xtrim

وضعیت هولناک حقوق بشر در عربستان

به گزارش جهان صنعت نیوز: سایت مخالف «سعودی لیکس» در گزارشی با اشاره به وضعیت ناگوار حقوق بشر و آزادی در عربستان سعودی به نقل از سازمان حقوق بشر عربستان مستقر در اروپا نوشت: براساس رصدی که این سازمان انجام داده است، شهروندان عربستان از لحظه دستگیری تحت انواع شکنجه‌ها قرار می‌گیرند و این شکنجه‌ها با صدور احکام متوقف نمی‌شود بلکه بدرفتاری‌ها پس از اجرای احکام ادامه می‌یابد و شامل حال خانواده‌های محکومان نیز می‌شود.

بر اساس اعلام این سازمان حقوق بشری، عربستان سعودی انواع مختلفی از شکنجه‌های روحی و جسمی را علیه بازداشتی‌ها که بعدا با مجازات اعدام روبه‌رو می‌شوند، انجام می‌دهد و در زمان بازداشت با ضرب و شتم و زورگویی و تبعید که مدت آن در برخی موارد بسیار طولانی‌ است، مواجه می‌شوند.

گزارشگران ویژه در نامه‌هایی به دولت عربستان از جمله در مسائل مربوط به اعدام‌های انجام شده در مارس ۲۰۲۲ این موضوع را تایید و اشاره کردند که «اسعد شبر» و «محمد الشاخوری» دو نفر از متعرضان پس از دستگیری با تبعید مواجه شدند.

opal

این سازمان حقوق بشری عربستان در اروپا استفاده از الگوهای شکنجه فیزیکی از جمله شوک الکتریکی، محرومیت از خواب، ضرب و شتم، کشیدن ناخن، آویزان کردن از پا و موارد دیگر را که با هدف مجبور کردن فرد بازداشت‌شده به اعتراف یا امضای اعتراف‌نامه در مرحله بازجویی انجام می‌شود، مستند کرده است.

در بین کسانی که با این نوع شکنجه‌ها مواجه شد، نوجوانی به اسم «مصطفی الدرویش» است که در ژوئن ۲۰۲۱ اعدام شد و در آن هنگام با تهدید به محاکمه مجدد مجبور شد اعترافات خود را امضا کند.

این سازمان علاوه بر شکنجه‌های جسمی، انجام شکنجه‌های روانی علیه تعدادی از بازداشت‌شدگان که به اعدام محکوم شده بودند از جمله تهدید خانواده‌هایشان را رصد کرده است. «حیدر آل‌لیف» معترضی که در ۲۳ آوریل ۲۰۱۹ اعدام شد، تهدید شده بود که در صورت امضا نکردن اعترافات، همسرش به زندان احضار خواهد شد تا از او طلاق بگیرد.

بر اساس گزارش سازمان حقوق بشری عربستان در اروپا، بازداشت‌شدگان افزون بر این، اعمال دیگری مانند محرومیت از تماس با خانواده، ضرب و شتم و توهین‌های روزانه مواجه می‌شوند.

در بسیاری از موارد، شکنجه منجر به معلولیت یا مصدومیت و درد دائمی و همچنین حالت اغما و از دست دادن هوشیاری می‌شود و در بسیاری از موارد، زندانی از حق درمان محروم است.

براساس این گزارش «منیر آل آدم» جوانی که در آوریل ۲۰۱۹ اعدام شد، به دلیل شکنجه، شنوایی خود را از دست داد و «عبدالله آل طریف» جوان دیگری که در همان اعدام دست‌جمعی اعدام شد، تحت شکنجه قرار گرفت که این شکنجه‌ها موجب آسیب دیدن مهره‌های ستون فقراتش و انحراف چشم چپش شد و سایر اعضای بدنش نیز آسیب دید.

با وجود اظهارات بازداشت‌شدگان مبنی بر شکنجه و گرفتن اعتراف اجباری در برابر قضات که در پرونده‌هایی که این سازمان پیگیری کرد، رسیدگی و تحقیقات جدی در مورد ادعاهای آنها انجام نشد.

در گزارش این سازمان حقوق بشری عربستان آمده است که بدرفتاری و شکنجه حتی پس از شروع محاکمه و در برخی موارد پس از صدور احکام اعدام نیز ادامه دارد. رصد این سازمان نشان داد که به دلیل مخالفت با محرومیت از حق تماس با خانواده‌اش پس از شروع محاکمه، «سعود الفرج» زندانی عربستانی که دادستانی خواهان اعدام وی است، به سلول انفرادی بازگردانده شد.

علاوه بر این، این سازمان موارد بدرفتاری با زندانیان محکوم به اعدام را رصد کرده است که بر این اساس، «عباس الحسن» تاجری که در آوریل ۲۰۱۹ اعدام شد، به دلیل دریافت عینک طبی از خانواده‌اش در سلول انفرادی قرار گرفت و مجبور شد ساعت‌ها روی پاهای خود بایستد.

علاوه بر افرادی که در معرض مجازات اعدام قرار می‌گیرند، خانواده‌ها نیز مورد بدرفتاری قرار می‌گیرند و از حق وداع با فرزندان خود محروم می‌شوند حتی برخی خانواده‌ها از رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی از اجرای این احکام مطلع می‌شوند و آسیب روانی جدی به آنها وارد می‌شود.

علاوه بر این، خانواده‌ها حق دفن محکومان یا حتی اطلاع از محل دفن آنها را ندارند که این خود به منزله شکنجه مستمر علیه خانواده‌ها است.

براساس رصد سازمان حقوق بشری عربستان در اروپا، حکومت پادشاهی سعودی تاکنون جسد ۱۳۲ نفر از محکومان به اعدام را تحویل نداده است.

این سازمان حقوق بشری اضافه کرد که با توجه به افزایش سرکوب سنگین، دستگیری مدافعان حقوق بشر و جلوگیری از هرگونه فعالیت جامعه مدنی و ارعاب خانواده‌ها، دسترسی به اطلاعات مربوط به محکومان دشوارتر شده است.

با این وجود، این سازمان ۳۷ مورد را ثبت کرده است که در آن بازداشت‌شدگان در حال حاضر با مجازات اعدام روبه‌رو هستند که حداقل هشت نفر از آنها نوجوان هستند.

بر اساس اطلاعات سازمان یادشده، نهادهای حقوق بشر سازمان ملل متحد درباره بسیاری از پرونده‌های افرادی که در حال حاضر با مجازات اعدام روبه‌رو هستند، به دولت عربستان نامه نوشته‌اند و نقض قوانین بین‌المللی در آنها را تایید کرده‌اند.

اخبار برگزیدهسیاسی
شناسه : 294723
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *