رویداد معرفی سری «آیفون۱۴»/دوباره سپتامبر، دوباره «اپل»
به گزارش جهان صنعت نیوز: «اپل» ۷ سپتامبر ۲۰۲۲ اولین رویداد حضوریاش را بعد از شروع همهگیری کرونا در سالن «استیو جابز» در پردیس کوپرتینو برگزار کرد و به معرفی سری «آیفون ۱۴»، خانواده اپلواچ و نسل جدید ایرپادز پرو پرداخت. این شرکت احتمالا رویداد دیگری را در ماه اکتبر برای معرفی «مکبوک» و «آیپد» برگزار خواهد کرد و تا رونمایی از عینکهای واقعیت ترکیبی این غول فناوری کماکان زمان زیادی باقی مانده است.
«اپل» در مراسم مورد انتظار Far Out طبق سنت همیشگی بیشترین تمرکز را روی کلمه کلیدی «Essential» به معنی «حیاتی» داشت. «تیم کوک» روی صحنه انگار داشت محصولات «اپل» را نه برای کاربران وفادار و قدیمی که بیصبرانه منتظر خبرهای خوب برای ارتقای سری «آیفون ۱۳» خود بودند، بلکه برای نسل جدیدی از کاربرانی معرفی میکرد که تاکنون به دلایل مختلف سیستمعامل اندروید را به iOS ترجیح داده بودند. «کوک» برای این دسته از کاربران به معرفی مفصل اکوسیستم بهشدت منسجم و کارآمد «اپل» پرداخت؛ اکوسیستمی که چنان درهم تنیده شده و کاربران را درون خود گیر میاندازد که به آن لقب «باغ محصور» را دادهاند، چراکه کمتر کسی پیدا میشود بعد از خرید آیفون، نخواهد باقی محصولات «اپل»، همچون «اپل واچ» یا «ایرپادز» را نیز در اختیار داشته باشد و اگر به این اکوسیستم خو کنید، معمولا مهاجرت به اکوسیستمهای دیگر دشوار خواهد بود.
البته که «اپل» در راه تسلط بر دنیای گوشیهای هوشمند مسیر را تاکنون درست پیموده است. گزارشی که چند ماه پیش منتشر شد، بهطرز تکاندهندهای نشان داد که شرکت «اپل» که هماکنون باارزشترین برند جهان است، پرفروشترین گوشی هوشمند دنیا (آیفون ۱۳)، پرفروشترین تبلت دنیا (آیپد ۲۰۲۱)، پرفروشترین لپتاپ دنیا (مکبوک ایر ۲۰۲۰)، پرفروشترین ساعت هوشمند دنیا (اپلواچ سری ۶) و پرفروشترین ایرپاد بیسیم دنیا (ایرپاد پرو) را در کارنامه خود دارد.
تراشه A16؛ «چند نسل جلوتر از رقبا»
گوشیهای پرچمدار «آیفون ۱۴ پرو» و «آیفون ۱۴ پرو مکس» به تراشه Bionic ی A16 با لیتوگرافی ۴ نانومتری TSMC مجهز شدهاند؛ تراشهای که اگرچه نسبت به قبل تفاوت فاحشی در تراکم ترانزیستور ندارد، بهادعای اپل «پرقدرتترین تراشه کلاس موبایل در تاریخ» و «چند نسل جلوتر از رقبا» است. «اپل» که با آیندهنگری فوقالعادهاش زودتر از دیگران به پتانسیل شرکت تایوانی TSMC پی برد و حالا نورچشمی بزرگترین تراشهساز دنیا است، به جایی رسیده که بتواند با اطمینانخاطر بگوید قویترین پردازنده موبایلی اندرویدی در سال ۲۰۲۲ از پردازندهای که «اپل» در سال ۲۰۱۹ تولید کرده، ضعیفتر است.
شما کدام شرکت دیگری را میشناسید که حتی وقتی در گوشیهای هوشمند جدید خود از تراشههای قدیمی استفاده میکند، صددردصد مطمئن باشد که فروش محصولاتش با شکست مواجه نمیشوند؟ «اپل» مدلهای معمولی آیفونهای جدید یعنی «آیفون ۱۴» و «آیفون ۱۴ پلاس» را به همان تراشه A15 با GPU پنج هستهای مجهز کرده که سال گذشته در سری گوشیهای «آیفون ۱۳ پرو» شاهدش بودیم؛ بهخاطر محدودیت ظرفیت تولید تراشه یا شاید به این خاطر که قصد دارد مرز بین مدلهای پایه و پرو آیفون را پررنگتر کند.
طراحی زیرکانه و نوآورانه «اپل» برای جایگزینی ناچ
امسال کمترین اختلاف ظاهری و سختافزاری را بین دو نسل آیفون شاهد هستیم؛ هرچند «اپل» قصد دارد این اختلاف را بهصورت نرمافزاری و با معرفی قابلیتهای ویژه «آیفون ۱۴» در ۱۶ iOS پوشش دهد؛ از جمله قابلیت Dynamic Island که بهلطف تراشه A16، نسل جدید انیمیشنهای جذاب حفره کپسولی را بهنمایش میگذارند که بهطرز هوشمندانهای جایگزین ناچ شده است. از سوی دیگر، «اپل» تاکنون در دنیای تراشههای پرچمدار موبایل بیرقیب بوده است. تا سال دیگر شاید بزرگترین تغییر آیفون جایگزینی درگاه لایتنیگ با USB-C باشد و تراشه مبتنیبر لیتوگرافی سه نانومتری که بهاحتمال زیاد در «آیفون ۱۵ پرو» به کار رود، عملکرد و کارایی این گوشی را وارد سطح جدیدی خواهد کرد. اما به نظر میرسد تا زمانی که دنیای تکنولوژی به پیشرفت قابلتوجهی در حوزه پوشیدنیهای مبتنیبر واقعیت مجازی و افزوده دست پیدا نکرده است، بعید میدانیم شاهد تغییرات بنیادینی در آیفون باشیم و باید به همین پیشرفتهای جزئی بسنده کنیم.
«آیفون ۱۴» و «۱۴ پلاس»
در نسل چهاردهم آیفونها دیگر خبری از مدل مینی نیست و «آیفون ۱۴ پلاس» مدل جدید خانواده بهحساب میآید که البته از نظر ابعاد، شباهتی به آیفون جمعوجور «اپل» ندارد. در بحث طراحی، آیفونهای ۱۴ و ۱۴ پلاس اپل تغییر چندانی نسبت به مدلهای سال گذشته نداشتهاند و ناچ دوربین سلفی و طراحی سنسور Face ID کماکان بههمان شکل پابرجا است.
تنها تفاوت آیفون ۱۴ با ۱۴ پلاس در اندازه نمایشگر است؛ نمایشگر ۱/۶ اینچی برای مدل پایه و نمایشگر ۷/۶ اینچی برای پلاس. هر دو گوشی به همان تراشه A15 با GPU پنج هستهای آیفون ۱۳ پرو مجهز شدهاند و حتی دوربین ۱۲ مگاپیکسلی آنها حداقل روی کاغذ، با مشخصات حسگر بهکاررفته در دوربین اصلی آیفون ۱۳ پرو برابری میکنند؛ اما احتمالا بهلطف فناوریهای جدید پردازش تصویر، شاهد بهبود عملکرد دوربینها در نسل جدید آیفون باشیم. پشتیبانی از ارسال پیامهای اضطراری ماهوارهای در شرایط نبود سیگنال و قابلیت Crash Detection برای برقراری تماس با اورژانس درصورت رخ دادن تصادف از ویژگیهای جالبتوجه آیفون ۱۴ و ۱۴ پلاس است. نکته جالبتوجه دیگر اینکه «اپل» برای آیفونهایی که در آمریکا عرضه خواهند شد، درگاه سیمکارت را حذف خواهد کرد تا کاربران بهجای سیمکارت فیزیکی، از eSIM استفاده کنند.
«آیفون ۱۴ پرو» و «۱۴ پرو مکس»
چندان اغراق نیست اگر آیفون ۱۴ پرو و آیفون ۱۴ پرو مکس را بهخاطر تجربه تصویربرداری کمنظیر، شارژدهی عالی، قدرت پردازشی بیرقیب و طراحی ظاهری چشمنواز، «پرقدرتترین گوشیهای تاریخ« بنامیم. پرچمداران «حرفهای» نسل جدید، «اولین»های زیادی را به خود دیدهاند؛ اولین آیفون با نمایشگر مجهز به حفره، اولین آیفون با دوربین ۴۸ مگاپیکسلی و اولین آیفون با نمایشگر همیشه روشن. پشتیبانی از سیستم همچنین ارتباط ماهوارهای در تمام مدلهای «آیفون ۱۴» بهکار رفته است. ابعاد نمایشگر نسبت به نسل قبل تغییر نکرده، اما کاهش حاشیههای نمایشگر محسوس است. آیفون ۱۴ پرو و ۱۴ پرو مکس بهترتیب از نمایشگر ۱۲۰ هرتز ۱/۶ اینچ و نمایشگر ۱۲۰ هرتز ۷/۶ اینچ استفاده میکنند. از ویژگیهای جالبتوجه این دو گوشی میتوان به کاهش نرخ نوسازی نمایشگر به یک هرتز در حالت همیشه روشن، روشنایی حداکثری ۰۰۰/۲ نیت و البته جایگزینی حفرهای کپسولی با بریدگی که بهلطف سیستم نوآورانهای موسوم به «جزیره پویا»، نوتیفیکیشنها با انیمیشن جدید از دل حفره کپسولی بالای نمایشگر بیرون میآیند، اشاره کرد. آیفون ۱۴ پرو و آیفون ۱۴ پرو مکس همچنین به پردازنده جدید Bionic س A16 مجهز شدهاند که به ادعای «اپل»، پرقدرتترین تراشه در تاریخ تراشههای دنیای موبایل است و روی بهرهوری مصرف انرژی، نمایشگر و دوربین تمرکز ویژهای دارد. همچنین این دو گوشی یک ساعت شارژدهی اضافی نسبت به آیفون ۱۳ پرو و آیفون ۱۳ پرو مکس دارند.
همچنین طبق گزارشهای موجود، اسناد ارائه شده در آخرین نسخه بتا ۱۴ Xcode نشان میدهد که آیفون ۱۴، ۱۴ پلاس، ۱۴ پرو و ۱۴ پرو مکس دارای ۶ گیگابایت رم هستند. سال گذشته، آیفون ۱۳ پرو و ۱۳ پرو مکس دارای ۶ گیگابایت رم بودند و آیفون ۱۳ و ۱۳ مینی با ۴ گیگابایت رم عرضه شدند. بنابراین، مدلهای استاندارد نسل جدید گوشیهای آیفون، اکنون ۵۰ درصد رم بیشتری نسبت به نسل قبلی دارند.
سیستم ارتباط ماهوارهای در «آیفون ۱۴»
همچنین «اسپیسایکس» قابلیت ارتباط ماهوارهای گوشیهای هوشمند را سال ۲۰۲۳ راهاندازی میکند، اما «اپل» بهلطف «گلوبالاستار» چند ماه زودتر این قابلیت را به آیفون میآورد. آنچه «اپل» در قالب سیستم ارتباط ماهوارهای ارائه میدهد، اینترنت نیست. این سیستم در ناحیههایی که پوشش شبکه سلولار و وایفای ارائه نمیشود به کار میآید، اما در سایر نواحی جایگزین مناسبی برای این شبکهها نیست چون یکسری پیشنیازهای بهخصوص دارد. «اپل» میگوید در حالتی که فرد در فضای باز باشد و بتواند به آسمان صاف دسترسی پیدا کند، ارسال پیام از طریق Emergency SOS via Satellite حدودا ۱۵ ثانیه طول میکشد. بسته به نوع شرایط، ممکن است این فرآیند تا چند دقیقه نیز به طول بینجامد. سیستم ارتباط ماهوارهای فعلا مختصبه ارسال پیام است و امکان برقراری تماس صوتی و ویدئویی با آن وجود ندارد. اسناد ثبتشده در کمیسیون فدرال ارتباطات نشان میدهد «اپل» برای ارائه سیستم ارتباط ماهوارهای در آیفون ۱۴ سراغ همکاری با شرکت «گلوبالاستار» رفته است. «گلوبالاستار» در حال حاضر ۴۸ ماهواره در مدار پایینی زمین در فاصله ۱۴۰۰ کیلومتری دارد. تعداد ماهوارههای «گلوبالاستار» چندان زیاد نیست، همچنین این ماهوارهها بهخاطر شیب مداری محدود پوشش گسترده ارائه نمیدهند. با این حال آیفون بهلطف «گلوبالاستار»، ماهها جلوتر از پروژه «اسپیسایکس» و «تی- موبایل» است. «اپل» با آیفون ۱۴ سیستم ارتباط ماهوارهای را در کانادا و آمریکا ارائه میدهد. این سیستم دو سال رایگان است و نوامبر ۲۰۲۲ (آبان و آذر ۱۴۰۱) فعال خواهد شد.
«جزیره پویا» آیفون ۱۴ پرو میزبان دو حفره مجزا است
از سوی دیگر برخلاف آنچه در رندرهای رسمی «آیفون ۱۴ پرو» و «آیفون ۱۴ پرو مکس» دیده میشود، این دو گوشی در سیستم جزیره پویا از دو حفره مجزا استفاده میکنند که فضای بین آنها تاریک شده است. یکی از حفرههای بالای نمایشگر آیفونهای پرو میزبان دوربین سلفی است و حفره دیگر حسگرهای پیشرفته فناوری فیس ID را در خود جای میدهد. «اپل» در آیفون ۱۴ پرو و آیفون ۱۴ پرو مکس حسگر مجاورتی را به زیر صفحه نمایش منتقل کرده و سایر حسگرها را در فاصله کمتری در کنار هم قرار داده است.
«اپل» از سال ۲۰۱۷ با رونمایی آیفون ۱۰، بریدگی نمایشگر را وارد گوشیهای سری آیفون کرد. در آن زمان کاربران از بریدگی استقبال کردند، اما رقبای «اپل» سریعا سراغ بریدگیهای کوچکتر رفتند و همین موضوع باعث شد انتقاد از طراحی آیفون شروع شود. «اپل» در آیفون XS با استفاده از والپیپری تاریک، سعی کرد بریدگی نمایشگر را مخفی کند. حتی در آن زمان خود «اپل» نیز اعتمادبهنفس زیادی برای استفاده از بریدگی نداشت. بهنظر میرسد در آیفون ۱۴ پرو و آیفون ۱۴ پرومکس، «اپل» سرانجام توانسته است بهترین راهکار ممکن را پیدا کند. آنچه «اپل» در آیفونهای پرو به نمایش گذاشته، Dynamic Island است. بهلطف این سیستم، حفره کپسولی بالای نمایشگر آیفون از انیمیشنهای مختلفی پشتیبانی میکند و بسته به شرایط، ابعادش تغییر مییابد. بریدگی نمایشگر مشخصه ظاهری مهمی برای آیفون بود و ظاهرا از امروز به بعد باید به Dynamic Island بهعنوان مشخصه اصلی نمای جلوی گوشیهای «اپل» نگاه کنیم.
قیمت و تاریخ عرضه سری «آیفون ۱۴»
با این حال برخلاف اکثر گزارشها و شایعات، «اپل» قیمت گوشیهایش را برای سال ۲۰۲۲ افزایش نداد و همچنان با قیمت پایه یکسان با سال گذشته میلادی روبهرو هستیم. بنابراین کاربران برای خرید آیفون ۱۴، آیفون ۱۴ پلاس، آیفون ۱۴ پرو و آیفون ۱۴ پرومکس نیازی به پرداخت هزینه اضافهای نسبت به سال گذشته ندارند (البته مدل پلاس امسال جدید است.) البته اگرچه قیمتها برخلاف شایعات افزایش پیدا نکردند، اما از سوی دیگر میزان حافظه داخلی پایه این گوشیهای هوشمند حتی در مدلهای پرو هم تغییر نکرد و همچنان در نسخه پایه با ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی روانه بازار میشوند.
«آیفون ۱۴» از تاریخ ۲۵ شهریور با قیمت پایه ۷۹۹ دلار روانه بازار میشود. با وجود اینکه آیفون ۱۴ چند روز دیگر روانه بازار میشود، خریداران مدل پلاس باید مدت زمان بسیار بیشتری منتظر باشند؛ چرا که آیفون ۱۴ پلاس از تاریخ ۱۵ مهر با قیمت ۸۹۹ دلار در اختیار خریداران قرار میگیرد. آیفون ۱۴ پرو و ۱۴ پرومکس از تاریخ ۲۵ شهریور وارد بازار میشوند و قیمت پایه آنها به ترتیب برابر با ۹۹۹ و ۱۰۹۹ دلار است.
«اپل واچ سری ۸»
از سوی دیگر اپل واچ سری ۸ نسبت به نسل پیشین تغییری در اندازه و طراحی نداشته و حالا فقط حاشیههای نازکتری دارد. همچنین نمایشگر همیشهروشن رتینای اپلواچ سری ۸ میتواند واچفیسهای جذاب این دستگاه را زیباتر از همیشه نشان دهد و حروف در آن خواناتر به نظر میرسند. از لحاظ سختافزاری نیز تراشه S8 همان مشخصات S7 را دارد که در سری ۷ به کار رفته بود و بههمینخاطر شاهد بهبود عملکرد چشمگیری در نسل جدید ساعتهای هوشمند اپل نخواهیم بود. در اپلواچ سری ۸ کماکان خبری از پایش فشار خون نیست، اما ویژگیهای جذابی چون سنسور دمای بدن، ویژگی تشخیص تصادف، گزینه جدید حالت کممصرف، رومینگ بینالمللی و عمر باتری ۱۸ ساعته، برچسب قیمتی ۳۹۹ و ۴۹۹ دلاری مدل GPS و سلولار را توجیه میکند.
«اپل واچ SE»
همچنین اپل واچ SE بههمان پردازنده S8 اپل واچ سری ۸ مجهز شده و نسبت به نسل اول خود که از تراشه S5 بهره میبرد، حدود ۲۰ درصد سریعتر شده است. اندازه نمایشگر نیز ثابت مانده و از همان نمایشگر Retina OLED واچاسای نسل اول استفاده میکند، با این تفاوت که وزن ساعت کاهش یافته است. وجود حسگرهای حرکتی اپل واچ سری ۸ در مدل SE این ساعت مقرونبهصرفه را (که البته همچنان ببین ۲۵۰ تا ۳۰۰ دلار قیمت دارد) به ویژگی تشخیص تصادفات رانندگی مجهز کرده است. از دیگر قابلیتهای این ساعت میتوان به سنجش ضربان قلب اپتیکال، تشخیص سقوط و مقاومت دربرابر نفوذ آب تا ۵۰ متر اشاره کرد.
«اپل واچ اولترا»
همچنین امسال خانواده ساعتهای هوشمند «اپل» شاهد تولد عضو جدیدی بهنام اپل واچ اولترا است که از نمایشگر بزرگ و باتری قدرتمندی بهره میبرد و برای فعالیتهای سنگین بدنی طراحی شده است. ویژگیهایی چون نمایشگر بزرگتر با روشنایی حداکثری ۲۰۰۰ نیت، عمر ۳۶ ساعته باتری، بدنهای مقاوم از جنس تیتانیوم، اسپیکر اضافی برای بهبود کیفیت تماس در محیطهای بادی و پخش صدای آژیر ۸۶ دسیبلی در مواقع اضطراری این ساعت گرانقیمت را به گزینهای عالی برای ماجراجویی در طبیعت تبدیل کرده است. اپلواچ اولترا برگ جدیدی در دفتر ساعتهای هوشمند «اپل» محسوب میشود؛ چراکه کاربری عمومی ندارد و بهشکل ویژهای برای ورزشکاران طراحی شده است. اپلواچ اولترا ۷۹۹ دلار قیمت دارد. این برچسب قیمت برای ساعتی هوشمند فکانداز به نظر میرسد، اما فراموش نکنید اپل با Apple Watch Ultra بهدنبال رقابت با ساعتهای گرانقیمت برندهایی مثل گارمین است. قیمت شماری از ساعتهای گارمین مرز ۷۹۹ دلار را هم رد میکند. اپلواچ اولترا در تاریخ ۲۳ سپتامبر ۲۰۲۲ (اول مهر ۱۴۰۱) عرضه خواهد شد.
«ایرپادز پرو ۲»
در نهایت نسل دوم ایرپادز پرو که سه سال طول کشید تا معرفی شود، اما تغییری در ظاهر آن ایجاد نشده است. ایرپادز پرو۲ به تراشه جدید H2 مجهز شده تا بهگفته «اپل»، کیفیت صدای بهبودیافته و حذف نویز دوبرابری را به ارمغان آورد. ایرپادز پرو۲ همچنین از یک کیس شارژ جدید با پشتیبانی از Find My و اسپیکر داخلی برای ردیابی بهتر بهره میبرد. عمر باتری هدفون نیز ۳۳ درصد افزایش یافته و به ۶ ساعت رسیده است. قابلیت فرمان لمسی برای کنترل حجم صدا نیز به ساقههای هدفون اضافه شده، اما فعلا از قابلیت پخش موسیقی بدون افت کیفیت خبری نیست. نسل دوم ایرپادز پرو همچون گذشته از قابلیت صدای فراگیر Spatial Audio پشتیبانی میکند و بهگفته «اپل»، قابلیت
transparency mode برای تقویت صدای محیط بهبود یافته است. همچنین طبق اعلام «اپل»، نسل جدید AirPods Pro با برچسب قیمتی ۲۴۹ دلار از تاریخ ۹ سپتامبر (۱۸ شهریور) قابل سفارش خواهد بود و در تاریخ ۲۳ سپتامبر (اول مهر) روانه بازار خواهد شد.
لینک کوتاه :