xtrim

کاهش ۷ درصدی تجارت ایران با آذربایجان/ خواب کالاها در مرزها ادامه دارد

به گزارش جهان صنعت نیوز:  بهروز پورسلیمان در پاسخ به این پرسش که گفته می‌شود حجم قابل توجهی از کالاهای وارداتی در مرزهای شمال غربی کشور خوابیده است آیا این موضوع را تایید می‌کنید؟ گفت: صادرات و واردات در ایران تابع قوانین و اصول مشخصی نیست و فعالان اقتصادی همواره از بخشنامه‌های خلق‌الساعه و شبانه رنج می‌برند.

وی ادامه داد: در آخرین دوره ریاست جمهوری دولت روحانی ۱۵۱ بخشنامه ضد صادرات تصویب شد به سخن دیگر به ازای هر ۴ روز یک بخشنامه در این زمینه صادر شده است و این موضوع به عدم مدیریت توانمند و عقلانی در حوزه صادرات و واردات باز می‌گردد و لازمه آن این است که مسائل مدیریت و از صدور بخشنامه‌هایی که یکدیگر را نقض می‌کند جلوگیری شود.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه باید سیاست‌های کلان واردات و صادرات مشخص شود، گفت: صادرکنندگان با مشکل تعهدات ارزی مواجه هستند و در شرایط تحریم امکان بازگشت ارز حاصل از صادرات برای آنها دشوار است و این اجبارها تبعات ناخوشایندی در افزایش حجم کالای قاچاق برجای می‌گذارد.

opal

نایب رئیس اتاق بازرگانی اردبیل تصریح کرد: واردکنندگان با توجه به ضوابط مشخص و مجوزهایی داده شده و بعد از طی مراحل مشخص اقدام به واردات می‌کنند هیچ ارگان و سازمانی بدون داشتن مجوز اقدام به واردات نمی‌کنند اما بعد از اینکه کالا به مرزها و گمرکات می‌رسد بخش‌نامه جدیدی صادر که بخشنامه قبلی را نقض می‌کند؛ از این‌رو حجم قابل توجهی از کالاها در مرزهای کشور باقی می‌ماند، خواب کالاها در مرزها ادامه دارد و درنهایت به سازمان امور تملیکی سپرده می‌شوند.

پورسلیمان در پاسخ به این پرسش که آیا آماری از میزان کالاهای خوابیده در گمرک دارید؟ خاطرنشان کرد: این آمار را روسای گمرک نیز بیان نمی‌کنند و ارائه این آمار برای من مسئولیت‌آور است؛ به صورت مقطعی روسای دادگستری وارد عمل می‌شوند و بخشی از این کالاهای خوابیده را ترخیص می‌کنند در ابتدای دوره ریاست جمهوری رئیسی اجازه ورود حجمی از کالاهای خوابیده داده شد.

وی با اشاره به کاهش حجم تجارت ایران با جمهوری آذربایجان، گفت: رابطه سیاسی ایران با دولت آذربایجان رو به سردی رفته است؛ اما در گذشته طرفدار دولت آذربایجان بودیم و موافق این موضوع که اراضی قره‌باغ  به این دولت بازگردد و حتی از آنها نیز حمایت می‌کردیم اما یکسری شیطنت‌های سیاسی کشورهای ثالث باعث شد روابط سیاسی ما با این کشور در سطح پایینی قرار بگیرد.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه خللی در روند تجارت ایران با آذربایجان ایجاد نشده است، گفت: روابط تجاری ما با آذربایجان ادامه دارد و در شرایط عادی است اما نسبت به سال گذشته حجم تجارت ما با این کشور حدود ۷ درصد کاهش پیدا کرده است.

پورسلیمان با اشاره تاثیر نوسان‌های نرخ ارز بر روند تجارت، تصریح کرد: افزایش نرخ ارز در کوتاه مدت به نفع صادرات و در درازمدت به ضرر آن است؛ به‌عنوان مثال هرکالای ایرانی را تقسیم بر ارزش دلار روز کنیم هر چقدر ارزش دلار بالا برود در نهایت باعث رونق صادرات می‌شود اما افزایش بی‌رویه نرخ ارز اثرات مخرب دارد چراکه افزایش بیش از اندازه قیمت دلار باعث بالا رفتن قیمت مواد اولیه و در نرخ نتیجه بالا رفتن قیمت تمام شده کالای نهایی می‌شود که این موضوع به نفع صادرات نیست و ممکن بخشی از بازار را از دست بدهیم؛ ثبیت نرخ ارز در نهایت به نفع تولید و صادرات است.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 303548
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *