ایجاد شفافیت اقتصادی با تفکیک حسابهای تجاری از غیرتجاری
به گزارش جهان صنعت نیوز: ابوذر سروش، معاون نظارت بانک مرکزی ایجاد شفافیت در نظام اقتصادی کشور را هدف بانک مرکزی از تفکیک حسابهای تجاری از غیرتجاری عنوان کرد و گفت: صاحبان حسابهای تجاری مشوقهای ویژهای دریافت میکنند.
به گفته وی، هدف بانک مرکزی از تفکیک حسابهای تجاری از غیرتجاری ایجاد شفافیت در نظام اقتصادی کشور است ضمن آنکه مشوقهایی همچون افزایش سقف نقل و انتقال پول به صورت غیرحضوری و کاهش حد نصاب بازگشت چکهای قبلی برای صدور دستهچک جدید برای این دسته از دارندگان حسابها پیشبینی شده است، مضافا صاحبان حسابهای تجاری دیگر لازم نیست تا برای نقل و انتقالات بیش از دو میلیارد ریال خود به بانک مستند ارائه کنند، بلکه بانکها فقط برای نقل و انتقالات بالاتر از مبلغ ۱۰ میلیارد ریال باید از این اشخاص مستندات مطالبه کنند.
معاون نظارت بانک مرکزی تشریح کرد: بانک مرکزی با هدف تسهیل معاملات و مبادلات تجاری اشخاص و همچنین افزایش شفافیت در تراکنشهای بانکی که از طریق تفکیک حسابهای سپرده تجاری از غیرتجاری حاصل میشود، مشوقهای متعددی را برای صاحبان این حسابها در نظر گرفته است. به عنوان نمونه، در حال حاضر سقف نقل و انتقالات غیرحضوری کلیه حسابهای اشخاص حقیقی در یک بانک از طریق ابزارهایی نظیر همراه بانک و اینترنت بانک روزانه یک میلیارد ریال و ماهانه پنج میلیارد ریال در نظر گرفته شده است و اشخاص حقیقی برای تراکنشهای بالاتر از حدود مذکور باید به صورت حضوری به بانک مراجعه کنند. بانک مرکزی برای صاحبان حسابهای تجاری، آستانه روزانه نقل و انتقالات غیرحضوری را به ۵ میلیارد ریال و ماهانه ۳۰ میلیارد ریال افزایش داده است.
وی ادامه داد: از آنجایی که ابزار چک در کسبوکارهای اشخاص کاربرد زیادی دارد، حد نصاب بازگشت چکهای قبلی یا ثبت صدور و تایید چکها در سامانه صیاد برای صدور و اعطای دستهچک جدید که برای عموم مردم ۸۰ درصد در نظر گرفته شده بود برای صاحبان حسابهای تجاری به ۶۰ درصد کاهش یافته است. مضافا صاحبان حسابهای تجاری دیگر لازم نیست تا برای نقل و انتقالات بیش از دو میلیارد ریال خود به بانک مستند ارائه کنند، بلکه بانکها فقط برای نقل و انتقالات بالاتر از مبلغ ۱۰ میلیارد ریال باید از این اشخاص مستندات مطالبه کنند. مشوقهای دیگری نیز برای صاحبان حسابهای تجاری در نظر گرفته شده که امید است با اعمال آنها، گام مثبتی در تسهیل مبادلات تجاری برداشته شود.
سروش افزود: در مقرراتی که اخیرا ابلاغ شده است، ترتیباتی اتخاذشده که خدمات بانکی مرتبط با کسبوکار و امور تجاری فقط به صاحبان حسابهای تجاری تخصیص یابد. به عنوان مثال، اعطای تسهیلات در قالبهایی نظیر مضاربه، سلف، خرید دین، مشارکت مدنی و امثالذلک و نیز گشایش اعتبارات اسنادی که صرفا در امور تجاری کاربرد دارند، فقط به صاحبان حسابهای تجاری تعلق مییابد. وجه این تسهیلات نیز فقط باید به حساب تجاری اشخاص یا فروشندگان کالا و خدمات واریز شود. همچنین سایر انواع تسهیلات و تعهداتی که هم در امور تجاری و هم در امور غیرتجاری کاربرد دارند، در صورتی که برای امور تجاری به اشخاص ارائه شوند باید منوط به وجود حساب تجاری به نام متقاضی باشند. ابزارهای پذیرش مانند POS و درگاههای پرداخت نیز فقط به صاحبان حسابهای تجاری تعلق مییابند؛ بنابراین اشخاص چنانچه قصد استفاده از خدمات بانکی تجاری داشته باشند باید حسابهای تجاری خود را اعلام کنند.
وی خاطرنشان کرد: همانطور که قبلا بیان شد هدف بانک مرکزی از تفکیک حسابهای تجاری از غیرتجاری ایجاد شفافیت در نظام اقتصادی کشور است. در اکثر کشورها تفکیک حسابهای تجاری از غیرتجاری از سالهای پیش انجام شده و اثرات مثبتی نیز به همراه داشته است. اقدامات بانک مرکزی در تمهید سیاستهای تشویقی برای صاحبان کسبوکار نشان میدهد که این بانک عمیقا اعتقاد دارد که صاحبان کسبوکار به اثرات مثبت این طرح برای کشور اشراف دارند و در اجرای این طرح، دستگاههای مسوول را یاری خواهند کرد. با وجود این در رابطه با حسابهایی که در فرضیه مطروحه در سوال شما وجود دارد، روشهای مشخصی در نظر گرفته شده است که از آن جمله میتوان به تعیین سطح فعالیت مورد انتظار اشخاص و مقایسه رفتار مالی حسابهای غیرتجاری با سطح فعالیت مذکور و همین طور، پیادهسازی الگوهای دادهکاوی برای شناسایی حسابهای مشکوک به فعالیت تجاری اشاره کرد.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانپیشنهاد ویژهلینک کوتاه :