باخت «بیتکوین» به پول سنتی؟
به گزارش جهان صنعت نیوز: «بونز» چندین سال است که یکی از قدیمیترین صندوقهای ارز دیجیتال اروپا به نام «سایبر کاپیتال» را تاسیس کرده است و از سال ۲۰۱۴ خود را محقق تماموقت کریپتو میداند. در حالی که وی در سال ۲۰۱۴ به شدت از «بیتکوین» دفاع کرده است اما اکنون میگوید: «واقعیت این است که «بیتکوین» بهطور چشمگیری از آن زمان تغییر کرده و عدم افزایش حد اندازه بلوک آن نشاندهنده انحراف عمده از چشمانداز و هدف اصلی بیتکوین است. جهان نیز حرکت و پیشرفت کرده است. به یاد دارم قبلا گفته میشد، «بیتکوین» فقط بهترین فناوریها را به کار میگیرد اما این فرضیه به طور کامل شکست خورده است، زیرا «بیتکوین» هیچ قرارداد هوشمند، فناوری حفظ حریم خصوصی یا پیشرفتهای بزرگی ندارد.» با این حال «بونز» به شبکه لایتنینگ «بیتکوین» که یکی از راهحلهای واضحتر برای مشکل مقیاسگذاری شبکه است اشارهای نکرد. «بونز» افزود: شبکههای رقیب از روشهای طراحی توکن برتر استفاده کردهاند، به طوری که برخی از شبکههای قراردادهای هوشمند از مکانیسمهای توکنسوزی استفاده میکنند که میتواند باعث ایجاد نرخ تورم منفی برای توکن شود. «بونز» استدلال میکند که بدون هیچگونه پیشرفت یا ابزار مهم تکنولوژیکی، «بیتکوین» برای بسیاری از مردم به یک دارایی صرفا سوداگرانه تبدیل شده است که برخلاف دلایل اساسی درآمد، سودمندی و تجزیه و تحلیل مورد استفاده به سرمایهگذاری ادامه میدهند. «بونز» اولین کسی نیست که از چنین زبان قویای برای توصیف «بیتکوین» استفاده میکند. در ژوئن ۲۰۲۲، رییس شبکه خدمات بلاکچین (BSN)، «یفان هه» گفت که «همه ارزهای دیجیتال کنترل نشده از جمله «بیتکوین» طرحهای پونزی هستند.»
«رزا ریوس»، خزانهدار سابق ایالاتمتحده و عضو فعلی هیاتمدیره «ریپل» سال گذشته در ماه سپتامبر گفت که «بیتکوین» در مقایسه با سایر داراییهای دیجیتال مانند «ریپل» که عمدتا برای تسهیل پرداختهای بینمرزی استفاده میشود، چیزی بیش از یک ابزار سوداگرانه نیست. زمانی که «بیتکوین» در سال ۲۰۰۹ راهاندازی شد به عنوان یک سیستم نقدی الکترونیکی همتا به همتا طراحی شده بود و «ساتوشی ناکاموتو» به این موضوع اشاره کرد که هرگونه گمانهزنی در مورد ارزش آن به عنوان یک سرمایهگذاری صرفا محصول جانبی هدف اصلی آن است.
تکنولوژی بلاکچین آینده روشنی دارد
در همین راستا امیر سیدی کارشناس بازار رمزارزها به «جهانصنعت» گفت: بیتکوین فقط به لحاظ تقدم زمانی و اینکه تکنولوژی بلاکچین و زنجیره بلوک را معرفی کرده، جایگاه خود را حفظ کرده است. همچنین دیدگاههایی که در خصوص ناکارآمدی بیتکوین وجود دارد، کاملا درست است. به این دلیل که در ۱۰ سال گذشته، پروژههای بلاکچینی که به لحاظ فنی بسیار کارآمدتر و قابل توجه بودند را شاهد بودیم. بیتکوین به طور خاص یک مثالی از پروژه بلاکچین است و چون اولین پروژه بلاکچین بوده جایگاه خودش را حفظ و ارزش قیمت خود را پیدا کرده است. وی در ادامه افزود: از این بابت به لحاظ تکنولوژی، بلاکچینهای بهتری وجود دارد و به لحاظ ارزش قیمت هم اینطور نیست که بگوییم در مدت زمان طولانی بیتکوین میتواند ارزش خود را حفظ کند.
امیر سیدی بیارزش شدن «بیتکوین» در بلندمدت را امکانپذیر دانست و در ادامه گفت: تکنولوژی بلاکچین آینده روشنی دارد. ولی اینکه کدام مثالها از این فناوری باقی میماند، بحث کاملا تکنولوژیک و اقبال عمومی است که در آینده معلوم خواهد شد.
سناریوی قدرتمندی برای جایگزینی «بیتکوین» وجود ندارد
از سوی دیگر سهیل نیکزاد کارشناس بازار کریپتوکارنسی به «جهان صنعت» گفت: این احتمال وجود دارد که بیتکوین جایگاه خودش را از نظر زنجیره ارزش و حجم بازار به رمزارزهای دیگر بدهد. اما سناریوی قدرتمندی برای اینکه رمزارز دیگری بیاید و جایگزین بیتکوین شود را تا به حال ندیدم. وی ادامه داد: همچنین در ۶-۵ سال گذشته چند نمونه از آپدیتهای معروف بیتکوین و قابلیتهای فنی که به آن اضافه شده، قابلیتهایی بوده که قبلا در بازار، کوینهای دیگر این کاراییها را آزمایش و بعد از موفقیت به بیتکوین اضافه کردهاند. نیکزاد در ادامه خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم سناریوی جدیدی را برای جایگزینی بیتکوین به عنوان کوینی که در بازار حجم مبادلات زیادی را پوشش میدهد تعریف کنیم، این جایگزینی را باید بعد از قانونی شدن بیتکوین انجام دهیم. به این دلیل که تا زمانی که بیتکوین برای تجارت بینالملل قانونی نشود، شرکتها نمیتوانند گردش مالی خوبی را در کریپتو ایجاد کنند و زمانی که نتوانند چنین کاری را انجام دهند نمیتوانند جایگزین مناسبی هم برای بیتکوین انتخاب کنند. به همین دلیل از دست دادن جایگاه بیتکوین در بازار کریپتوکارنسی هر چند دور از ذهن نیست ولی احتمال آن کم است.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانپیشنهاد ویژهخواندنیدانش و فناوریلینک کوتاه :