصرف‌کننده در ماه می ۱/۲درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافت که مطابق با رشد آوریل بود. در نظرسنجی رویترز، انتظار می‌رفت که شاخص قیمت مصرف‌کننده ۲/۲ درصد افزایش یابد.

فشارهای ملایم قیمت‌ها همچنین به بانک مرکزی چین اجازه می‌دهد تا محرک‌های بیشتری را برای حمایت از اقتصاد حتی در شرایطی که مقامات پولی در بیشتر کشورها در تلاش برای کاهش تورم با افزایش شدید نرخ بهره هستند، منتشر کند. شیانا یوئه اقتصاددان چین در کپیتال اکونومیکس، گفت: تورم در کارخانه در باقی سال به مسیر نزولی خود ادامه خواهد داد. دومین اقتصاد بزرگ جهان در ماه‌های اخیر به طور قابل توجهی کند شده است که تحت تاثیر کنترل‌های سختگیرانه کووید‌۱۹، اختلال در زنجیره تامین و تولید و مصرف قرار گرفته است. کابینه چین در اواخر ماه می، بسته‌ای متشکل از ۳۳ اقدام را برای احیای اقتصاد این کشور اعلام کرد.

بر اساس گزارش انجمن خودروهای مسافری چین، فروش خودروهای چینی در ماه می نسبت به آوریل افزایش یافت اما همچنان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶ درصد کاهش داشت. نرخ بیکاری شهری در ماه آوریل به ۱/۶ درصد افزایش یافت که بالاترین میزان از فوریه ۲۰۲۰ و بسیار بالاتر از سقف هدف دولت ۵/۵ درصد است. پکن مجموعه‌ای از اقدامات از کاهش نرخ‌های وام‌دهی معیار گرفته تا تاخیر در بازپرداخت وام‌ها را برای جلوگیری از رکود اقتصادی اتخاذ کرده است. گلدمن ساکس ماه گذشته پیش‌بینی رشد سال ۲۰۲۲ خود را از ۵/۴ درصد به ۴ درصد و کمتر از هدف رسمی چین که حدود ۵/۵ درصد بود، کاهش داد.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانصنعت و معدن
شناسه : 267556
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *