توافق تجارت آزاد بین ایران و پاکستان درمرحله اجرا
به گزارش جهان صنعت نیوز: در جریان سفر هیات تجاری اتاق ایران به پاکستان، اعضای هیات به سرپرستی غلامحسین شافعی با عرفان اقبال شیخ، رئیس فدراسیون اتاقهای بازرگانی و صنایع کشور پاکستان دیدار کردند.در این نشست، رئیس اتاق ایران کشورهای ایران و پاکستان را دو ملت بزرگ در منطقه نامید که سالها پیش با تلاش و شجاعت خویش به استقلال در رای و تصمیم و عمل دست یافتند. شافعی گفت: لازم است از این دستاوردها و از این سابقه تلاشها و همچنین دوستی و صمیمیتی که بین دو ملت ایران وپاکستان وجود دارد بیشترین بهره را ببریم و این میراث را حفظ کنیم.
شافعی با اظهار امیدواری برای تحقق تجارت ۵ میلیارد دلاری بین دو کشور، تصریح کرد: در نظر داریم طرحی نو دراندازیم و از این روابط دوستانه بخشهای اقتصادی و خصوصی دو کشور برای پیشبرد همکاریها بیشترین بهره را ببریم و بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته بتوانیم در گسترش تجارت و تنوع بخشی به همکاریها گامیمثبت برداریم.
او ایجاد شورای مشترک تجاری ایران و پاکستان که قرار است اجرایی شود را فرصتی ویژهای ارزیابی کرد و از تمام تجاری که در دو کشور با یکدیگر فعالیت میکنند و یا قصد فعالیت دارند، دعوت کرد به عضویت این شورا دربیایند و با تبادل اطلاعات و نظرات، به پیشبرد تجارت دو کشور کمک کنند.
بر اساس اظهارات رئیس اتاق ایران، اقتصاد مکمل دو کشور فرصتهای بینظیری را برای همکاری فراهم کرده است. شافعی گفت: ایران یکی از تامینکنندگان بزرگ انرژی است و میتواند نیاز روزافزون پاکستان در بخش انرژی را رفع کند.
شافعی یکی دیگر از ظرفیتهای همکاری اقتصادی دو کشور را ترانزیت عنوان کرد و گفت: طی سال جاری همکاری ویژهای دراین زمینه شکل گرفته است. اگر برخی مشکلات و امکانات مورد نیاز در زمینه تیر الکترونیک و دیگر موضوعات جزئی مرتفع شود، یک کریدور شرق به غرب و پر سرعت برای دسترسی سهلتر شکل خواهد گرفت.
رئیس اتاق ایران با اشاره به نزدیکی بندر چابهار به بنادر پاکستان از جمله گوادر گفت: این باعث میشود تا با ایجاد حملونقل دریایی، تجارت منطقه توسعه یابد.
او از جمله موانعی که باعث شده حجم روابط تجاری میان ایران و پاکستان به میزان دلخواه نباشد را تعرفههای تجاری و محدودیتهای وضع شده توسط دولتها عنوان کرد. شافعی در عین حال گفت: طبق توافقهای صورت گرفته، قرار است توافق تجارت آزاد ایران و پاکستان به زودی نهایی شود و فارغ از کالاهایی که دو کشور برخی حساسیتها روی تبادل آن دارند، در باقی اقلام تجاری، با تعرفههای بسیار پایین، تجارت رونق بییش از پیش خواهد گرفت.
شافعی به گردشگری به عنوان یکی از زمینههای همکاری بین دو کشور اشاره و تصریح کرد: مشترکات موجود میان ایران و پاکستان، مرزهای مشترک، اشتراکات و علایق مذهبی و نزدیکی فرهنگی، ایجاب میکند ایرانیها و پاکستانیها، کشور مقابل را خانه دوم خود بدانند. لازم است روی این موضوع برنامهریزی ویژهای صورت گیرد و همکاری تخصصی از طریق اتاقهای ملی دو کشور به انجام برسد.
بر اساس اظهارات شافعی از دیگر اقدامات مشترک اتاق ایران و فدراسیون اتاقهای بازرگانی پاکستان، که برای آن برنامهریزی شده،تشکیل کمیته داوری و حمایت اتاقهای بازرگانی دو کشور برای تسهیل و داوری اختلافات تجاری است که امروز یادداشت تفاهمی در این زمینه امضا میشود.
رئیس اتاق ایران اظهار امیدواری کرد که دولتمردان دو کشور با حذف موانع و ایجاد زیرساخت های لازم زمینه را برای گسترش هر چه بیشتر تعاملات تجاری و اقتصادی دو کشور فراهم کنند.
اقتصاد کلانپیشنهاد ویژهصنعت و معدنلینک کوتاه :