عربستان و گروه B پشت پرده حمله به نفتکشها در دریای عمان؟
جهان صنعت نیوز| محمود صادقی درباره دیدار نخستوزیر ژاپن با رهبر انقلاب در پاسخ به این سوال که رهبری گفتهاند شخص ترامپ را شایسته مبادله هیچ پیامی نمیدانم؛ آیا اگر با شخص یا دولت دیگری غیر از ترامپ و جمهوریخواهان روبرو بودیم نظر کشور میتوانست درباره ارسال پیام به آمریکا متفاوت باشد، گفت: به نظر میآید رهبری علت این واکنش خود را بیان کردهاند که علت این است که این رئیسجمهور عهدشکنی کرده و توافقی که بعد از چندسال به دست آمده را آشکارا نقض کرده است و از آن خارج شده و این اعتماد وجود ندارد که بخواهند مبادله پیام یا مذاکرهای کنند.
این نماینده اصلاحطلب مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: با توجه به عهدشکنی آمریکا، ایران دوباره بر چه مبنایی اعتماد کند و وارد گفتوگو و مذاکره شود؟ اگر بنا باشد طرف مقابل بدون مبنا و بیجهت توافقات را بر هم بزند اعتمادی باقی نمیماند و به نظر من رهبری موضعی اصولی گرفتند.
این نماینده مجلس دهم در پاسخ به این سوال که فکر میکنید باتوجه به خواست آمریکا برای مذاکره با ایران آیا امکان دارد آنها برای جلب نظر ایران به برجام بازگردند و زمینه مذاکرات مجدد را فراهم کنند، گفت: به نظر من باتوجه به اقدامی که آمریکاییها طی این مدت انجام دادهاند اوضاع مقداری پیچیده شده است. خواسته آنها عملا این است که مذاکره جدیدی صورت بگیرد و برخی نیز با توجه به روانشناسی ترامپ و افکار عمومی آمریکا تحلیلشان این است که برای مذاکره اگر امتیاز خاصی هم به آمریکا ندهید و به صورت تشریفاتی مذاکرهای انجام شود ولو ماهیاتا تفاوت چندانی با توافق قبلی هم نداشته باشد احتمالا میتواند او را قانع کند.
صادقی در پاسخ به این سوال که انفجار دو نفتکش ژاپنی در خلیج فارس همزمان با دیدار نخستوزیر این کشور با رهبری به چه معنا است، گفت: این نکتهای قابل تامل است. به نظر میآید تقریبا در همان زمانی که آقای آبه در راه دفتر رهبری بودند این دو کشتی به فاصله کوتاهی دچار انفجار شدند. با توجه به اینکه گفته شده این کشتیها مرتبط با ژاپن هستند، بعید نیست که این کار گروه بی و عربستان باشد و شاید میخواستند اخطاری هم به ژاپن بدهند. ما باید عزت و صلابت خود را در مقابل آمریکا حفظ کنیم.
این عضو فراکسیون امید مجلس ادامه داد: نکته مهمی که آقای ظریف از قبل به عنوان راهبرد و تاکتیک بیان کردند باید مورد توجه باشد و آن تاکتیک مبنی بر جدا کردن تیم بی و تندروها از رئیسجمهور آمریکا است، به نظر من این راهبرد باید در این مذاکرات مورد توجه باشد. به خصوص این حرکت نشان میدهد که هرگونه مذاکره و نزدیکی بین ایران و آمریکا و متحدانش بر خلاف خواست جنگطلبهای منطقهای و اسرائیل و عربستان است. مقامات ایران حتما این جنبه از مسائل را در نظر گرفتهاند که این سفر و مذاکره را پذیرفتند و مسئولان ایرانی باید مراقب این جهت هم باشند.
این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در پاسخ به این سوال که ما باید در مقابل این رفتارها چه واکنشی نشان دهیم، گفت: ما نیز باید آمادگی خود را در زمینه نظامی و جنبههای مختلف سیاسی کاملا حفظ کنیم و موضع رسمی ما هم اعلام شده که به دنبال افزایش تنش و جنگ نیستیم و طبیعی است که باید مراقبت کنیم.
نماینده مردم تهران در پاسخ به این سوال که ترامپ به آبه گفته که مذاکره ایران با آمریکا به پیشرفت ایران ختم میشود، حال آیا تحلیل آنها درست است و پیشرفت ایران چقدر وابسته به مذاکره با آمریکا است، گفت: مذاکره برای مذاکره که طبعا فایدهای ندارد اما اگر مذاکره بتواند به نتایجی همچون کاهش تنشها، دست برداشتن آمریکا از عهدشکنی و لغو تحریمها منجر شود حتما مفید است. ما مقاومت میکنیم اما تحریمها به شدت اقتصاد ایران را تحت تاثیر قرار داده است، طبیعی است که اگر خروجی این مذاکرات در جهت رفع تحریمها که معنای دیگر آن بازگشت به برجام است باشد میتواند مفید باشد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا باتوجه به رد کردن درخواست مشخص ترامپ از سوی ایران برای مذاکره وضعیت معیشتی مردم و همچنین اوضاع منطقه سختتر خواهد شد، گفت: ما نباید ژاپن را فقط حامل پیام آمریکا ببینیم، بلکه ژاپن به عنوان یک کشور مصرف کننده انرژی که بخش عمده انرژی این کشور از خلیج فارس تامین میشود به شدت نگران افزایش تنش در منطقه است، خود ژاپن هم جدا از بحث آمریکا در بحث کاهش تنشها ذینفع است و از بروز یک تنش در این منطقه متضرر میشود.
فلاحت پیشه: مواضع رهبری در دیدار با نخست وزیر ژاپن، آمریکا را خلع سلاح کرد
همچنین مهر نوشت: رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه پاسخهای رهبر انقلاب به ترامپ، آمریکا را در زمینه نفس مذاکره خلع سلاح کرده است، گفت: آمریکاییها فقط به دنبال مذاکره صوری هستند.
حشمتالله فلاحت پیشه با اشاره به دیدار نخست وزیر ژاپن با مقام معظم رهبری گفت: پاسخ رهبر انقلاب به پیام ترامپ مبتنی بر کاهش مناسبات سیاسی ایران و آمریکا به ویژه در زمینه برجام بود.
وی اظهارداشت: پاسخ های صریح مقام معظم رهبری به معنای پایان دیپلماسی نیست، بدین معناست که اختلافات فی مابین با هر نسخه ای حل نمی شود. آمریکاییها عملاً یک رژیم مذاکره مهم مثل برجام را برهم زدند و در حال حاضر نیز ایران اطمینانی به این دولتمردان ندارد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: این پیام، پیام صریحی بود، من معتقدم این پیام صریح به معنای شکست دیپلماسی نیست، بلکه به معنای واقع گرایانهتر شدن دیپلماسی و خروج دیپلماسی بین ایران و آمریکا از حالت حرف به عمل است.
وی با بیان اینکه پاسخ مقام معظم رهبری تفاوت موضوع ایران با کره شمالی را نشان داد، گفت: علیرغم اینکه مذاکرات مستقیمی بین آمریکا و کره شمالی صورت گرفت و الان مذاکرات سوم بین آمریکا و رهبر کره شمالی مطرح است اما عملاً هیچ گام کوچکی هم برداشته نشده است.
فلاحت پیشه گفت: پاسخ های مقام معظم رهبری نشان داد که شکل دیپلماسی برای جمهوری اسلامی ایران مهم نیست، بلکه محتوای آن مهم است و در واقع پاسخی به مذاکره صوری است که آمریکایی ها مطرح می کنند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: آمریکاییها دو راه را در پیش دارند، اول از فضای جنگ روانی و چالش سیاسی بازگردند چراکه انرژی آمریکا در این زمینه تا حد زیادی به هدر رفته است، دوم اینکه وارد فاز عملی شوند و اوضاعی که خراب کرده اند را مدیریت کنند و تحریم ها را به حالت پیش از نقض برجام بازگردانند. این امکان، امکان واقع گرایانهتری است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی گفت: پیام ایران داده شد و در درجه اول ما باید همین پیامی را که برای مدیریت امنیت در منطقه داده ایم، در دستور کار قرار دهیم تا طرف های متقابل فضای چالش را ایجاد نکنند.
وی خاطر نشان کرد: آمریکا در زمینه نفس مذاکره خلع سلاح شده است و ما منتظر گام بعدی آنها هستیم.
عمومی
لینک کوتاه :