بورس مهیای پذیرش نقدینگی
به گزارش جهان صنعت نیوز: احسان حاج علیاکبر کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه بازار سهام در ارزندهترین شرایط تاریخی خود قرار گرفته است، گفت: بازدهی سرمایهگذاری در بورس در میانمدت و بلندمدت نسبت به سایر بازارها به خصوص سود بانکی بیشتر است.
شاخص کل بورس روز گذشته با ۱۸۹۵ واحد کاهش، تا رقم یک میلیون و ۳۱۷ هزار واحد افت کرد. شاخص کل با معیار هموزن نیز با کاهشی ۶۹۸ واحدی در رقم ۳۷۹ هزار و ۵۷۱ واحد ایستاد. در این بازار ۲۱۰ هزار معامله انجام شد که ۳۱ هزار و ۷۵۳ میلیارد ریال ارزش داشت. شرکت ملی صنایع مس ایران، فولاد مبارکه اصفهان، ایرانخودرو و پالایش نفت اصفهان نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی و در مقابل پتروشیمی پردیس، پتروشیمی فناوران و سرمایهگذاری تامین اجتماعی نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی بورس گذاشتند. شاخص کل فرابورس هم در این روز با ۱۴ واحد کاهش در رقم ۱۷ هزار و ۹۵۶ واحد ایستاد. در این بازار ۱۶۷ هزار معامله به ارزش ۱۰۷ هزار و ۴۱۱ میلیارد ریال انجام شد. معدنی و صنعتی گلگهر، داروسازی دانا و بهمندیزل نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی و در مقابل پالایش نفت لاوان، گروه سرمایهگذاری میراث فرهنگی، پتروشیمی زاگرس و اعتباری ملل نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی فرابورس گذاشتند.
افزایش نرخ بهره بانکی مهمترین ریسک بورس
احسان حاج علیاکبر کارشناس بازار سرمایه به عوامل تاثیرگذار بر روند این روزهای معاملات بازار سهام اشاره کرد و گفت: افزایش نرخ بهره بانکی مهمترین ریسک بازار سرمایه است. وی افزود: برخی از بانکها اقدام به افزایش خودسرانه نرخ بهره بانکی کردهاند، این در حالی است که بانک مرکزی به طور جد پیگیر رفع این مشکل و نیز برخورد با بانکهای متخلف است. این کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: چنین سرمایهگذاری که موجب کسب بازدهی بدون ریسک میشود، باعث خواهد شد تا مردم پولهای خود را وارد بازار سرمایه نکنند. وی افزود: وجود چنین مسالهای باعث شده تا سهامداران بزرگ شرایط را برای ورود نقدینگی به بازار سهام مناسب نبینند.
فشار کامودیتیها
حاج علیاکبر با تاکید بر اینکه افزایش نرخ بهره بانکی در کشورهای مختلف جهان و بهتبع آن شروع رکود جهانی است، خاطرنشان کرد: نرخ بهره بانکی آمریکا از ۷۵/۰ درصد به ۵/۲ درصد رسیده است و بسیاری از تحلیلگران پیشبینی میکنند که احتمالا نرخ بهره بانکی آمریکا به ۵/۴ درصد نیز افزایش یابد. این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: این موضوع تاثیر زیادی بر افت قیمت کامودیتی میگذارد و افت قیمت کالاهای جهانی بازار سرمایه ایران را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
سایه سنگین برجام
وی ابهام در آینده برجام را دیگر عامل تاثیرگذار در روند فعلی بازار سرمایه عنوان کرد و به ایرنا گفت: طولانی شدن روند مذاکرات برجام موجب شده تا ابهام در بازار سرمایه تداوم یابد، از سوی دیگر اگر برجام محقق شود به احتمال زیاد نرخ دلار به حدود ۲۵ هزار تومان کاهش مییابد. حاج علیاکبر عنوان کرد: این موضوع تاثیر منفی کوتاهمدت بر بازار سرمایه خواهد داشت، زیرا معاملات بورس در ایران کامودیتیمحور است و کاهش نرخ ارز، زمینهساز کاهش سودآوری شرکتهای بورسی خواهد شد. حاج علیاکبر تاکید کرد: به نظر میرسد بازار سهام برجام را در خود پیشخور کرده و با فرض تحقق برجام، شاخص کل بازار سهام ریزش نخواهد کرد.
اهمیت امنیت سرمایهگذاری برای بورس
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: در نیمههای نخست سال ۹۹ که شاخص کل بورس بدون پشتوانه بازدههای نجومی را به سرمایهگذاران میداد، موجب شد تا از نیمههای سال ۹۹ به بعد شاخص کل بازار سرمایه سقوط کند، به طوری که سهامداران با ناراحتی و زیان فراوان از این بازار خارج شدند. وی عنوان کرد: پول جای ایمن را برای سرمایهگذاری انتخاب میکند و تجربههای تلخ سال ۹۹ موجب شده تا مردم اعتماد خود را به بازار سهام از دست بدهند و از نظر مردم سرمایهگذاری در بازار سهام ایمن نیست.
بورس در نقطه ارزندگی
حاج علیاکبر گفت: در میانمدت و بلندمدت شاهد هستیم که نسبت P/E متوسط بازار سهام به کف چند ساله خود رسیده است. بررسی تحلیلگران نشان میدهد که ارزندگی بازار سهام به کف سال ۹۷ رسیده و این یعنی اینکه بازار سهام در ارزندهترین شرایط تاریخی قرار گرفته است. این کارشناس بازار سهام گفت: اگر سهام را از نظر تکنیکالی بررسی کنیم، بسیاری از سهامها از شرایط مساعدی برای رشد برخوردار هستند. وی در پایان تاکید کرد: شاخص کل نیز کفسازی خوبی کرده و از نظر تکنیکالی با نوسان ۱۰ درصد پایینتر و بالاتر شرایط برای صعود بازار سرمایه مهیا است، بنابراین در میانمدت و بلندمدت احتمالا سرمایهگذاری در بازار سهام سودی بسیار بیشتر از سود بانکی را به سرمایهگذاران خواهد داد؛ لذا به سرمایهگذاران توصیه میکنم که از الان به چیدن پرتفوی متنوع روی بیاورند.
لینک کوتاه :