xtrim

شرط صعود بورس تا پایان سال

به گزارش جهان صنعت نیوز:  رابطه‌ای که میان نرخ ارز و بازار سهام وجود دارد، رابطه‌ای همبسته است. در سال‌های اخیر، با افزایش تعداد شرکت‌های پذیرش‌شده در بازار سهام این رابطه مستحکم‌تر شده است. همین‌طور، شرکت‌هایی که در بازار سهام پذیرش شده‌اند تاثیرپذیری بیشتری از نرخ دلار دارند. جهشی که اکثر تحلیلگران در انتظار آن بودند جهش نرخ ارز بود. نکته‌ای که باید به آن توجه داشت میزان رشد سهام نسبت به نرخ ارز است.

فیروزه سالارالدینی، کارشناس بازار سهام در گفت‌وگو با بورس‌نیوز مطرح کرد: در کشور ایران که تورم ۴۰تا۵۰ درصدی دارد و نرخ رشد واقعی اقتصادی آن در دو سال گذشته منفی و صفر بوده، اکثر نوسان‌ها و افزایش قیمت‌های سهام، ناشی از نوسان‌های نرخ ارز و تورم است. به دلیل تحریم‌های اقتصادی و عدم سرمایه‌گذاری مناسب در طرح‌های توسعه شرکت‌ها، بسیاری از سودسازی‌ها ناشی از تورم و افزایش نرخ ارز است و ربطی به عملکرد شرکت‌ها ندارد.وی ادامه داد: در چند روز گذشته دلار رشد قابل‌توجهی در مدت زمان بسیار کوتاهی داشت. از آنجایی که تحرکات شاخص کل بورس در بلندمدت همبستگی بالایی با نوسانات نرخ دلار دارد، پیش‌بینی این است که افزایش نرخ دلار باعث افزایش شاخص کل شود. هر چند برخی از افراد معتقد به دستوری بودن رشد شاخص هستند، اما من مخالف این نظریه هستم و این دست رشدها کاملا طبیعی هستند.

جهان به سمت دوقطبی شدن می‌رود؟

این فعال بازار سهام تشریح کرد: علاوه بر قیمت دلار در چند روز گذشته قیمت نفت هم افزایش یافته است و اگر در فصل‌‌های سرد سال چین و هند با توافق G7 همکاری نکنند احتمال کم اثر شدن سقف قیمتی برای نفت روسیه وجود دارد. با توجه به اینکه روسیه در نظر دارد سیاست عدم فروش نفت به کشورهای همراه با سقف‌گذاری قیمتی را اعمال کند، به نظر می‌‌رسد چین و هند با گروه G7 همکاری لازم را نداشته باشند و به نفتی ارزان‌تر و بیشتر از نفت ایران دسترسی پیدا کنند.

بوی رونق در بازار سرمایه می‌آید

فیروزه سالارالدینی افزود: این موضوع سبب جلوگیری از کاهش رشد اقتصادی چین می‌شود، هر چند تاثیرش عمده نیست. پس تاثیر عجیبی در افزایش قیمت فولاد و کامودیتی‌‌ها نخواهد داشت. عدم افزایش قیمت کامودیتی‌‌ها در کنار این موضوع که هنوز پیش‌‌بینی من برای قیمت نفت سبک ایران تحویل در اروپای غربی به طور متوسط حدود همان ۹۰ دلار تا پایان سال است، سبب می‌‌شود از لحاظ اقتصادی تاثیر عمده‌‌ای در قیمت فروش محصولات شرکت‌‌های بورسی متصور نباشم. اما در یکی دو روز اخیر شاهد افزایش شاخص کل و هم‌‌وزن به همراه خروج پول حقیقی‌ها از صندوق‌‌های با درآمد ثابت و افزایش سرانه خرید حقیقی‌‌ها نسبت به فروش آنان بودیم که نویدبخش رونق بازار سرمایه است.

دلایل اصلی رشد بازار سهام/شاخص تا پایان سال به یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد می‌رسد

سالارالدینی در پایان گفت: رونق شکل‌گرفته در بازار سهام را بیشتر ناشی از افزایش نرخ دلار، افزایش تورم و به کف رسیدن قیمت‌‌های سهام می‌دانم. همچنین عدد شاخص را در انتهای سال با نوسان در محدوده یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد پیش‌‌بینی می‌کنم.
حمایت‌های صندوق توسعه و تثبیت مهم‌ترین محرک بازار سهام است
همچنین پیام الیاس‌کردی، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با بورس نیوز تشریح کرد: بازار سهام در کانال نزولی قرار داشت و شرایط چندان مطلوب نبود. به نظر می‌رسد شرایط بنیادی بورس و نرخ ارز روی حرکت این بازار موثر خواهند بود. گزارش‌های هفته‌های قبل هم مطلوب بودند و شرایط بنیادی بازار سهام را بهبود بخشیدند. این گزارش‌ها در کنار نرخ ارز بر بازار تاثیرگذار خواهند بود. البته معتقدم که محرک اصلی در بازار سرمایه حمایت‌های صندوق توسعه و تثبیت است.
بازار سهام تا پایان سال صعودی است به یک شرط بازار سهام با تاخیر زمانی پس از دلار حرکت می‌کند
پیام الیاس‌کردی با اشاره به سخت شدن تحلیل بازار سهام گفت: با توجه به شرایط فعلی اگر حمایت‌ها از بازار سرمایه ادامه‌دار باشد، شرایط آن تا پایان سال صعودی خواهد بود، اما بدون حمایت‌های این‌چنینی شرایط مناسب نیست، به همین خاطر تحلیل‌پذیری در بازار سهام دشوار می‌شود. در کلیت بازار سرمایه احتمال نزول بیشتر است، اما بسته به توان متولیان برای حمایت، تا جای ممکن شاخص‌ها در بورس صعود می‌کنند. همچنین این واقعیت که ۷۵ درصد بازار سرمایه کشور متعلق به دولت بوده انکارناپذیر است. در این شرایط برای تحلیل باید واقع‌بین بود. از طرفی اگر جهش دیگری در نرخ دلار رخ دهد بازار سهام نیز با تاخیر ۳ تا ۴ ماهه رو به جلو حرکت می‌کند و این امر می‌تواند بر روند آن تاثیرگذار باشد.

بازار درگیر خروج پول حقیقی است

پیام الیاس‌کردی تبیین کرد: متولیان امر در صندوق‌های توسعه و تثبیت بازار سرمایه باید جهت‌گیری خود را مشخص کنند تا صنایع پیشتاز را بتوان شناسایی کرد، چراکه بازار سهام در شرایط فعلی درگیر خروج پول حقیقی است. در این روز‌ها با وجود حمایت‌های همه‌جانبه باز هم ارزش معاملات افزایش آنچنانی ندارد، امیدواریم که ارزش معاملات به ۶ همت برسد و حقیقی‌ها وارد بازار سهام بشوند. صندوق توسعه و تثبیت بازار سرمایه اگر روزی تصمیم بگیرد سهمی را حمایت کند ارزنده می‌شود و سهمی اگر مورد حمایت قرار نگیرد از محدوده ارزندگی خارج می‌شود.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانبانک و بیمه
شناسه : 302957
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *