xtrim

چرا زنها زودتر از مردها پیر می شوند؟

جهان صنعت نیوز| دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که اکثر زنان گمان می‌کنند بعد از ۵۰ سالگی چروک‌ها با سرعت بیشتری روی صورتشان نقش می‌بندد و افتادگی پوست شتاب می‌گیرد.

محققان با استفاده از کامپیوترها تغییرات بخش‌های مختلف صورت را در زنان و مردان مابین ۲۶ تا ۹۰ سالگی اندازه‌گیری و نقشۀ آن را تهیه کرده‌اند.آن‌ها مشاهده کردند که در زنان بالای ۵۰ سال – سنی که اغلب زنان یائسگی را تجربه می‌کنند – سرعت تغییرات مربوط به سن به صورت ناگهانی بیشتر می‌شود. زنان در این رده سنی متوجه کوچکتر شدن چشم‌ها در مدت زمانی کوتاه، درازتر شدن بینی و گوش‌ها و پهن‌تر شدن صورت به دلیل از دست رفتن چربی و نازک‌تر شدن پوست می‌شوند.

این تغییرات تا سن ۶۰ سالگی به «اوج» می‌رسد، و بعد از آن دوباره سرعت آن کم می‌شود. گفته می‌شود افزایش سرعت تغییرات در بدن و چهره زنان بعد از ۵۰ سالگی به دلیل کم شدن هورمون جنسی استروژن است که به دنبال یائسگی رخ می‌دهد.

هورمون استروژن تاثیری گسترده روی پروتئین کلاژن دارد و خاصیت ارتجاعی پوست ناشی از آن است. کاهش این هورمون همچنین باعث تحلیل رفتن استخوان‌های گونه و چانه می‌شود.

پژوهشگران از دانشگاه وین و چند دانشگاه دیگر چهره ۸۸ مرد و زن را تجزیه و تحلیل کردند. آن‌ها سپس ۵۸۵ نقطه روی صورت را در افرادی با سنین مختلف مقایسه کردند.

این دانشمندان نتیجه گرفتند که در هر دو جنس، پیر شدن به طور عموم ویژگی‌های یکسانی دارد و شامل پهن‌تر شدن صورت، افتادگی پوست، خطوط عمیق‌تر بین بینی و گوشه دهان، کوچکتر شدن چشم‌ها، باریکتر شدن لب‌ها و درازتر شدن بینی و گوش‌ها می‌شود.

اما؛ دانشمندان همچنین به این نتیجه رسیدند که حتی پیش از سن ۵۰ سالگی، سرعت رویداد این تغییرات در زنان دوبرابر مردان است. بین سال‌های ۵۰ و ۶۰ سالگی «مسیر پیری» در زنان با سرعتی ۳ برابر مردان طی می‌شود.

سونیا ویندهَگر، که هدایت این پژوهش را بر عهده داشت، می‌گوید: «زنان و مردان تا سن ۵۰ سالگی به‌طور یکسان روند پیری را تجربه می‌کنند. این روند، یک روند خطی است. اما در سن ۵۰ سالگی، سرعت پیر شدن زنان شتاب می‌گیرد. اما در مردان در سن ۵۰ سالگی شاهد افزایش سرعت نیستیم.»
این پژوهشگر افزود: «بعد از ۵۰ سالگی، سنی که زنان به یائسگی می‌رسند، تغییرات چهره و سنشان را مشخص می‌کند. زنان در سنین مختلفی یائسه می‌شوند.»

«به طور میانگین در حدود ۵۰ سالگی این اتفاق می‌افتد، اما برخی ۱۰ سال زودتر در سن ۴۰ سالگی و برخی ۱۰ سال دیرتر در سن ۶۰ سالگی به این مرحله می‌رسند. به نظر می‌رسد که این عامل بیشتر از سن واقعی افراد، در تغییرات چهره آن‌ها دخیل است.»

در حدود ۳۰ درصد از کلاژن پوست در ۵ سال نخست یائسگی از بین می‌رود. در این مطالعه، هیچ‌کدام از زنان از درمان هورمون جایگزین استفاده نکرده بودند.

اما، هورمون درمانی یکی از راه‌های پیشگیری از افزایش سرعت پیری در زنان است.

نتایج این پژوهش همچنین به بازرسان صحنه جرم کمک می‌کند تا بتوانند چهره قربانیان را بر اساس باقی‌مانده‌های جسد، بازسازی کنند.

عمومی
شناسه : 29542
لینک کوتاه :