xtrim

شارژ بورس با خودرویی‌ها

به گزارش جهان صنعت نیوز: برخی کارشناسان بازار سرمایه بر این باورند که در شرایط کنونی، شاخص کل در نزدیکی حمایت یک میلیون و ۴۵۰ هزار واحدی قرار گرفته و کاهش شاخص کل به عنوان برگشت به سطح مورد نظر هم تلقی می‌شود؛ ولی شکست محدوده حمایتی فوق و تثبیت زیر این حمایت می‌تواند شرایط را برای بازار سرمایه سخت کند. از دیگر سو، در معاملات روز چهارشنبه بورس کالا، عرضه خودرو در بورس، بعد از مدت‌ها صورت گرفت که تا حدودی امید را به سهام خودرویی برگرداند. حال باید نظاره‌گر بود که این رویه ادامه‌دار خواهد بود یا صرفا به عنوان مسکنی برای بهبود وضعیت بازار سرمایه صورت گرفته است. در صورتی که نحوه فروش خودروها به صورت قرعه‌کشی تغییر نکند، زیان خودروسازان بیشتر خواهد شد و بازار سرمایه آسیب خواهد دید.

لزوم ایجاد نگاه همه‌جانبه در مسوولان

مجتبی دانشی، کارشناس بازار سرمایه گفت: یکی از بزرگ‌ترین مشکلاتی که در بازار سرمایه و البته سایر بازارها وجود دارد، این است که کل‌نگر نیستیم و دولت‌ها معمولا توجهی ندارند که هر تصمیمی در مورد یک بازار، ممکن است چه تبعاتی در سایر بازارها داشته باشد. وی افزود: یعنی قطعا تصمیماتی که دولت و سیاستگذاران در حوز‌ه‌های اقتصادی اتخاذ می‌‌کنند، روی بازار سرمایه اثرگذار خواهد بود. این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: طی چندماه گذشته طرح عرضه خودرو در بورس کالا بدون هیچ دلیل منطقی متوقف شد و بسیاری از اشخاص و کارگزاری‌هایی که به منظور خرید خودرو از طریق بورس کالا در این حوزه سرمایه‌گذاری کرده بودند، متضرر شدند و سیاستگذاران با ابلاغ یک دستورالعمل به راحتی این طرح را متوقف کردند. دانشی در گفت‌و‌گو با فارس تاکید کرد: عرضه خودرو در بورس کالا که طی معاملات روز چهارشنبه انجام شد، می‌تواند روند شفاف‌سازی در بازار سرمایه را رشد دهد و همین مساله می‌تواند در آینده روند بازار سرمایه را تغییر داده و باعث رشد بورس شود.

رشد اندک شاخص کل بورس

گفتنی است روند شاخص کل بورس در هفته اخیر پُرنوسان بوده است. در اولین روز کاری هفته شاخص رشد ۱۸ هزار و ۶۳۶ واحدی را پشت سر گذاشت. روز یکشنبه شاخص ۳ هزار و ۴۴۷ واحد تنزل کرد و روز دوشنبه ۴۴ واحد مثبت شد. اما روز سه‌‌شنبه بار دیگر نزول کرد و ۴ هزار و ۱۹۷ واحد پایین آمد. در روز چهارشنبه روند نزول شاخص ادامه داشت و ۸ هزار و ۹۶ واحد نزول کرد. با این حال شاخص در آخرین روز کاری هفته بالاتر از سطح هفته قبل ایستاد. شاخص کل در آخرین روز کاری هفته به رقم یک میلیون و ۴۵۱ هزار و۴۰۴ واحد رسید و نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل ۲ هزار و ۹۴۰ واحد بالاتر ایستاد تا بازدهی هفته شاخص بورس مثبت ۲ دهم درصد شد.

پیشی گرفتن شاخص هم‌وزن

شاخص هم‌وزن بورس در هفته گذشته توانست از شاخص کل بازدهی بیشتری داشته باشد. شاخص هم‌وزن در روز شنبه ۶ هزار و ۲۸۲ واحد رشد کرد، اما در روز یکشنبه‌ ۴۳۷ واحد پایین آمد و در روز دوشنبه بازهم صعود را تجربه کرد و هزار و ۷۸۰ واحد بالاتر ایستاد. شاخص هم‌وزن در روز سه‌شنبه هزار و ۳۹۶ واحد رشد کرد و در روز چهارشنبه نیز ۴۵۵ واحد بیشتر از روز قبل قرار گرفت. این شاخص در نهایت در هفته چهارم مردادماه ۹ هزار و ۴۷۶ واحد بالاتر از هفته قبل ایستاد و به سطح ۳۹۹ هزار و ۷۸ واحدی رسید. بازدهی شاخص هم‌وزن ۴۳/۲ درصد بوده است که ۱۲ برابر بازدهی شاخص کل بورس بوده است.

رشد ۳۸ درصدی معاملات خُرد

در هفته چهارم مردادماه میانگین ارزش معاملات کل هفته ۴۹ هزار و ۷۹ میلیارد تومان بود که نسبت به رقم ۶۱ هزار و ۹۶ میلیاردی هفته پیشین، افت ۱۹ درصدی داشته است. در این هفته، میانگین ارزش معاملات خرد بورس ۳ هزار و ۳۳۵ میلیارد تومان بود که نسبت به رقم ۲ هزار و ۴۰۳ میلیاردی هفته پیشین، افزایش ۳۸ درصدی داشته است. با توجه به افزایش روند معاملات خرد در هفته چهارم مردادماه می‌توان امیدوار بود بورس در هفته‌های آینده روندی صعودی به خود گرفته و بتواند به کانال ۵/۱ میلیون واحدی دست پیدا کند.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانبانک و بیمه
شناسه : 282866
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *