xtrim

بورس؛ امید اول سرمایه‌گذاری

به گزارش جهان صنعت نیوز: شاخص هم‌وزن هم افت را تجربه کرد و ۳۲۰ واحد کاهش یافت. بدین ترتیب این شاخص هم که مدتی است کانال ۴۰۰ هزار واحدی را از دست داده در رقم ۳۷۵ هزار و ۷۰۰ واحد ایستاد. ارزش معاملات خرد نیز چنگی به دل نمی‌زد و در همان سطح دو هزار میلیارد تومانی ماندگار شد. کارشناسان بازار سرمایه عنوان می‌کنند بازار سرمایه از شرایط ارزندگی مناسبی برخوردار است اما ابهامات اقتصادی و سیاسی فراوان مانع ورود سرمایه‌ها به این بازار می‌شود. با این حال اما گفته می‌شود در صورت رفع ابهامات و گشایش‌های اقتصادی و سیاسی، بورس تلاطمات فعلی را پشت سر خواهد گذاشت. محمد اقبال‌نیا کارشناس بازار سرمایه تاکید کرده است از منظر سرمایه‌‌گذاری بلندمدت، بورس شاگرد اول بازارهاست.

روز گذشته در بازار سرمایه، ۲۰۸ هزار معامله به ارزش ۱۹ هزار و ۱۳۸ میلیارد ریال انجام شد. نماد شرکت‌های توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه، بانک پاسارگاد و ملی صنایع مس ایران نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی و پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت تهران، پالایش نفت بندرعباس و پتروشیمی فناوران نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی بورس گذاشتند. شاخص کل فرابورس هم در این روز با کاهش ۵۰ واحد مواجه شد و روی ۱۷ هزار و ۷۷۳ واحد ایستاد. در این بازار ۲۰۲ هزار معامله انجام شد که ۱۳۴۵ میلیارد ریال ارزش داشت. بیمه پاسارگاد، پلیمرز آریاساسول و سنگ آهن گوهرزمین نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی و در مقابل پتروشیمی زاگرس، پالایش نفت لاوان، پالایش نفت شیراز و مجتمع جهان فولاد سیرجان نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی فرابورس گذاشتند.

بورس؛ ویترین اقتصاد

opal

محمد اقبال‌نیا کارشناس‌ بازار سرمایه به بررسی بحران‌هایی که این روزها بازار سرمایه به آنها دچار شده است پرداخت و گفت: خروج مداوم پول حقیقی از بازار سرمایه نشان می‌دهد که فعالان خرد بازار آن طور که باید به سیاست‌های دولت و مجلس برای حمایت از تولید خوشبین نیستند. وی با بیان اینکه فعالان اقتصادی کشور هر سال در زمان تنظیم لایحه بودجه نگران قیمت گاز و برق هستند، افزود: در صورتی که مسائل و مشکلات به صورت اصولی و درست حل نشوند، پول‌ها از بازارهای مولد خارج و سر از بازارهای دلالی در می‌آورند. به گفته این کارشناس، برای حل این مسائل نیاز به قوانین بالادستی است تا فرموله شده و به صورتی که منافع بخش تولید و سهامداران در آن لحاظ شود، سرمایه‌ها را به سوی بازار سرمایه و تولید تشویق کند. اقبال‌نیا با تاکید بر اینکه تصمیم‌ها و مُسکن‌های موقتی برای هیچ اقتصادی کارساز نیست، عنوان کرد: اگر حال تولید کشور خوب باشد، بورس هم به رونق سابق خود باز خواهد گشت؛ چرا که بورس ویترینی از اقتصاد است. وی ادامه داد: این روزها بازار سرمایه تاوان سال ۹۹ را می‌دهد اما با همه فراز و نشیب‌هایی که اتفاق افتاده بازده ۵ سال اخیر بورس در مقایسه با بازارهای دیگر خوب است و همچنان بورس شاگرد اول است.

فراز و نشیب‌های مقطعی

این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: تلاطم‌ها و فراز و نشیب‌های امروز مقطعی است و کماکان چشم‌انداز بلندمدت برای بازار سرمایه خوب ارزیابی می‌شود. وی در ادامه بر اتخاذ تصمیم‌گیری‌های درست و اصولی مسوولان کشور تاکید کرد و گفت: سیاستگذاران اقتصادی باید سیگنال‌های غلط اقتصادی به سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی ندهند و همچنین سرمایه‌گذاری‌های لازم به منظور تکمیل زیرساخت‌ها انجام شود. بنابراین، نباید اجازه فرصت‌سوزی در اقتصاد کشور داده شود. اقبال‌نیا درباره نامتقارن‌سازی دامنه نوسان به سنا گفت: با نامتقارن‌سازی دامنه نوسان نمی‌توان وضعیت بازار را بهبود داد چرا که این به بیراهه خواهد رفت و کاری ابتر است. این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: اگر تصمیم‌گیری‌ها به این سمت باشد که به بورس، سهامداران و تولیدکنندگان لطمه‌ای وارد نشده و کسری بودجه از این محل تامین نشود، اعتماد از دست رفته به بازار بازگشته و از شرایط بحرانی خارج خواهیم شد.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانبانک و بیمه
شناسه : 294402
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *