xtrim

ضربه نهایی فدرال‌رزرو /کاهش ۷۸ میلیارد دلاری دارایی ثروتمندان آمریکا

به گزارش جهان صنعت نیوز:  به نقل از بلومبرگ، سخنان هشت دقیقه‌ای جروم پاول در جکسون هول، آشوبی در بازارهای جهانی به پا کرد که دارایی ثروتمندترین آمریکا را تا ۷۸ میلیارد دلار کاهش داد. ۵/۵ میلیارد دلار از دارایی ایلان ماسک از بین رفت. جف بزوس ۸/۶ میلیارد دلار ضرر کرد که بیشترین ضرر را در شاخص میلیاردرهای بلومبرگ داشت. ثروت بیل گیتس و وارن بافت به ترتیب ۲/۲ میلیارد دلار و ۷/۲ میلیارد دلار کاهش یافت، در حالی که سرمایه سرگئی برین به زیر ۱۰۰ میلیارد دلار کاهش یافت.

در این میان ادامه افزایش نرخ کالاها بسیاری از شهروندان آمریکایی را با مشکلات اقتصادی مواجه کرده است، عدم مهار تورم در آمریکا همچنین به یک خطر سیاسی برای جو بایدن رییس‌جمهوری آمریکا و حزب دموکرات بدل شده، چراکه تصویب بسته حمایت مالی به ارزش ۹/۱ تریلیون دلار خود باعث افزایش هرچه بیشتر تورم در آمریکا شد.

رییس بانک مرکزی آمریکا هشدار داد برای مقابله با تورم به وجود آمده در این کشور، قصد افزایش شدید نرخ بهره را دارد و اضافه کرد که این امور موجب می‌شود تا آمریکایی‌ها با اقتصادی ضعیف و از دست دادن شغل مواجه شوند. پاول که روز جمعه در همایش سالانه اقتصادی در ایالت وایومینگ شرکت کرده بود، گفت: اینها هزینه ناگوار کاهش تورم در آمریکا است، اما ناکامی در بازگرداندن ثبات قیمت به معنای مشکل و دردی بزرگ‌تر خواهد بود.

opal

بنابراین گزارش بازارهای بورس‌نیویورک روز جمعه گذشته نسبت به ادامه تورم و هشدار رییس بانک مرکزی واکنش منفی نشان داده و شاخص بورس «داو جونز» با سه درصد کاهش سقوط کرد که نسبت به سه ماه گذشته بی‌سابقه بود.

پس از سخنرانی پاول که باعث سقوط سهام شد، میلیاردرهای آمریکایی شاهد سقوط دوباره ثروت خود نیز بودند. پاول از سخنرانی خود در مجمع سیاستگذاری سالانه فدرال‌رزرو جکسون هول استفاده کرد تا تکرار کند که بانک مرکزی ایالات متحده به افزایش نرخ‌های بهره ادامه می‌دهد و احتمالا برای مدتی آن را بالا نگه می‌دارد تا تورم را کاهش دهد.

در این میان، تعداد کمی از ثروت‌های میلیاردرها امسال در امان مانده است. ۵۰۰ نفر از ثروتمندترین افراد جهان در نیمه اول سال ۲۰۲۲، معادل ۴/۱ تریلیون دلار از دست دادند که شدیدترین کاهش در شش ماه گذشته برای ثروتمندترین افراد جهان است. اما سهام ایالات متحده در ماه ژوئیه قوی‌ترین رشد ماهانه خود را از نوامبر ۲۰۲۰ به ثبت رساند و سرمایه‌گذاران را وادار کرد که شرط ببندند که بدترین شکست بازار به پایان رسیده است.

در همین حال دولت فدرال آمریکا روز پنجشنبه گذشته اعلام کرد که نرخ رشد سالانه اقتصادی در دوره زمانی ماه‌های آوریل تا ژوئن (فروردین تا تیرماه) به میزان ۶/۰ درصد کاهش یافته است. رییس بانک مرکزی آمریکا دراین همایش مدعی شد که او قادر به مهندسی پیامدهای مخاطره‌آمیز سیاست‌های اقتصادی این بانک در مقابله با تورم بوده و گفت: روند اقتصاد را به اندازه‌ای کُند کنید تا از فشارهای تورمی بکاهد، اما نه به آن میزان که باعث رکود شود. بسیاری در وال استریت پیش‌بینی می‌کنند که اقتصاد آمریکا اواخر سال‌جاری میلادی و یا اوایل سال آتی میلادی دچار رکود شود.

بدون ثبات قیمت، اقتصاد برای کسی کار نمی‌کند

 به نوشته سی‌ان‌بی‌اس، جروم پاول، رییس فدرال‌رزرو روز جمعه در سخنرانی سالانه خود در جکسون هول وایومینگ متعهد شد که بانک مرکزی با قدرت تمام از ابزارهای خود برای حمله به تورمی که هنوز نزدیک به بالاترین سطح خود در بیش از ۴۰ سال گذشته است، استفاده خواهد کرد. پاول اضافه کرد که نرخ‌های بهره بالاتر احتمالا برای مدتی ادامه خواهند داشت. سوابق تاریخی به شدت نسبت به سیاست‌های تسهیل‌گر پیش از موعد هشدار می‌دهد.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که نشانه‌هایی مبنی بر اینکه تورم ممکن است به اوج خود رسیده باشد، اما علامت کاهش قابل‌توجهی را نمی‌توان مشاهده کرد، عنوان می‌شود. پاول گفت که فدرال‌رزرو تحت تاثیر یک یا دو ماه اطلاعات قرار نخواهد گرفت. حتی با وجود چهار افزایش متوالی نرخ بهره به میزان ۲۵/۲ درصد، پاول اعلام کرد: «این مکان جایی برای وقفه یا اتمام نیست، حتی اگر نرخ‌های معیار احتمالا در محدوده‌ای باشند که نه محرک و نه محدودکننده رشد نیستند.»

دو معیار سنجش دقیق، یعنی شاخص قیمت مصرف‌کننده و شاخص قیمت هزینه‌های مصرف شخصی، در ماه جولای تغییر چندانی نشان دادند که عمدتا به دلیل کاهش شدید هزینه‌های انرژی بود. در عین حال، سایر بخش‌های اقتصادی نیز در حال کند شدن هستند. به ویژه مسکن به سرعت در حال سقوط است و اقتصاددانان انتظار دارند که افزایش شدید استخدام در یک سال و نیم گذشته احتمالا کاهش یابد.

با این حال، پاول هشدار داد که تمرکز فدرال‌رزرو بیشتر از داده‌های یک یا دو ماهه است و تا زمانی که تورم به هدف بلندمدت ۲ درصد نزدیک‌تر شود، به حرکت خود ادامه خواهد داد. او گفت: «ما موضع سیاست خود را به صورت هدفمند به سطحی می‌بریم که به اندازه کافی محدودکننده باشد تا تورم را به ۲ درصد برگردانیم.» با نگاهی به آینده، رییس بانک مرکزی اضافه کرد: «بازیابی ثبات قیمت احتمالا مستلزم حفظ یک سیاست محدودکننده برای مدتی است. سوابق تاریخی به شدت نسبت به سیاست‌های تسهیل‌کننده پیش از موعد هشدار می‌دهد.»

اقتصاد در حال پشت سر گذاشتن سه ماهه‌های متوالی رشد منفی تولید ناخالص داخلی است، تعریفی که معمولا از رکود رایج است. با این حال، پاول و اکثر اقتصاددانان دیگر اقتصاد زیربنایی را در صورتی قوی می‌بینند که کند شود. جفری روچ، اقتصاددان ارشد در LPL Financial در این خصوص گفت: «در اصل، پاول به وضوح بیان می‌کند که در حال حاضر، مبارزه با تورم مهم‌تر از حمایت از رشد است.»

سخنرانی جروم پاول در نشست جکسون هول، به طور غیرعادی کوتاه بود. در حالی که رهبران فدرال‌رزرو، از جمله پاول، اغلب از سمپوزیوم جکسون هول به عنوان فرصتی برای ترسیم تغییرات کلی سیاست استفاده کرده‌اند، اظهارات پاول در روز جمعه تنها حدود هشت دقیقه بود.

نگاه به تاریخ

فدرال‌رزرو از درسی از گذشته به عنوان راهنمای خود برای سیاست فعلی استفاده می‌کند. به طور خاص پاول گفت تورم ۴۰ سال پیش به فدرال‌رزرو کنونی سه درس می‌دهد: اینکه بانک‌های مرکزی مانند فدرال‌رزرو مسوول مدیریت تورم هستند، انتظارات حیاتی هستند و ما باید تا زمانی که کار به پایان برسد، آن را حفظ کنیم.

پاول خاطرنشان کرد که شکست فدرال‌رزرو در اقدام قاطعانه در دهه ۱۹۷۰ باعث تداوم انتظارات تورمی بالا شد که این امر نیز منجر به افزایش شدید نرخ بهره در اوایل دهه ۱۹۸۰ شد. در آن صورت، پل ولکر رییس وقت فدرال‌رزرو، اقتصاد را به رکود کشاند تا تورم را مهار کند.

پاول در حالی که دوباره عنوان کرد که فکر نمی‌کند رکود یک نتیجه اجتناب‌ناپذیر برای اقتصاد ایالات متحده باشد، خاطرنشان کرد که اگر فدرال‌رزرو از نتیجه‌ای شبیه به ولکر اجتناب کند، مدیریت انتظارات بسیار مهم است.

پاول گفت: در اوایل دهه ۱۹۸۰، در نهایت برای مهار تورم بالا و شروع روند کاهش تورم به سطوح پایین و با ثبات که تا بهار سال قبل از آن عادی بود، به یک دوره طولانی‌مدت سیاست پولی بسیار محدود‌کننده نیاز بود. هدف ما این است که با اقدام قاطعانه اکنون از این نتیجه جلوگیری کنیم.

یکی از مفاهیمی که تفکر پاول را شکل می‌دهد بی‌توجهی منطقی است. اساسا این بدان معناست که زمانی که تورم کمتر است، مردم کمتر به آن توجه می‌کنند و زمانی که تورم بالا است بیشتر توجه می‌کنند. او گفت: «البته، تورم در حال حاضر تقریبا توجه همه را به خود جلب کرده است، که امروز یک ریسک خاص را نشان می‌دهد: هر چه دوره تورم بالا ادامه یابد، احتمال قوی‌تر شدن انتظارات تورم بالاتر بیشتر می‌شود.»

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 284752
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *