تخلیه شهر «خرسون»

به گزارش جهان صنعت نیوز: به گزارش گاردین، روسیه اعلام کرده است که پس از درخواست رییس منطقه خرسون قصد دارد این شهر را از سکنه تخلیه کند. روس‌ها می‌گویند نگران هستند این شهر استراتژیک در مرکز استان جنوبی اوکراین که بارها بین دو طرف دست به دست شده است به خط مقدم جدیدی تبدیل شود. خوسنولین معاون نخست‌وزیر روسیه، با اعلام این خبر در تلویزیون دولتی روسیه گفت: دولت تصمیم گرفته است تا خروج و حرکت ساکنان منطقه خرسون به سایر مناطق کشور را سازماندهی کند.

وی افزود: این اقدام به دنبال درخواست ولادیمیر سالدو شهردار این شهر بندری صورت می‌گیرد که در ماه فروردین توسط نیروهای روسی به عنوان رییس منطقه خرسون منصوب شد. سالدو که دادستان‌های اوکراین او را به خیانت متهم کرده‌اند، به طور خاص از ولادیمیر پوتین رییس‌جمهور روسیه خواسته بود تا به کسانی که مایل به فرار از جنگ هستند کمک کند و ادعا کرد که حملات اوکراینی‌ها زندگی مردم محلی را به خطر انداخته است.

وی که بین سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۲ نیز شهردار شهر خرسون بود، گفت: می‌خواهم از شما (رییس‌جمهور روسیه) برای سازماندهی چنین کاری کمک بخواهم. ما ساکنان منطقه خرسون مطمئن هستیم که روسیه فرزندان خود را رها نمی‌کند و همیشه در دشواری‌ها به آنها کمک می‌کند.

با وجود اعلام اخیر پوتین مبنی بر اینکه این استان در کنار دونتسک، زاپروژیا و لوهانسک به روسیه الحاق شده است، مقامات کی‌یف از امید خود برای رسیدن به منطقه خرسون تا سال نوی مسیحی صحبت کرده‌اند.اما در نیویورک مجمع عمومی سازمان ملل متحد با تصویب چهارمین قطعنامه از آغاز جنگ اوکراین علیه روسیه، همه‌پرسی الحاق مناطقی از اوکراین به روسیه را به رسمیت نشناخت و آن را محکوم کرد.

نشست فوق‌العاده مجمع عمومی سازمان ملل متحد که از روز دوشنبه (۱۰ اکتبر/۱۸ مهرماه) برای تصویب چهارمین قطعنامه علیه روسیه آغاز شده بود، روز چهارشنبه به وقت محلی از سرگرفته شد.

در این رای‌گیری، ۱۴۳ عضو سازمان ملل به قطعنامه پیشنهادی برای محکومیت روسیه رای مثبت، پنج کشور رای مخالف و ۳۵ کشور رای ممتنع دادند.

روسیه و چهار کشور بلاروس، کره‌شمالی، سوریه و نیکاراگوئه نیز به این قطعنامه رای منفی دادند اما چین رای ممتنع داد. جمهوری اسلامی ایران و ونزوئلا در جلسه رای‌گیری غایب بودند.

شهر خرسون یکی از اولین شهرهایی بود که پس از حمله به روسیه در ۵ اسفند به دست روسیه افتاد و یک هدف استراتژیک و نمادین برای دولت اوکراین است.

نیروهای اوکراینی روز چهارشنبه اعلام کردند که پنج شهرک در شمال شرقی منطقه خرسون را به عنوان بخشی از ضدحمله‌ای که در ماه مرداد آغاز شد، با موفقیت بازپس گرفته‌اند.سازمان اطلاعات انگلیس اعلام کرد که پس از عقب‌نشینی حدود ۲۰ کیلومتری روس‌ها در شمال خرسون در اواسط مهر، نیروهای روسی احتمالا در تلاش برای تحکیم خط مقدم جدیدی در غرب روستای مایلوو هستند که در شمال شرقی رودخانه دنیپر از شهر خرسون قرار دارد.

بنا بر گزارش خبرگزاری‌های غربی، روز پنجشنبه شهر میکولایف در ۹۶ کیلومتری شمال غربی شهر خرسون، یک بار دیگر توسط موشک‌های روسی مورد اصابت قرار گرفت و در یک حمله به یک آپارتمان پنج طبقه، یک مرد ۳۱ ساله و یک زن ۸۰ ساله کشته شدند. گفته می‌شود پنج نفر دیگر هنوز زیر آوار هستند.

ویتالی کیم فرماندار منطقه میکولایف گفت که یک پسر ۱۱ ساله پس از ۶ ساعت از زیر آوار بیرون کشیده شد و تیم‌های امداد در جست‌وجوی هفت نفر دیگر هستند.

در همین حال، ادعاهای مسکو مبنی بر اینکه اوکراین به یک ساختمان مسکونی در شهر بلگورود در جنوب روسیه نزدیک مرز اوکراین حمله کرده است، از سوی اوکراین رد شد. در مقابل، میخایلو پودولیاک مشاور ارشد ریاست‌جمهوری اوکراین مدعی شد که نیروهای روسی تلاش کرده‌اند خارکف دومین شهر بزرگ اوکراین را بمباران کنند اما موفق نشده‌اند.

پوتین: ضرورتی برای گفت‌وگو با بایدن نمی‌بینم؛ به دنبال نابودی اوکراین نیستیم

رییس‌جمهور روسیه با اشاره به آمادگی کشورش برای گفت‌وگو با هریک از اعضای گروه ۲۰ تاکید کرد که در حال حاضر ضرورتی برای گفت‌وگو با همتای آمریکایی خود نمی‌بیند.

به گزارش الجزیره، ولادیمیر پوتین که در نخستین نشست روسیه و کشورهای آسیای مرکزی در آستانه سخن می‌گفت، اظهار داشت: تلاش‌های بیگانگان برای دخالت در امور سیاسی، اقتصادی و روابط بشردوستانه روسیه و کشورهای آسیای مرکزی متمرکز است.

پوتین با بیان اینکه حجم تجارت بین روسیه و کشورهای آسیایی برای سال‌های آتی بالا خواهد بود، افزود: ما در حال توسعه خطوط لجستیکی جدید بین کشورهای آسیایی و تقویت مشارکت تجاری با این کشورها هستیم.

رییس‌جمهور روسیه تاکید کرد: ما به دنبال عرصه‌های جدید برای همکاری با تمامی کشورهای آسیایی و منطقه هستیم. پوتین با اشاره به وضعیت جنگ در اوکراین گفت: هیچ چیز جدیدی در مواضع شرکای ما در مورد عملیات مسکو در اوکراین وجود ندارد و مواضع آنها در این دوره تغییر نکرده است. وی با بیان اینکه امکان آغاز فعالیت خط لوله نورد‌استریم‌۲ در آینده نزدیک وجود ندارد، اظهار داشت: مقام‌های آلمانی منافع خود و ناتو را بر شرایط اقتصادی و اجتماعی مردم کشورشان ترجیح داده‌اند.

رییس‌جمهور روسیه تصریح کرد: کی‌یف می‌گوید خواستار مذاکره است اما حالا موضع رسمی آنها جلوگیری از مذاکره با ماست. پوتین با بیان اینکه مسکو آماده مذاکره با هریک از اعضای گروه ۲۰ است، تاکید کرد که در حال حاضر هیچ ضرورتی برای گفت‌وگو با جو بایدن رییس‌جمهور آمریکا نمی‌بیند. وی با اشاره به توافق این کشور با ترکیه و سازمان ملل درخصوص انتقال غلات تولید‌شده در اوکراین گفت: توافق انتقال غلات به اهداف خود برای انتقال این مواد غذایی به کشورهای فقیر نرسید. رییس‌جمهور روسیه همچنین در خصوص انفجار پلی که شبه‌جزیره کریمه را به سرزمین روسیه متصل می‌کرد، گفت: بمبی که پل کریمه را ویران کرد، از طریق دریا و بندر اودسا منتقل شده بود.

پوتین گفت: ما به دنبال نابودی اوکراین نیستیم و هیچ هدفی را نیز در این خصوص برای خود طراحی نکرده‌ایم که بخواهیم به آن دست پیدا کنیم. ما قصدی برای تکرار حملات خود به کی‌یف نداریم اما مجموعه‌ای از اهداف را در اوکراین دنبال می‌کنیم.

رییس‌جمهور روسیه ادامه داد: اتفاقاتی که امروز در حال رخ دادن هستند، خوشایند نیست اما همین اتفاقات ممکن بود در آینده‌ای دیگر و با درد بیشتر رخ دهد.

اخبار برگزیدهسیاسی

شناسه : 295288
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا