xtrim

نارضایتی مسلمانان آمریکا از بایدن

به گزارش جهان صنعت نیوز:  ترامپ رییس‌جمهور سابق آمریکا با امضای یک فرمان اجرایی در سال ۲۰۱۷، ورود اتباع هفت کشور عمدتا مسلمان به آمریکا را ممنوع و موجی از شوک را به جامعه مسلمانان آمریکا وارد کرد، اما با گذشت تقریبا دو سال پس از روی کار آمدن جو بایدن، مسلمانان آمریکا نسبت به دستاوردها و شکست تلاش‌های دولت او برای نمایندگی کردن جامعه آنها اختلاف‌نظر دارند.

بایدن از زمان تحلیف خود، تلاش کرده تا مسلمانان را در رده‌های دولت خود بگنجاند و چندین چهره مسلمان آمریکایی را در مناصب دولتی بلندپایه منصوب کرده است.

از جمله این چهره‌ها عبارتند از: لیناخان، رییس کمیسیون فدرال تجارت آمریکا؛ سمیرا فاضل، معاون مدیر شورای اقتصادی ملی آمریکا؛ ریما دودین معاون مدیر دفتر امور قانونگذاری کاخ‌سفید و رشاد حسین، سفیر آزادی مذهبی بین‌المللی. علاوه بر این، از جمله اولین سیاست‌های بایدن پس از ادای تحلیف، لغو «ممنوعیت» جنجالی اعمال شده از سوی دونالد ترامپ علیه ورود اتباع مسلمان به آمریکا و محکوم کردن این سیاست سلف خود به عنوان «لکه‌ای بر وجدان ملی ما» بود.

با این وجود در اصل کابینه رییس‌جمهور فعلی آمریکا هیچ مسلمان آمریکایی وجود ندارد و کارشناسان می‌گویند، جامعه مسلمانان در آمریکا همچنان با تبعات سیاست‌های دولت قبلی این کشور دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند.

opal

رابرت مک کاو، مدیر امور دولت در سازمان «شورای روابط آمریکایی-اسلامی» (CAIR)،‌ بزرگ‌ترین سازمان حمایت از آزادی‌های مدنی مسلمانان آمریکا، به پایگاه هیل گفت که ترامپ در زمان کاندیداتوری برای انتخابات ۲۰۲۰ «توانست از یک جریان عمیق سیاسی واقعی مبتنی بر احساس اسلام‌هراسی و مهاجرستیزی که در آمریکا رو به افزایش بوده بهره بگیرد و این منجر به اعمال ممنوعیت علیه ورود اتباع مسلمان شد.» او اضافه کرد: خود این ممنوعیت انگیزه‌ای برای جامعه مسلمانان آمریکا شد تا به لحاظ سیاسی بسیج شوند، برای رای دادن ثبت‌نام کنند و در کنگره صدایمان را به گوش همه برسانند.
این بسیج در بین این جامعه مسلمانان تشدید شد. نظرسنجی اخیر CAIR نشان داد، بیش از ۹۱ درصد از افراد ثبت‌نام کرده به عنوان مسلمان آمریکایی، احتمالا در انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره در پاییز پیش‌رو رای خواهند داد.

هر چند اقدام بایدن در لغو ممنوعیت ورود اتباع مسلمان با تمجید مدافعان حقوق مسلمانان مواجه شد، شورای CAIR اضافه کرد که هم دولت بایدن و هم کنگره هنوز باید «برای ترمیم آسیب واردشده» به همه افرادی که از این ممنوعیت تاثیر پذیرفتند اقدام کنند.
مک‌کاو می‌گوید: «رییس‌جمهور آمریکا همان روز اول ممنوعیت دولت ترامپ علیه ورود اتباع مسلمان را لغو کرد که عمیقا با قدردانی جامعه مسلمانان آمریکا مواجه شد، اما پس از آن، او همه دریافت‌کنندگان ویزای گوناگونی را که شانس‌شان را برای رسیدن به رویای آمریکایی از دست دادند، مستاصل رها کرد.»

مک‌کاو افزود که حوزه امور بین‌المللی همچنان یکی از دغدغه‌های اصلی بسیاری از اعضای جامعه مسلمانان آمریکا است.

نظرسنجی شورای CAIR نشان داد، پنج مساله مهم مرتبط با مسلمانان در سیاست خارجی آمریکا شامل درگیری رژیم صهیونیستی و فلسطین، مسلمانان قوم اویغور در چین، سرکوب مسلمانان در هند، سرکوب مسلمانان قوم روهینجا در میانمار و قحطی در افغانستان است.
مک کاو خاطرنشان کرد: «رییس‌جمهور آمریکا با وجود درخواست‌های متعدد جامعه مسلمان و کنگره آمریکا از وی برای تشکیل پست فرستاده ویژه رصد و مبارزه علیه اسلام‌هراسی- به ویژه در قبال چین، هند، برمه و فرانسه- در وزارت امور خارجه آمریکا با استفاده از اختیارات اجرایی خود اقدامی در این راستا نکرده است. حتی دموکرات‌های مجلس نمایندگان دسامبر گذشته لایحه‌ای را برای ایجاد چنین پستی که از حمایت سناتورهای مهمی مانند کوری بوکر، بن کاردین و برنی سندرز برخوردار شد، تصویب کردند.»

یکی از بزرگ‌ترین انتقادهایی که جامعه مسلمانان آمریکا از دولت این کشور دارد، نحوه رسیدگی آن به نزاع فلسطین و رژیم صهیونیستی است.
این موضوع پس از کشته شدن شیرین ابوعاقله خبرنگار آمریکایی- فلسطینی که حین پوشش خبری حملات نظامی رژیم صهیونیستی به کرانه باختری کشته شد، مجددا مورد توجه قرار گرفت. وزارت امور خارجه در اوایل ژوئیه در بیانیه‌ای گفت که بررسی انجام شده بر تحقیقات ارتش رژیم صهیونیستی و تشکیلات خودگردان فلسطین بی‌نتیجه ماند.

طبق گزارش سی‌ان‌ان، ارتش رژیم صهیونیستی در روزهای اخیر اعلام کرد که احتمالا ابوعاقله در اثر تیراندازی اسراییلی‌ها کشته شده است. با این وجود برخی از مسلمانان آمریکایی پاسخ بایدن به این اتفاق را ناامیدکننده دانستند. به گفته مک‌کاو، واکنش علنی دولت بایدن به مرگ ابوعاقله «آزار‌دهنده» بود.

برخی دیگر معتقدند که عملکرد بایدن در قبال موضوع نزاع فلسطین-اسراییل هرگز تزلزل نیافته است.
حسین ایبیش محقق ارشد مقیم در «موسسه کشورهای عرب خلیج‌فارس» در واشنگتن گفت: او سابقه بسیار طولانی در حمایت از اسراییل دارد. او یک مدافع سرسخت فروش تسلیحات به رژیم صهیونیستی و تضمین برتری نظامی کیفی برای آن است؛ همان وعده آمریکا به اسراییل برای تضمین اینکه اسراییل همیشه قادر باشد هر رقیب محلی یا ترکیبی از رقبای خود را در خاورمیانه، از جمله متحدان خود آمریکا، شکست دهد. بنابراین، آمریکا طبق قولش می‌خواهد که اسراییلی‌ها را بهتر از هر کس دیگری مسلح نگه دارد. او (بایدن) حامی آن است و او به نوعی با راست‌گرایان میانه‌روی اسراییل بسیار دوست است.»

اما ایبیش اضافه کرد که بایدن از راه‌حل دو کشوری حمایت می‌کند و خاطرنشان کرد که رویکرد رییس‌جمهور کنونی آمریکا به این موضوع تفاوت چندانی با اسلافش تا زمان ریگان رییس‌جمهور اسبق آمریکا، ندارد.
هر چند مسلمانان آمریکا بایدن را به ترامپ ترجیح می‌دهند، طبق نظرسنجی شورای CAIR، میزان محبوبیت او در میان این جامعه همچنان ۲۸ درصد است.

فاطمه احمد مدیر اجرایی سازمان موسوم به «اتحادیه عدالت مسلمانان» گفت که بیشتر مساله مربوط به سیاست‌های داخلی بایدن است.
احمد زمانی که حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ رخ داد، دانش‌آموز دبیرستانی بود. اما او از مدت‌ها قبل از آن حادثه نژادپرستی شدیدی را علیه جامعه مسلمانان تحمل کرده بود و این مشکل بعد از این حملات افزایش یافت.

اکنون او نگران حملات از جانب چیزی است که به گفته او یک سیستم ناعادلانه است.

احمد گفت: من خیلی بیشتر از آنکه نگران سطح فردی یا شخصیتی خشونت‌ها باشم نگران جاسوسی روزانه اف‌بی‌آی از خودم هستم.

احمد خاطرنشان کرد: هیچ تغییر اساسی در نحوه برخورد روزانه اف‌بی‌آی و سایر سازمان‌های مجری قانون آمریکا با مسلمانان آمریکایی ایجاد نشده است.

او تاکید کرد: «هر وقت همتایان ما به فرودگاه می‌روند، فقط انتظار دارند مورد آزار و اذیت قرار گیرند. آنها انتظار دارند در آنجا بازجویی شوند. فقط هم بازرسی بدنی‌های تهاجمی مساله نیست. ماموران سازمان گمرک و حفاظت از مرز آنها را به داخل اتاق می‌کشند و از آنها در مورد مذهب و سیاست‌هایشان بازجویی می‌کنند.»

او افزود: «این موارد منجر به افزایش احساس بی‌اعتمادی نسبت به دولت نزد جامعه مسلمان آمریکا شده که هم بایدن و هم حزب دموکرات او باید با توجه به نزدیک شدن موعد برگزاری انتخابات میان‌دوره‌ای، برای کسب آرای مسلمانان، پیام‌های خود برای جامعه آنها را افزایش دهند.»

اخبار برگزیدهسیاسی
شناسه : 289322
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *