بخشنامههای پیچیده عامل از دست رفتن بازارهای صادراتی
جهان صنعت نیوز| غلام محمد زارعی عضو کمیسیون صنایع و معدن مجلس با اشاره به ضرورت حفظ بازارهای صادراتی، گفت: یکی از شاخصهای اقتصاد مولد و پویا صادرات است در واقع مثبت شدن شاخص صادرات نشاندهنده فعال شدن ظرفیت درونی تولید و تسخیر بازار کشورهای همسایه است.
نماینده مردم بویراحمد و دنا در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه افزایش صادرات در بهبود تراز تجاری کشور اثرگذار است، افزود: ایران ظرفیت بسیاری برای صادرات دارد اما برای استفاده از این ظرفیت باید به دو مولفه توجه کرد؛ نخست تولید محصولات باکیفیت و بازاریابی و دوم مقررات و بخشنامههای صادراتی.
وی اظهار کرد: در صورتی که واحدهای تولیدی کشور محصولات باکیفیت تولید کنند و وزارتخانهها از صدور بخشنامههای خلقالساعه خودداری کنند میتوان امید داشت میزان صادرات کشور افزایش پیدا کند.
این نماینده مردم در مجلس دهم خاطرنشان کرد: صادرکنندگان همواره از بخشنامهها و دستورالعملهای متناقض، پیچیده و طولانی گلایه مند هستند چراکه باعث از دست رفتن بازارهای صادراتی میشود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ادامه داد: باید تدابیر ویژهای در نظر گرفته شود که به بهانه ساماندهی بازار داخلی از صادرات جلوگیری نشود و این امر تنها در صورتی محقق میشود که دستگاههای اجرایی، حقوقی و قضایی کشور با کمک گرفتن از تجارب صادرکنندگان و دنیا صادرات را رونق بخشند.
زارعی با بیان اینکه باید از رسوب کالا در گمرک جلوگیری شود، تصریح کرد: در حال حاضر گیر و بندهای گمرکی باعث ایجاد مشکلات بسیار برای صادرات و واردات میشود؛ یکی از فوریتها و ضرورتهای کشور تسهیل امر صادرات با نگاه به مصرف داخلی است.
این نماینده مردم در مجلس با بیان اینکه باید میان صادرات و تامین نیازهای بازار داخل تعادل برقرار شود، گفت: در صورتی که در صادرات افراط شود افزایش قیمت در بازار داخل به ویژه در محصولات کشاورزی امری اجتناب ناپذیر و حتمی است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه نباید به دلیل ساماندهی بازار داخلی تولیدکننده را ملزم کرد تا از صادرات محصولات خود اجتناب کند، اظهار کرد: اگرچه جذب بازارهای صادراتی امر مشکلی است اما حفظ این بازارها کاری بس سختتر است چراکه تمام رقبا به دنبال به دست آوردن این بازارها هستند.
اقتصاد کلانپیشنهاد ویژه
لینک کوتاه :