آمریکا عربستان را تهدید کرد
به گزارش جهان صنعت نیوز: آنتونی بلینکن در نشست مطبوعاتی در لیما پایتخت پرو در واکنش به تصمیم اخیر اوپکپلاس مبنی بر کاهش تولید نفت گفت که کشورش در حال بررسی پاسخی مناسب به عربستان از جمله در روابط با این کشور است. بلینکن در این باره تصریح کرد: در رابطه با روابط بعدی ما با عربستان سعودی، با مشورت کنگره در حال بررسی چند پاسخ احتمالی و مناسب هستیم. ما قطعا اقدامی را انجام نخواهیم داد که در تعارض با منافعمان باشد.
اظهارات بلینکن درباره روابط با ریاض پس از آن مطرح شده است که اوپکپلاس روز چهارشنبه با کاهش قابل توجه تولید نفت موافقت کرد. این تصمیم عرضه را در بازاری که هم اکنون نیز دچار محدودیت است محدودتر کرده و احتمالا، قیمتهای بنزین را درست پیش از برگزاری انتخابات میاندورهای آمریکا در نوامبر بالاتر میبرد.
جو بایدن رییسجمهوری آمریکا نیز روز پنجشنبه به وقت محلی با ناامیدکننده خواندن تصمیم اوپکپلاس اعلام کرد که آمریکا به دنبال گزینههای جایگزین است.
وی درباره تصمیم کاهش تولید نفت از سوی اوپکپلاس گفت: در حال بررسی گزینههای مختلفی هستیم که در اختیار ما قرار دارد اما هنوز تصمیمی نگرفتهایم.
اوپکپلاس در نشست روز چهارشنبه در وین درباره شدیدترین کاهش تولید و عرضه نفت خود از زمان آغاز همهگیری کرونا در سال ۲۰۲۰ به توافق رسید و قرار است تولید نفت را به میزان ۲ میلیون بشکه کاهش بدهد که احتمال افزایش قیمت سوخت در آمریکا را پیش از انتخابات میاندورهای کنگره افزایش داده است.
بایدن در پاسخ به این پرسش که آیا از تصمیمش برای سفر به عربستان پشیمان است، مدعی شد که این سفر هیچ ارتباطی با نفت نداشت. موضوع آن سفر، خاورمیانه، اسراییل و منطقی کردن مواضع بود.
به نوشته رویترز، این توافق با وجود فشار آمریکا و دیگر کشورها برای تولید بیشتر، حاصل شده و عرضه را در بازاری که هماکنون نیز در تنگنا است، محدودتر میکند. قیمت نفت به دلیل نگرانی از رکود اقتصاد جهانی، افزایش نرخ بهره و دلار قویتر از ۱۲۰ دلار در سه ماه پیش به حدود ۹۰ دلار کاهش یافته است.
به گفته یک منبع آگاه آمریکا با این بهانه که اصول بازار از اقدام اوپک حمایت نمیکند، این سازمان را تحت فشار قرار داده بود تا تولید خود را کاهش ندهد.
رییسجمهور آمریکا با ابراز ناامیدی از تصمیم اوپکپلاس جهت کاهش تولید نفت، آن را کوتهبینانه خواند.جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخسفید و برایان دیز مدیر شورای ملی اقتصاد آمریکا نیز با انتشار بیانیهای مشترک اعلام کردند بایدن با انتقاد از تصمیم کاهش تولید نفت توسط اوپکپلاس ادعا کرد این کار تبعات منفی بر کشورهای فقیر و در حال توسعه خواهد گذاشت. بایدن همچنین به وزارت انرژی آمریکا دستور داد در ماه آینده ۱۰ میلیون بشکه نفت از ذخایر استراتژیک آمریکا آزاد و اقدامات ممکن برای افزایش تولید نفت را بررسی کند.
رییسجمهور آمریکا علاوه بر این، از شرکتهای نفتی آمریکا درخواست کرد که قیمتهای سوخت را کاهش دهند تا مصرفکنندگان آمریکایی متحمل هزینه کمتری شوند.در بخش دیگری از این بیانیه آمده است که دولت بایدن در مورد اتخاذ اقدامات لازم برای کاهش تسلط اوپک بر قیمتهای انرژی، با کنگره آمریکا مشورت خواهد کرد.
سخنگوی کاخسفید با انتقاد از تصمیم اوپکپلاس برای کاهش تولید نفت، آن را نشانه همسویی با روسیه خواند و با تکرار بخشی از بیانیه بایدن مبنی بر اینکه تصمیم کاهش تولید نفت به ضرر کشورهای فقیر و در حال توسعه است، گفت: در شرایطی که اقتصاد جهانی با تبعات جنگ روسیه علیه اوکراین دستوپنجه نرم میکند، تصمیم اوپکپلاس در راستای ثروتاندوزی است.
روزنامه والاستریت ژورنال همزمان با روند افزایش بهای انرژی و در پی تصمیم اوپکپلاس برای کاهش چشمگیر تولید نفت در آستانه فصل سرما، به نقل از افراد آگاه نوشت: آمریکا قصد دارد با تعلیق برخی تحریمهای نفتی ونزوئلا به شرکت شورون امکان دهد تولید نفتخام را در این کشور آمریکای لاتین از سرگیرد.
سیلی بنسلمان به بایدن و غرب
یک رسانه فرانسوی نیز نوشت که تصمیم اخیر اوپکپلاس مبنی بر کاهش تولید نفت با وجود درخواستهای مکرر آمریکا و فرانسه برای افزایش این تولید، بیانگر استحکام در روابط ایجادشده میان ریاض و مسکو است.
روزنامه لوفیگارو خاطرنشان کرد: تصمیم جدید «اوپک+» که خشم واشنگتن را برانگیخت، سیلی واقعی محمد بنسلمان، ولیعهد عربستان سعودی به متحدان غربی خود، بهویژه جو بایدن، رییسجمهوری آمریکا و امانوئل ماکرون، همتای فرانسوی وی است. این روزنامه آورده: به جای کاهش دو میلیون بشکهای تولید نفت که روز چهارشنبه «اوپکپلاس» تصویب کرد، واشنگتن و پاریس از عربستان سعودی خواسته بودند تولید خود را برای کاهش قیمت نفتخام و مهار تورم افزایش دهد و این تصمیم در فاصله یک ماه مانده به انتخابات حساس میاندورهای در آمریکا، ضربه سختی به جو بایدن محسوب میشود.
لوفیگارو در ادامه با اشاره به اینکه مسکو برای تامین مالی جنگ با اوکراین به ادامه روند صعودی بهای نفت نیاز دارد، نوشت: طبق گزارش نهادهای مربوطه، روسیه از آغاز حمله به اوکراین ۱۱۶ میلیارد یورو از صادرات نفت خود درآمد کسب کرده است. طبق این یادداشت، تصمیم سازمان «اوپک +» به رهبری ریاض نشان میدهد که کشورهای حوزه خلیجفارس در کنار مسکو ایستادهاند و از فاصله گرفتن از متحد روس خود که از سال ۲۰۱۶ به عضویت اوپکپلاس درآمده است خودداری میکنند.
لوفیگارو همچنین در ادامه آورده است: بنسلمان میخواهد با میانجیگری ریاض به متحدان غربی خود نشان دهد که روابط خوبش با ولادیمیر پوتین رییسجمهوری روسیه میتواند برای آنها مفید باشد؛ چراکه وی در پایان سپتامبر موفق شد با میانجیگری، زندانیان غربی از جمله چند آمریکایی و انگلیسی را آزاد کند.
اوپکپلاس روز چهارشنبه با کاهش قابل توجه تولید نفت موافقت کرد. این تصمیم عرضه را در بازاری که هم اکنون نیز دچار محدودیت است محدودتر کرده و احتمالا، قیمتهای بنزین را درست پیش از برگزاری انتخابات میاندورهای آمریکا در نوامبر بالاتر میبرد.
لینک کوتاه :