xtrim

ایلام به جمع استان‌های درگیر با ملخ اضافه شد

جهان صنعت نیوز|  محمدرضا میر، سخنگوی سازمان حفظ نباتات کشور درباره آخرین وضع هجوم ملخ‌های صحرایی به کشور اظهار کرد: بنابر آخرین آمار تا اول تیر، در سطح ۶۸۷ هزار و ۶۸۰ هکتار علیه ملخ‌های صحرایی مبارزه صورت گرفته که عمده آن در استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان است.

وی با اشاره به اینکه استان سیستان و بلوچستان با ۲۸۱ هزار و ۱۰۰ هکتار بالاترین سطح مبارزه را به خود اختصاص داده است، افزود: سطح مبارزه در استان کرمان ۱۵۷ هزار و ۸۳۷ هکتار، هرمزگان ۱۳۸ هزار و ۹۷۵ هکتار، بوشهر ۱۰۱ هزار و ۶۴۰ هکتار، فارس ۴۲ هزار و ۲۰۵ هکتار، خوزستان ۳۷ هزار و ۸۷۸ هکتار، کهگیلویه و بویر احمد ۷ هزار و ۷۰۰ هکتار و خراسان جنوبی ۳۰۵ هکتار است.

میر با اشاره به اینکه در چند شب گذشته ایلام به جمع استان‌های درگیر با آفت ملخ صحرایی اضافه شده است، بیان کرد: با توجه به ریزش ملخ‌هایی صحرایی که طی چند روز گذشته از عراق داشتیم، استان ایلام آلوده شد.

opal

سخنگوی سازمان حفظ نباتات با اشاره به اینکه حدود ۴۰ هکتار مبارزه در ایلام انجام شده است، گفت: امیدواریم سطح مبارزه در این استان بیش از این نشود.

وی با بیان اینکه ریزش ملخ‌های صحرایی در استان‌های جنوبی کشور افزایش یافته است، اظهار کرد: از ابتدای بهمن تاکنون، ۱۷۰ ریزش در استان‌های جنوبی کشور صورت گرفته است، طبق پیش بینی‌های فائو ریزش ملخ‌های صحرایی به کشور ادامه خواهد داشت.

میر با اشاره به اینکه ریزش ملخ‌های صحرایی به کشور ادامه خواهد داشت، بیان کرد: اگرچه سازمان حفظ نباتات با جدیت تمام نسبت به مبارزه علیه موج دوم ملخ‌های صحرایی اقدام می‌کند، اما مقصد اصلی موج جدید ریزش‌ها کشور‌های هند و پاکستان است، چرا که به دلیل شرایط گرمای هوا و دمای بالای ۵۰ درجه سانتی گراد و نبود تغذیه، امکان تخم ریزی وجود ندارد.

این مقام مسئول ادامه داد: افزایش عملکرد کشور ما و کشور‌های هند و پاکستان علیه موج دوم ملخ‌های صحرایی موجب شده که در دی و بهمن با دسته جات کمتری از ملخ‌های صحرایی در مسیر بازگشت به سمت ایران و شبه جزیره عربستان روبرو شویم.

به گفته وی، با توجه به افزایش تعداد ریزش‌های پیش بینی می‌شود که سطح مبارزه علیه آفت ملخ صحرایی تا اواسط شهریور به ۸۰۰ هزار هکتار تا یک میلیون هکتار برسد.

میر درباره آخرین جزئیات خسارت آفت ملخ صحرایی به باغات و مزارع کشور گفت: با توجه به حساسیت موضوع و عملیات مناسبی که علیه آفت ملخ صحرایی صورت گرفت، خسارت جدی به باغات و مزارع نداشتیم و تنها مقدار جزئی باغات مرکبات استان هرمزگان دچار خسران شدند که امیدواریم با تلاش‌های همکاران سازمان و سطح مناسب مبارزه، روند فعلی استمرار یابد.

این مقام مسئول با بیان اینکه در حال جمع بندی آمار نهایی خسارت به باغات مرکبات هستیم، اظهار کرد: بنابر رصد و پایش صورت گرفته، مجموع میزان خسارت در برابر حجم مبارزه بسیار ناچیز است.

وی درباره آخرین وضعیت تخصیص اعتبارات گفت: معاونت توسعه سازمان همچنان پیگیر تخصیص اعتبارات جدید است و بنابر آخرین آمار ۲۰ میلیارد تومان اعتباری که قرار بود به سازمان حفظ نباتات برای مبارزه با ملخ‌های صحرایی اختصاص یابد، اما همچنان در حال طی کردن مراحل اداری است چرا که بنابر اصلاحیه نامه اول وزارت جهاد کشاورزی به وزیر کشور و توافق وزیر کشور، نامه مجدد به سازمان مدیریت برنامه و بودجه ارسال شد که با توجه به موافقت سازمان، انتظار می‌رود هر چه سریع‌تر اعتبار به حساب سازمان واریز شود تا بتوانیم تعهد خود به واردکنندگان و تولیدکنندگان سموم و سایر بخش‌های پشتیبانی را پرداخت کنیم.

سخنگوی سازمان حفظ نباتات با اشاره به اینکه روند مبارزه علیه آفت ملخ صحرایی متوقف نشده است، بیان کرد: با وجود عدم دریافت اعتبارات جدید، اما سازمان حفظ نباتات مبارزه علیه آفت ملخ صحرایی را از اعتبارات سازمان و به صورت خرید نسیه سموم از واردکنندگان و فروشندگان ادامه می‌دهد.

سطح مبارزه آفت ملخ مراکشی در نیمه شمالی به ۷۰ هزار هکتار رسید

میر در بخش دیگر سخنان خود درباره آخرین وضعیت مبارزه با هجوم ملخ‌های مراکشی به نوار شمالی کشور گفت: تاکنون در سطح ۷۰ هزار هکتار مبارزه علیه آفت ملخ مراکشی صورت گرفته است.

این مقام مسئول با بیان اینکه ملخ مراکشی در نیمه شمالی کشور تحت کنترل است، افزود: طبق روال همه ساله در این مناطق با آفت ملخ مراکشی روبه‌رو هستیم، امسال تنها به سبب شرایط آب و هوایی و بارش‌های اخیر جمعیت و حجم این آفت در نوار شمالی کشور بیشتر شده است، اما  به سبب آنکه این آفت کاملا تحت کنترل است، جای هیچگونه نگرانی وجود ندارد.

میر در پایان با اشاره به اینکه کمبودی در تامین آفت کش و سموم مورد نیاز برای مبارزه علیه آفت ملخ صحرایی و مراکشی وجود ندارد، بیان کرد: سموم مورد نیاز کشور برای مبارزه علیه آفت ملخ صحرایی و مراکشی در ۲ بخش تکنیکال و ماده موثره و سموم آماده مصرف وارد کشور می‌شود، اخیرا محموله‌های جدیدی وارد شده است که بنابر نیاز استان‌ها در اختیارشان قرار می‌گیرد و هیچگونه کمبودی در این زمینه نداریم.

اقتصاد کلان
شناسه : 29690
لینک کوتاه :