درخواست تامین عادلانه برق کارخانه‌ها

به گزارش جهان صنعت نیوز:  سهمیه‌بندی برق آسیب به کل زنجیره فولاد و تولید است. با اینکه هر سه فاز سهمیه‌بندی برق، یک ماهه است اما گفته می‌شود که محدودیت‌ها، کل زنجیره فولاد را تحت‌الشعاع قرار داده است؛ چراکه تمام بخش‌های تولیدی در زنجیره صنعتی فولاد به هم وصل هستند. همزمان با بالا رفتن دمای هوا روند مصرف برق در کشور رو به افزایش گذاشت. بر همین اساس وزارت نیرو با هدف بهینه‌سازی و کاهش مصرف اقدام‌هایی را در دستور کار قرار داد. برخی اقدام‌ها در بخش صنعت نیز اعمال محدودیت برای صنایع انرژی‌بر در ساعت‌های اوج بار شبکه بود تا از این راه امکان تامین برق پایدار برای سایر مشترکان و نیز تداوم فعالیت تولیدی صنایع فراهم شود.

نظرات کارشناسی انجمن فولاد مد نظر قرار گیرد

پیرو نامه انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران درباره ایرادهای مطرح‌شده به برنامه وزارت نیرو در محدودیت‌های مصرف برق کارخانه‌های فولادی، معاون وزارت صمت در نامه‌ای از شرکت مدیریت شبکه برق ایران خواست تا نظرات کارشناسی انجمن فولاد را درباره اصلاح این برنامه مدنظر قرار داده و اقداماتی جهت تامین بهتر برق صنایع فولاد کشور انجام دهد.

آخرین روز از خردادماه سال جاری، سیدرسول خلیفه‌سلطانی دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در نامه‌ای خطاب به سیدمهدی نیازی معاون هماهنگی و محیط کسب‌وکار وزارت صمت ضمن اشاره به تصمیمات اخذ شده پیرامون اصلاح محدودیت‌های برق مصرفی کارخانه‌های زنجیره فولاد، بر مغایرت‌های متعدد در میزان واقعی مصرف این کارخانه و اعداد مندرج در برنامه ارائه‌شده توسط وزارت نیرو اشاره کرد.

انجمن فولاد در نامه خود به معاون هماهنگی و محیط کسب‌وکار وزارت صمت و همچنین در جلسه مشترک خود با وزارتخانه‌های صمت و نیرو اعلام کرده بود که برنامه ابلاغی وزارت نیرو برای محدودیت‌های مصرف برق واحدهای فولادی در موارد متعددی مصرف واقعی برق کارخانه‌ها را مبنای اعمال محدودیت‌ها قرار نداده و اعداد موجود در این برنامه با مصرف واقعی برق شرکت‌ها مغایرت دارد.

این انجمن استدلال کرده است که فارغ از دیماند خریداری‌شده هر یک از شرکت‌ها، میزان محدودیت اعمال‌شده در تامین برق کارخانه‌های زنجیره فولاد، حتی از ۵۰ درصد میانگین برق مصرفی آنان نیز بیشتر است؛ این در حالی است که وزیر نیرو در جلسه خود با هیات‌مدیره این انجمن، وعده داده بود که حداکثر میزان اعمال محدودیت در تامین برق مصرفی صنعت فولاد طی دوره سه ماهه محدودیت‌ها ۳۰ درصد باشد.

همچنین انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران برای آنکه وعده وزیر نیرو در رابطه با تامین بهتر برق صنایع فولاد محقق شود، درخواست کرده است که فعالیت شبانه کارخانه‌های زنجیره فولاد از ساعت ۲۳ تا ۹ صبح تا پایان تابستان، بدون محدودیت تامین برق صورت گیرد.

ضرورت لحاظ محدودیت‌های فنی تولید فولاد

انجمن فولاد در نامه خود همچنین گفته است که مسائل فنی تولید فولاد در کوره‌های قوس الکتریکی، القایی و کوره بلند در برنامه محدودیت‌های برق وزارت نیرو باید مدنظر قرار گیرد و میانگین مصرف برق مجاز هر واحد فولادی در طول ۲۴ ساعت شبانه‌روز محاسبه شود و مدیریت آن بر اساس تکنولوژی تولید هر کارخانه باید به واحدهای فولادی واگذار شود.

بدیهی است که با درنظر گرفتن مسائل فنی تولید فولاد در برنامه محدودیت‌ها، در ساعات اوج مصرف برق مطابق با اعلام قبلی اداره برق منطقه‌ای، واحدهای تولیدکننده فولاد کشور نهایت همکاری با شبکه برق در رعایت سقف میانگین مصرف (کیلووات ساعت) را خواهند داشت.
انجمن تولیدکنندگان همچنین در نامه خود آورده است که ایجاد توازن عادلانه در تامین برق کارخانه‌های زنجیره فولاد، نیازمند بررسی کارشناسی و اصلاح برنامه اعلامی وزارت نیرو برای محدودیت‌های تامین برق واحدهای است؛ لذا خواستار برگزاری جلسه فوری برای ایجاد این توازن عادلانه در تامین برق زنجیره فولاد شده و جدول بازنگری‌ شده مصرف برق برای تعدادی از شرکت‌های فولادی که اعتراض آنان به انجمن واصل شده و در عین حال محدودیت‌های بیشتری نسبت به بقیه واحدها برای آنان اعمال شده است را جهت بررسی و انجام اقدامات مربوطه ارائه داده است.

همکاری سه‌جانبه برای تامین برق صنایع فولاد

به دنبال نامه مذکور، سیدمهدی نیازی طی نامه‌ای به شرکت مدیریت شبکه برق ایران ضمن اشاره به نامه انجمن تولیدگان فولاد پیرامون ایرادهای برنامه وزارت نیرو برای محدودیت‌های مصرف برق کارخانه‌های فولادی، از این شرکت خواست تا نظرات کارشناسی این انجمن در خصوص اصلاح این برنامه را مدنظر قرار داده و اقدامات مربوطه را برای تامین بهتر برق صنایع فولاد کشور انجام دهد.

وی پیرو جلسه سه‌جانبه وزارت صمت، وزارت نیرو و انجمن فولاد، نامه کارشناسی انجمن فولاد برای تامین بهتر برق شرکت‌های فولادی را به شرکت مدیریت شبکه برق ایران ارائه داده است. همکاری سه‌جانبه وزارت نیرو، وزارت صمت و انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران مسیری است که می‌تواند باعث شود تا در شرایط اضطراری کمبود برق، تولید فولاد کشور با کمترین خسارات ممکن ادامه پیدا کند.

آسیب به کل زنجیره فولاد

در این خصوص یک تحلیلگر بازار فولاد گفت: فاز دوم سهمیه‌بندی برق از ۱۶ تیر آغاز و تا نیمه مرداد ادامه خواهد یافت و مرحله بعدی برق صنایع تا نیمه شهریور سهمیه‌بندی می‌شود. خسرو حجتی گفت: امیدواریم با تعدیل شرایط جوی و خنک‌تر شدن هوا، مصرف برق خانگی کاهش و سهمیه برق صنایع کشور از جمله فولادی‌ها، صنایع پتروشیمی و سیمان افزایش یابد.

وی سهمیه‌بندی برق را آسیب به کل زنجیره فولاد دانست و ادامه داد: محدودیت برق کل زنجیره فولاد را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. به عنوان مثال واحد ذوب فولاد در نبود برق مجبور به توقف فعالیت خود است و اگر نتواند ذوب بگیرد نیازی به آهن اسفنجی و خریداری آن نخواهد داشت؛ در نتیجه عرضه‌کنندگان و تولید‌کنندگان آهن اسفنجی تولید نخواهند داشت.

از سوی دیگر به این دلیل که نمی‌تواند محصول تولیدی خود را به فروش برساند، گندله نمی‌خرد، واحد تولیدی گندله هم کنسانتره نمی‌خرد و فعالیت تولیدی زنجیره فولاد در نبود برق و انرژی متوقف خواهد شد.

این تحلیلگر بازار فولاد با اشاره به پایان مرحله اول سهمیه‌بندی برق صنایع تصریح کرد: سهمیه‌بندی برق صنایع قرار است در سه فاز انجام شود که فاز اول سهمیه‌بندی برق صنایع پایان یافته است و فاز دوم آن به زودی آغاز خواهد شد و امیدواریم با تعادل نسبی دمای هوای صنایع از سهمیه‌بندی برخوردار نشوند.

حجتی سهمیه‌بندی برق و تداوم خاموشی برق درصنایع را مترادف با توقف تولید دانست و افزود: شرایط صنایع به لحاظ تولید محصولات مناسب نیست. تا پیش از سهمیه‌بندی برق درتمام ساعات شبانه‌روز واحد ذوب فعالیت داشت اما در حال حاضر از ساعت ۲۲ شب تا ۸ صبح فقط یک شیفت واحد ذوب فعالیت دارد که به نظر می‌رسد مسوولان و سیاستگذاران نهادهای اجرایی کشور برای حمایت و پشتیبانی توجه ویژه به صنایع داشته باشند.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانپیشنهاد ویژهصنعت و معدن

شناسه : 273372
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا